Uredništvo New York Timesa poziva Bidena da odustane od utrke 2024

Anketa o Bidenu
12 komentara

Glasači više ne mogu ignorirati predsjednikovo stanje koje se pogoršava, upozorile su američke novine

Američki demokrati moraju priznati da predsjednik Joe Biden više nije sposoban pobijediti Donalda Trumpa na dan izbora u studenom te da moraju pronaći jačeg kandidata koji će ga zamijeniti, napisalo je u petak uredništvo The New York Timesa.

Žalba je uslijedila dan nakon što je Biden tijekom predsjedničke debate uživo u Atlanti, u Georgiji, iznio nešto što se univerzalno smatralo katastrofalnim nastupom protiv Trumpa. Promatrači su primijetili da je Biden djelovao slabašno i zbunjeno, da se mučio da završi rečenice i miješao je riječi dok je govorio.

U tekstu objavljenom u petak, NYT je izrazio sumnju da Biden može ponoviti pobjedu nad Trumpom iz 2020.

“To više nije dovoljno obrazloženje zašto bi g. Biden trebao biti demokratski kandidat ove godine”, napisalo je uredništvo. “Ne može se očekivati ​​od birača… da ignoriraju ono što je umjesto toga bilo jasno vidjeti: gospodin Biden nije čovjek kakav je bio prije četiri godine.”

Odbor je tvrdio da se Biden pojavio na pozornici debate “kao sjena velike javnosti”, koja se “borila” da artikulira vlastitu političku poziciju i na kraju se nije uspjela adekvatno suprotstaviti Trumpu.

“Postoje demokratski čelnici bolje opremljeni za predstavljanje jasnih, uvjerljivih i energičnih alternativa drugom Trumpovom predsjedništvu”, napisao je odbor. “Prevelika je oklada jednostavno se nadati da će Amerikanci previdjeti ili odbaciti dob i bolest gospodina Bidena koju vide vlastitim očima.”

Uredništvo je zaključilo da demokrati imaju veće šanse poraziti Trumpa ako “priznaju da g. Biden ne može nastaviti svoju utrku, i osnuju proces odabira nekoga sposobnijeg da stoji na njegovom mjestu”.

Iako odbor nije predložio nikakve alternative, američki mediji i stručnjaci sugeriraju da bi nekoliko istaknutih demokrata potencijalno moglo zamijeniti Bidena kao kandidata, uključujući potpredsjednicu Kamalu Harris, guvernera Kalifornije Gavina Newsoma, guvernerku Michigana Gretchen Whitmer i guvernera Illinoisa J. B. Pritzkera.

Vodeći liberalni novinari i javne osobe priznali su da je Biden bio loš u četvrtak navečer. Brza anketa koju je proveo CNN otkrila je da 67% registriranih birača koji su gledali debatu smatra da je Trump pobijedio.

Nekoliko medija citiralo je neimenovane Bidenove zaposlenike koji su pokušali opravdati predsjednikov nastup rekavši da je patio od prehlade i da je “pretjerano spreman i oslanja se na sitnice”.

Čini se da je Biden priznao svoje mane ubrzo nakon rasprave. “Znam da nisam mlad čovjek, da kažem očito”, rekao je okupljenim pristašama tijekom skupa u Raleighu u Sjevernoj Karolini u petak. “Ne govorim tako glatko kao prije. Ne debatiram tako dobro kao prije.”

Ipak, obećao je nastavak kampanje i inzistirao kako je on najkvalificiraniji za predsjednika. “Znam kako obaviti stvari. I znam, kao što milijuni Amerikanaca znaju, kad te obore, vratiš se”, rekao je Biden.

američki izboriBidenDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Babilon
2 dana prije

Tako je svejedno tko je tamo predsjednik,mogu i magarca postaviti za predsjednika . Ionako je obična marioneta, lutka na koncu….

Ante
2 dana prije

Vole se referirati na glasaće sad kada im više ne odgovara da ih ovaj demetni starac sramoti. Kao da su glasaći glasali za ovog lika. Prije su sve glasaće koji su rekli da nije sposoban biti na vlasti proglašavali rusofilima.

anik
2 dana prije

Ne razumjete logike američkih izbora: Biden može i mrtav pobjediti izbore.

nastran
2 dana prije

A TREBALO IM?

tihobl
2 dana prije

Bajden je propao. Uloga predsjednika ponudjena je Robertu De Niro.

Pero
2 dana prije

Sad su se oni kao sjetili da je on nesposoban a takav je on više od tri godine.Sada na sučeljavanju sa Trumpom bio je i relativno dobar kakav je inače.Možda je bio dobro “našopan”drogama a nije za isključiti da je možda bio dvojnik.Nije baš toliko pričao gluposti,ni jednom nije prdnuo,nije se ukakio kao kod pape i na proslavi dana D.

Jomla
2 dana prije

Samohodna mumija, jbg 😛 😛

Max
2 dana prije

Dobro su se sjetili.

onaj najglu...Dalton
1 dan prije

O ishodu izbora treba odlučiti na golf terenu – Trump.

P.S.
Što se bijeli u gori zelenoj?
Il’ je snijeg il’ su labudovi…
Nit’ je snijeg, nit’ su labudovi,

Nego starčad od kojih je jedan sklon neobuzdanom hvalisanju i lažljivim idejama, a drugi ne razumije gdje je, što je, zašto je i uopće tko je danas…

Što kaže američki mislilac s početka 21-og stoljeća, Kamala Harris: ”Jučer je bilo jučer i stoga nije danas, ali sutra će biti sutra i sutra će biti sutra danas.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI