Vance ‘ljut’ što neće moći voditi debatu s Kamalom Harris

JD Vance
4 komentara

Kandidat za potpredsjednika Republikanske stranke dao je bezobraznu primjedbu nakon što je američki predsjednik Joe Biden podržao njezinu kandidaturu

Republikanski potpredsjednički kandidat, senator J. D. Vance našalio se da je frustriran što neće moći raspravljati s američkom potpredsjednicom Kamalom Harris, budući da je ona sada spremna zamijeniti sadašnjeg Joea Bidena kao kandidata Demokratske stranke za nadolazeće izbore u studenom.

Vance je govorio na skupu u Middletownu u Ohiju u ponedjeljak, dan nakon što je Biden odustao od predsjedničke utrke.

“Rečeno mi je da ću debatirati s Kamalom Harris”, rekao je Vance sa smiješkom. “A sad će predsjednik Trump raspravljati s njoj? Nekako sam ljut zbog toga, da budem iskren s vama.”

Biden je u nedjelju objavio da se neće ponovno kandidirati i da će se do kraja svog mandata usredotočiti isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika. Objava je uslijedila nakon tjedana pritiska da se povuče zbog zabrinutosti u vezi s njegovim psihičkim i fizičkim stanjem manje od mjesec dana prije zakazanog početka Nacionalne konvencije Demokratske stranke u Chicagu.

Obraćajući se biračima u svojoj staroj srednjoj školi u Middletownu, Trumpov kandidat za podpredsjednika optužio je Harris i druge “elitne demokrate” da su lagali javnosti o Bidenovoj podobnosti za dužnost u posljednje tri godine, kao i njegovoj sposobnosti da vodi pobjedničku kampanju.

“Svaka osoba koja je vidjela Joea Bidena znala je da on nije sposoban obavljati posao i tri godine nisu ništa govorili dok nije postao politički mrtvi teret”, rekao je Vance. “To nije način na koji se vodi država. To nije način na koji se vodi politička stranka. To je uvreda za birače.”

Harris je u nedjelju rekla da namjerava “zaraditi i osvojiti” predsjedničku nominaciju u DNC-u. Prema medijskim izvješćima, demokrati vide raspravu između Harrisa i Trumpa kao način da se iskupe za stranku nakon katastrofalnog nastupa Bidena u raspravi u lipnju protiv republikanskog favorita.

Utjecajni demokrati poput bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, vođe većine u Senatu Chucka Schumera i bivše predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi navodno su tjednima dijelili zabrinutost oko Bidenove sposobnosti da pobijedi Trumpa i bude ponovno izabran u studenom. Prema NBC-u, Pelosi je bila ključna u gurkanju Bidena da odstupi.

Prije nego što je Biden izašao iz utrke, Harris je prihvatila poziv CBS-a za debatu 23. srpnja ili 13. kolovoza, izvijestio je NBC. Trumpova kampanja pristala je na televizijsku debatu Fox Newsa umjesto one na CBS-u, a uvjeti debate između njih dvoje nisu finalizirani.

američki izboriJD VanceKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Ona brblja a ne debatira.

opetlazes
1 mjesec prije

Steta, oboje su na slicnoj intelektualnoj razini. Ovoga je izvuklo iz teskog siromastva iz nekakve problematicne familije, taj koji ga je izvukao taj mu je i sef. Plus vidi mu se na faci ida je prevara od covjeka.

1 mjesec prije

Evo zgodme kombinacije hrvatskog i engleskog: go vance

tuf
1 mjesec prije

Zbog cionista poput Vancea i Trumpa čak bih radije da pobijedi luda Harris jer barem nije bila prisutna na općoj masturbaciji Netanyahuu danas. Neka vas Harris odvede preko puta provalije, šta me briga, propadnite.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI