Vance objašnjava Trumpove planove za Europu

JD Vance
10 komentara

Europske zemlje trebale bi biti “samostalne” u suprotstavljanju Rusiji, ustvrdio je republikanski potpredsjednički kandidat

Europske članice NATO-a moraju bolje odvratiti hipotetski ruski napad i nositi se s gubitkom ruske nafte i plina, rekao je potpredsjednički kandidat J. D. Vance.

Republikanski senator iz Ohia, kojeg je bivši američki predsjednik Donald Trump izabrao za svog potpredsjedničkog kandidata za izbore u studenom, rekao je da će potencijalna Trumpova administracija zahtijevati “samodostatnost” od EU-a uz održavanje prijateljskih odnosa.

Govoreći za novinsku web stranicu Semafor u srijedu, odbacio je ideju da je stalna pomoć Ukrajini neophodna kako bi se spriječio budući napad na NATO. Ruski predsjednik Vladimir Putin “pokazao je u Ukrajini da ne može ići tako daleko”, ustvrdio je, suprotno onome što potpredsjednica Kamala Harris, demokratska predsjednička kandidatkinja, govori američkim biračima.

“Kada Harrisova administracija kaže ako ne zaustavimo Putina u Ukrajini, on će marširati sve do Njemačke, prvo, to nije istina, i drugo, što to govori o obrambenim sposobnostima Njemačke?” rekao je Vance.

“Ako [Nijemci] ne mogu odbiti rusku invaziju koja ne sugerira da bi Amerika trebala učinkovito služiti kao sigurnosni zaštitnik Njemačke, to sugerira da bi Nijemci trebali dići dupe i investirati u vlastitu obranu”, dodao je, ističući na primjer Izraela.

„Izraelci su pametni u pogledu svojih interesa. Oni prepoznaju da postoje ograničenja”, rekao je. “Ono što im treba od saveznika, mislim, je podrška, a ne da mi uskočimo i radimo za njih ono što radimo za Europu.”

Ruski dužnosnici ismijali su tvrdnju zapadnih političara da Moskva želi napasti NATO. Sukob u Ukrajini, prema njima, potaknut je širenjem vojnog bloka predvođenog SAD-om i njegovom namjerom da u svoje redove uvuče Ukrajinu. Nakon što su zapadne nacije podržale oružani udar u Kijevu 2014., nove su vlasti pridruživanje NATO-u proglasile ključnim političkim ciljem.

Zemlje EU-a pridružile su se SAD-u u nametanju sankcija Rusiji u znak odmazde za neprijateljstva. Među ključnim mjerama je da je većina država EU-a prestala kupovati jeftini prirodni plin iz plinovoda kojim je Rusija opskrbljivala Europu od sovjetske ere.

Gubitak ruskog plina omogućio je SAD-u da dramatično poveća izvoz ukapljenog plina u Europu. Trumpova administracija neuspješno je tjerala EU da napravi isti preokret, slavno reklamirajući američko gorivo kao “molekule slobode” europskim kupcima 2019.

euJD Vancerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Taj najavio da US troops u stvari , neće branit Europu 😉 već im davat – logističku podršku 😁 , poput Ukraine ili Israel danas … Tak da Europi ostaje , jedino da formiraju , vlastitih ” EU Troops ” ( bez Britanskih oni nijesu EU dakako , je li ) pa da to još i funkcionira na djelu 🤣 … Ovaj se u*r’o u NATO drugim riječima 😁 👍…

Zeljko
1 mjesec prije

“Naranđasti narcis” neće biti predsjednik !!

1 mjesec prije

A samostalni u odnosu na americku politiku?
Samostalan si kad sam kazes kako si samostalan.

Max
1 mjesec prije

On bi tuđim gloginje mlatio.

Max_mo
1 mjesec prije

Pravi saveznički odnos SAD-a prema EU, privredu preseljavaju u SAD a EU ostavljaju potencijalni (isplanirani) sukob sa Rusijom a oni će još preuzeti logistiku za EU koju će masno naplatiti.

Mane
1 mjesec prije

Tramp se pita koliko i ja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI