Uspjeh čovječanstva u ‘zajedničkoj snazi, a ne na bojnom polju’ – Modi

Modi
118 komentara

Reforma globalnih institucija ključna je za njihovu relevantnost, rekao je indijski premijer Općoj skupštini UN-a

Indijski premijer Narendra Modi zagovarao je reforme globalnih institucija, naglašavajući potrebu za mirom, obraćajući se u ponedjeljak na 79. sjednici Opće skupštine UN-a u New Yorku.

Govoreći na Summitu budućnosti, Modi je izjavio da “uspjeh čovječanstva leži u našoj kolektivnoj snazi, a ne na bojnom polju. Za globalni mir i razvoj važne su reforme globalnih institucija. Reforma je ključ relevantnosti.”

Njegove su primjedbe uslijedile usred sukoba u Ukrajini i Gazi, te pogoršanja situacije na libanonsko-izraelskoj granici. Izrael je u ponedjeljak pokrenuo vojnu operaciju velikih razmjera protiv svog sjevernog susjeda, opisanu kao najsmrtonosniju od rata Izraela i Hezbollaha 2006. godine.

U izraelskim napadima do ponedjeljka navečer poginule su najmanje 492 osobe, uključujući 35 djece i 58 žena, dok je 1645 osoba ranjeno, prema libanonskom ministarstvu zdravstva.

Modi se u nedjelju sastao s predsjednikom palestinskih vlasti Mahmoudom Abbasom i izrazio “duboku zabrinutost” zbog humanitarne krize koja se odvija u Gazi i “pogoršane sigurnosne situacije u regiji”.

Indijski premijer “ponovno je potvrdio nepokolebljivu potporu Indije narodu Palestine, uključujući kontinuiranu humanitarnu pomoć”, navodi se u priopćenju iz New Delhija. Modi je pozvao na prekid vatre, oslobađanje izraelskih talaca i “povratak na put dijaloga i diplomacije”. Naglasio je da će samo rješenje s dvije države, službeni stav Indije o desetljećima dugom sukobu, “osigurati trajni mir i stabilnost u regiji”.

Modi je također prenio stalnu potporu Indije članstvu Palestine u UN-u. New Delhi je diplomatski hodao po žici oko sukoba u Gazi dok nastavlja održavati snažne diplomatske i gospodarske odnose s Izraelom.

Indija je osudila napad militanata Hamasa na Izrael od 7. listopada koji je doveo do smrti oko 1200 ljudi, nedvosmisleno ga nazivajući činom “terorizma”. Istovremeno, Modi je izrazio zabrinutost zbog civilnih gubitaka u Gazi od izbijanja sukoba. Više od 41.000 Palestinaca u enklavi ubijeno je u izraelskim vojnim operacijama, prema lokalnim zdravstvenim dužnosnicima.

Indija je uglavnom bila suzdržana pri većini rezolucija vezanih uz Izrael u tijelima UN-a od početka sukoba između Izraela i Hamasa. Prošlog tjedna New Delhi je bio suzdržan u vezi s rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom se zahtijeva prekid izraelske okupacije Palestine u roku od godinu dana. Rezolucija je na kraju usvojena velikom većinom glasova.

Na marginama Opće skupštine Modi se susreo i s vijetnamskim predsjednikom To Lamom, armenskim premijerom Nikolom Pashinyanom i ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Modi je u objavi na X (bivši Twitter) istaknuo da je ponovio potporu Indije “skorom rješavanju sukoba u Ukrajini i obnovi mira i stabilnosti”. Indijski čelnik ranije ove godine otputovao je u Moskvu i Kijev kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim čelnikom Zelenskim, ističući potrebu za diplomatskim rješenjem sukoba, a ne “na bojnom polju”.

Narendra ModiReformaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
12 sati prije

Reforma globalnih institucija za koju se zalaže ovaj,nema nikakve veze sa ratovima i njihovim sprječavanjem!tip je prevara kao i svi slogani koji dolaze sa tog sumita.reforma koju žele ali je ne izgovaraju je svjetska vlada i novi svjetski poredak!pustite priče ovog pokvarenjaka koji se voli naslikati sa bibijem dok traje genocid u gazi.koji,eto,ovome teško pada.prevaranti!

12 sati prije

Dva su načina , ili pruži otpor ili povij kičmu , kakva reforma i šuplje priče..

Lucija, prva
12 sati prije

Neki wisedom bullshit

držnedaj
12 sati prije

Ovaj je najslabija karika u cjelom BRICSu. indija se još nije skroz oslobodila londona… i još uvjek vrluda.

hiber
12 sati prije

Može!, U međuvremenu mu je Kina sagradila vojni heliodrom pred nosom na spornom području.🤣🤣🤣

NOME
11 sati prije

…..globalističke spike…….

Jadranka S.
11 sati prije

Kad iz ptičje perspektive gledate cjelinu, jednostavno nestaju sve razlike, tada nestaju sve granice. To je kao kad iz aviona gledate dolje. Gdje je tada Libanon i gdje Izrael? I gdje je Engleska, a gdje Njemačka? Nestaju sve granice, cijeli svijet postaje jedna cjelina.
A odete li još dalje u svemirskom brodu i pogledate li s Mjeseca, cijela Zemlja izgleda veoma mala. Gdje je Rusija i gdje je Amerika? I tko je komunist, a tko kapitalist? I tko je krššćanin, a tko muhamedanac? Što više idete, to ima sve manje razlika, a spoznaja je najviša stvar, nema ničeg višeg od nje. S najvišeg vrhunca sve postaje sve ostalo. Stvari se spajaju i stapaju i postaju jedno, nestaju granice – bezgranično more bez početka, beskonačno.

NALET
11 sati prije

UN?
Privatna korporacija,koja imazaciljoformiti1 centar upravljanja.Upravo u nedjelju su proturili nove definicije države i pandemijski ovlasti.vrag ne spava,da je,otpilali bi mu rogove davno.

Srećko
10 sati prije

Indija očito igra dvostruku igru kao članica BRICS-a i pridruživanjem Americi u dogovorima za sukob s Kinom . Oni samo čekaju koji će više ponuditi i u ovim ratovima je Indija jako dobro prošla , tj.zaradila .

Primat
10 sati prije

svi ovi ginjoli su, ..na istoj strani. …a protiv Boga i Ljudi.
…tu nema prijateljstva i neprijateljstva, sklonosti i ideoloških, čak niti “grabežnih” motiva ili “prevlasti”.. na tom “levelu”… svi su oni samo administratori, jednog te istog gazde.
… te razloge za sukobe, ova ista diabolokratska ekipa fabricira, dila i pretvara u sukobe, ..prema trenutnim potrebama. …i pažljivo održavati stanje duboke katatonije, ..u resursa, ..a koje su dužni privoditi gazdi na žrtvenik ..- NAS.!
ništa više, ništa manje.

Max
9 sati prije

Rafže sjede na dvije strane i rade s svima osim s prirodnim neprijateljem Kinom.

9 sati prije

Ej Primat prije nego šta katakombama
validacije tvoj upis prođe od mene unaprid imaš +

ime
8 sati prije

iđnija – di rulja siluje. pa kasnije otac ubije kćer zbog sramote.
a zapadni deblili idu vježbat jogu.

Franjo Vinkovski
8 sati prije

Zatvorite tvornice za izradu oružja izabranite jih zakonom. Sve ostalo je bezvezno trabunjanje za naivne mase.

Josip
8 sati prije

Mody ne kenjaj i reci sto vidis oko Izraela?

Esi Mi Dobar
8 sati prije

ukinuti vojno industrijski kompleks, big food i big pharmu i eto mira sasvim neocekivano. Modi je lutak ko i svi ostali ali mi ne pusimo te fore

Lucija, prva
8 sati prije

👉”Indija je uglavnom bila suzdržana pri većini rezolucija vezanih uz Izrael u tijelima UN-a od početka sukoba između Izraela i Hamasa.

Prošlog tjedna New Delhi je bio suzdržan u vezi s rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom se zahtijeva
👉prekid izraelske okupacije Palestine u roku od godinu dana. Rezolucija je na kraju usvojena velikom većinom glasova.”

U slučaju da niste primjetili.

Ono što sam ja primjetila na YT jest podrška Izraelu iz Indije.
A na osnovu toga što se oni možda do danas ne bi riješili …Mogula …Arapa i takvih da nisu došli Englezi.

Mjesecima.
Ne može biti namještaljka.

Zeljko
7 sati prije

U pravu je ! Reforma da jer Indija, najmnogoljudnija država na planeti Zemlji, nije u Vijeću sigurnosti OUN ! Apsurd !!

Realno
7 sati prije

A vid ćoravog žohara. Još mu nisu našli odgovarajući parfem da prekrije prirodni smrad pa se sad uspizdia.

Haha
7 sati prije

Dobro,a zašto onda proganjaš sve one koji nisu budisti,a posebno muslimane,pa čak vršiš i genocid nad njima ?

Mane
6 sati prije

Amerikanci,Nemci,Britanci,Rusi,Francuzi,Kinezi,sad Jos i Indijce treba da trpimo

Alex Keller
5 sati prije

Šupak,kao i većina njegovih zemljaka.

Crni Golf 4 vrata
5 sati prije

Svjetska CABAALA, sotonistički illuminatski 🇻🇦 Vatikan, centar svih zala u povijesti čovječanstva – Rim & vojno medicinski konglomerat poznatiji pod imenom “Amerika”, smaknuli su u povijesti apsolutno sve one koji su samo i pomislili da govore o miru i blagostanju na planeti 🌏 Zemlji, ubijeni su svi svjetski političari i estradni umjetnici poput Michaela Jacksona čiji je “smrtni grijeh” bilo pjevanje pjesmi o tome kako svjetske korporacije uništavaju prirodu, John Kennedy je smaknut kada je počeo pričati o miru među narodima……
Modi, ako misliš nastaviti s tim pričama, “otvori 4 oči” da ne završiš u lokvi krvi kao Mahatma Gandhi……………..

abc
4 sati prije

Jedno pričaju, a sasvim suprotno rade. Samo traže načine kako smanjiti broj robova, a sebe što više obogatiti. Sad kad jim to umjetna inteligencija omogučava, žele broj robova smanjiti na zlatnu milijardu.

abc
4 sati prije

Prvo u svojoj Indiji ukini klasne kaste, pa se tek onda javi. Indijce ste posložili piramidalno u kaste prvog, drugog i trečeg reda. Gore nego u fevdalizmu. A indijske djeca rade u tvornicam i rudnicima od 12 godine dalje. Eto to je taj njihov divni svet, kojeg planiraju uvaliti svima, koji prežive planirani pogrom.

Graciela
4 sati prije

a jbt koja debilana

3 sati prije

“Vodite ljubav a ne rat!”
Izgleda da je zaboravio onu drugu: “Posle hebanja nema kajanja”.

Ivek
2 sati prije

Ima ih ko žohara, čak ih Plenković u uvozi u Hrvatsku.

goran
2 sati prije

jebo vas globalizam u sve vaše smrdljive guzice sotonisti prokleti

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI