Vance odbija razgovarati s Ukrajincima?

JD Vance
5 komentara

Senator iz Ohaja JD Vance, koga je republikanski američki predsjednički kandidat Donald Trump izabrao za svog kandidata, odbio je primati pozive iz Ukrajine u vezi s isporukom F-16, objavio je Washington Post u srijedu.

Tvrdnja je zasnovana na tekstualnim porukama koje je Vance razmijenio s Charlesom Johnsonom, kojeg je Post opisao kao blogera “koji je revnosno promovirao desničarske teorije zavjere”, kao i saveznog doušnika. Johnson je poslao neke od tih poruka za Post.“Čovječe, neću čak ni primati pozive iz Ukrajine”, poručio je Vance Džonsonu prošlog oktobra. “Dva vrlo visoka momka su mi se obratila. Šef njihovih obavještajaca. Šef vazduhoplovstva. Kukaju oko F16.”

Druga poruka, koju Post nije citirao, navodno je ismijavala “mentalno stanje proukrajinskog aktiviste”, dok je druga sugerirala da je američka obavještajna zajednica osmislila medijsku podršku Ukrajini govoreći Johnsonu da bi špijuni trebali “povećati doze Xanaxa”. među redovima i dosijeom.”

Xanax je sredstvo za smirenje koje se obično propisuje za panične i anksiozne poremećaje. Post je te poruke predstavio kao dokaz da Vance “gravitira ljudima na političkom rubu” i potvrđivanje demokratskog brendiranja Trumpovog potpredsjednika kao “čudnog”.

Vanceov glasnogovornik William Martin rekao je za Post da senator nikada nije bio blizak s Johnsonom i da njih dvojica ne dijele istu politiku.

“Chuck Johnson je spam poslao JD Vanceu”, rekao je Martin. “JD ga je obično ignorirao, ali je povremeno odgovarao kako bi suprotstavio stvari koje je rekao.”

40-godišnji senator brucoš, izabran prošlog mjeseca za Trumpovog potpredsjedničkog kandidata, dugo je bio kritičar neograničene podrške trenutne administracije Ukrajini. On je glasao protiv zakona o pomoći Kijevu u iznosu od 61 milijardu dolara koji je na kraju prošao kroz Kongres u aprilu.

Napisao je i članak New York Timesa tvrdeći da problem Ukrajine nije politički, već matematički: potrebno joj je više ljudi nego što je mogla da nacrta i više opreme nego što bi SAD i njeni saveznici mogli obezbijediti.

Američki Kongres odobrio je skoro 175 milijardi dolara pomoći Ukrajini od početka sukoba s Rusijom 2022. Ukrajina je primila gotovinu, oružje, opremu i municiju u vrijednosti od oko 70 milijardi dolara, dok je ostatak novca otišao Pentagonu, SAD proizvođači oružja i drugi programi.

SADTrumpVance
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
1 mjesec prije

Ispravak netoćnog navoda. Primala oružije koje je poslije prodavala na crnom tržištu za gotovinu, a onda po svijetu kupovala nekretninu.

nastran
1 mjesec prije

što bi trebao..rastvoriti šupak da mu se počnu zeleni polako uvlačiti do izbora?

Max
1 mjesec prije

Nisu k+legitimni.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Pa nemaju legitimiteta … Kakovi Ukrajinci ?

Zar ne
1 mjesec prije

Luzer bio, luzer ostao
Ali, ekipa voli sebislične…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI