Vance otkriva Trumpov plan za Ukrajinu

Vance iznosi Trumpov plan za Ukrajinu
298 komentara

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump ima konkretan prijedlog za okončanje sukoba između Rusije i Ukrajine, tvrdi njegov kandidat za potpredsjednika, senator iz Ohaja JD Vance.

Trump je više puta rekao da će prekinuti borbe “za 24 sata” ako bude izabran, posljednji put u utorak na debati s potpredsjednicom Kamalom Haris, kandidatkinjom demokrata za nasljednika predsjednika Joea Bidena.

Da biste okončali rat, “potreban vam je neko koga se ljudi prije svega plaše”, rekao je Vance bivšem izvođaču američke mornarice SEAL-a i CIA-e Shawnu Ryanu, u intervjuu za podcast . „Morate biti zabrinuti da ako Donald Tramp – ili ne daj Bože, Kamala Haris – nešto kažu, da oni to zaista misle. Ali verujete u to sa Donaldom Trampom, ne verujete u to sa Kamalom Haris. To je odvraćanje.”

Upitan o tome kako bi izgledao Trumpov mirovni prijedlog, Vance je iznio scenario koji je smatrao vjerojatnim. Trenutna linija kontakta bi postala demilitarizovana zona, “jako utvrđena kako Rusija ne bi ponovo izvršila invaziju”, rekao je Ryanu. Ukrajina bi mogla da zadrži svoju nezavisnost i suverenitet, ali “Rusija dobija garanciju neutralnosti od Ukrajine – ne ulazi u NATO” ili druge slične institucije, rekao je Vance. U međuvremenu, rekonstrukciju Ukrajine morale bi prvenstveno finansirati Njemačka i zemlje EU, koje je Vance optužio da su osigurali ratne napore Kijeva.

„Mislim da na kraju ovo izgleda tako“, rekao je, jer „se Trampa plaše u Rusiji. U Evropi su zabrinuti za njega, jer on zapravo misli ono što govori.”

Prema Vanceu, Moskva, Kijev i EU svi žele da se sukob završi, ali borbe se nastavljaju jer Biden “spava za volanom” , a Harris “ne zna šta dođavola radi”.

“Njihova politika je ‘baciti novac na ovaj problem, nadamo se da će Ukrajinci uspjeti ostvariti vojnu pobjedu’ za koju čak i Ukrajinci govore ‘ne možemo postići’, dok je Trumpova pozicija da bude i jak i pametan i pregovara o kraju ovoga, tvrdio je Vance. Kasnije u emisiji, Vance je rekao da mu je “muka od trošenja američkih života kao policajac svijeta” i nazvao je trenutnu američku politiku prema Rusiji “glupom”.

Vance se protivi daljem američkom finansiranju ukrajinskih ratnih napora, optužujući Bijelu kuću da “nema održiv plan” za pobjedu Kijeva. U tekstu New York Timesa u aprilu, on je tvrdio da bi za pobjedu bilo potrebno više trupa nego što bi Ukrajina mogla povući i više oružja nego što SAD mogu proizvesti.

Rusija je proglasila neutralnost Ukrajine jednim od svojih glavnih ciljeva. U međuvremenu, Kijev je odbacio bilo kakve razgovore koji se ne zasnivaju na „formuli mira“ Vladimira Zelenskog, spisku maksimalističkih zahtjeva koje je Moskva ismijavala kao da su odvojeni od stvarnosti.

JD VanceSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
298 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kiza
5 dana prije

Povukli siz Avganistana, povlače se iz Iraka,Huii ih ne zareuju ni malo, a Rusi će pistati na sve jer se boje Trampa.

5 dana prije

“Trampov plan”?!? Ovo pre liči na crtani film: Već imamo istoriju Trampovih predizbornih obećanja – da li je “rasturio NATO”, da li “dobri odnosi sa Rusijom” podrazumevaju sankcije istoj uz naoružavanje njenih neprijatelja? Kome još uvek nije jasno da je POTUS samo figura u ovom ludilu tome je bolje da se okrene temama mode i sporta. Da zamislimo da Tramp zaista ima uticaj kojim može da sprovede svoj plan – šta on u stvari predlaže: “jako utvrđena demilitarizovana zona kako Rusija ne bi ponovo izvršila invaziju”. Da li Ukrajina može da brani bilo kako utvrđenu granicu od vojne sile kakva je Rusija? Ne može, naravno, što znači da garant mora da bude… isto tako moćna vojna sila! Što nas dovodi do drugog obećanja da “Rusija dobija garanciju neutralnosti od Ukrajine – ne ulazi u NATO”! Dakle, Rusi bi trebalo da veruju u obećanja (ili pisane dogovore, svejedno) Zapada(?) i Ukrajine(???)… Čitaj više »

Ivana Podravec
5 dana prije

Čovječe tamo ne znaš tko je luđi , a i u EU vodeće garniture takođe . U što su nas umiješali pitanje je hoće li EU opstati ili se raspasti . To je sve zato što EU vodi sluganski politiku naspram SAD-a pa nam još ovaj Vance ima obraza reći kako je EU kriva za sukob jer je financirala rat u Ukrajini , a to je bila striktna naredba iz SAD-a . Em su naredili sankcije Rusiji po njihovoj direktivi i prestali na svoju štetu kupovati od njih jeftinu naftu i plin već su nam istu preprodavali Ameri , Indijci.. Osim toga su im slali oružje naravno s ugovorima o novom oružju koje se kupovalo u SAD-u , npr.avioni F-35 , protuzračna obrana … iako bi kako stvari stoje bili najbolji dronovi svake vrste . Što je najgore tu istu Ukrajinu guraju u EU jer je Black Rock došao u… Čitaj više »

Josip
5 dana prije

A krmacu Ursulu objesiti na prvu granu zbog kuhanja ratne retorike u Ukrajini.

Rudar
5 dana prije

Je, da i Medvedev će potpisati taj “mirovni sporazum” !
Da ponovimo gradivo iz osnovne škole, sa Rusima se trguje, sa njima se ne ratuje !

Ante
5 dana prije

Koji obrt u glavama ovih likova koji su prije navijali za Bidena, sada odjednom tvrde da je Trump prestar i da je nasilnik. Prije pobjede Bidena su kružile snimke po internetu kako Biden šnjofa djecu dira žene i to pred kamerama nitko nije reagirao. Sada odjednom bidenovi glasaći tvrde da to radi Trump. Ovi bidenoci glasaći su gori od bivših komunista kada su devedesetih okrenuli kapute pa du odjednom postali veliki demokrati.

trolling queen
5 dana prije

Jedina izjava Vancea koja se računa, a koju je Trump podijelio na onoj debati (isto jedina koja je bila bitna) – jest kako Haićani u Springfieldu, Ohio, jedu mačke (i patke i guske). To je trenutno u SAD-u IN. Nikakva Ukrajina, jer većina Amera nema pojma šta je to uopće Ukrajina! Ukrajina je briga samo ovakvim političkim lopinama i VIK kako bi pokrali što više love! Nema tu plana – jedini je plan: održi narativ što dulje dok se lova okreće!…Dakle, Santerija i Vudu su IN; Ukrajina je (odavna već) OUT!! P.S. odnio je vrag šalu, jer stvarno ima preko 20000 Haićana u Springfieldu; voze aute i u prometnima ubijaju djecu stanovnika (valjda im je mobilna komunikacija u vožnji bitnija od ostalih prometnih sudionika)….Ali, da ti Haićani zaista žderu mačke – žderu ih (snimljeno u više navrata i objavljeno po X-u u boji); nije jasno zbog svojih krvnih rituala ili… Čitaj više »

5 dana prije

A to, kriva je njemacka. Njemacka vuce konce. Njemacka treba platiti i platiti ukrima odstetu za sjeverni tok.
Hrvatska da plati odstetu za dron na studentski dom.

Graciela
5 dana prije

Miško mi najviše baca na “pošćera Bombištu” iz “Malega mista”

Zeljko
5 dana prije

Koji nebitan “tekst” jer “naranđast narcis” neće biti opet predsjednik “velikog brata”!

Biti-ili-ne-biti
5 dana prije

Vaxxed 3′ razotkriva raširene ozljede, smrti nakon cjepiva za COVID-19, bolničke protokole Novi dokumentarac, ‘Vaxxed 3: Authorized to Kill’, premijerno prikazan 18. rujna, sastavlja isječke iz više od tisuću intervjua s običnim ljudima, medicinskim stručnjacima, zviždačima i drugima čiji su životi uništeni ozljedama i smrću nakon cjepiva protiv COVID-19 i bolničkog liječenja protokoli. Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovite prekomjerne stope smrtnosti Tim iz Children’s Health Defense (CHD) prošle je godine proveo devet mjeseci putujući zemljom u autobusu, prikupljajući svjedočanstva obitelji, medicinskih stručnjaka, zviždača i drugih čiji su životi uništeni ozljedama i smrću nakon COVID-a. 19 cjepiva i bolničkih protokola liječenja. Novi dokumentarac, “Vaxxed 3: Ovlašten za ubijanje,” koji će se premijerno prikazati u kinima diljem zemlje 18. rujna, sastavlja isječke iz preko tisuću intervjua sa svakodnevnim ljudima koji su posjećivali autobus kako bi podijelili svoje priče. Intervjui otkrivaju radikalnu dosljednost u iskustvima onih koji su bili ozlijeđeni… Čitaj više »

Faboo
5 dana prije

Ovi Ameri su izgleda kolektivno glupi! Rusija ako se boji nije država! Ali da se Putin boji trampa to mogu samo halucinirati. Ameri su potvrdili (u 52 zemlje) da nisu nikakvi protivnici nego samo sileđije i galamđije dok drugi za njih obavljaju posao! Naj jači su ali u filmskoj industriji!

Ivek
5 dana prije

Mogu oni sutra prekinuti, dogovoriti se Putin i Budem, no trebaju prorijediti još ovaca u toru da bi uvezli ko i u hr Indijce, nepalce, bangladešane tj. sirotinju koja šuti, radi i robuje.

Max
5 dana prije

Nije Trump baš toliko uvjerljiv.

Tupko Glupko
5 dana prije

Vance ispostavlja račun i poručuje EU i Ukrajini da plaćaju sve.

Ukri topovskim mesom i uništenim BDP-om na dugi niz godina, EU ozbiljno načetim gospodarstvom i obnovom Ukrajine.
Naravno, njima idu ukrajinski resursi temeljem ukrajinskog bankrota i nove EU narudžbe za američkim oružjem.

hiber
5 dana prije

Ovo je kao nekakav realiti u stilu: kako izgubiti dobijene izbore? Trump računa na Natenyahu židovski lobi na čijem krilu je i dobio jedan mandat. S druge strane Ukrainci mu sapunaju dasku kod evanđeličkih kršćana. Sa ovakvim izjavama dovoljno je samo nekoliko evanđeličkih crkava u Pennsylvaniji i Georgiji da ga pošalje u vječnost. Sada tone i u North Carolini gdje demokrati nisu dobili od 2008. godine.

Гавран
5 dana prije

Javno zgražavanje diljem USA
Haićani jedu mačke a istok jede pse.
Razumem da su USA-đani pretežno vegani ili vegeterijanci.
Takvo zgražavanje onih koji jedu krave, svinje i ovce i trpaju u sebe tuđe organe, pokazuje “supremacijski debilizam”* .
#
*fraza je vlasništvo autora.

Biti-ili-ne-biti
5 dana prije

Stigla su prva “odobrena cjepiva” protiv majmunskih boginja. “Drago mi je da ću uskoro moći izaći iz kuće, jer sam se zatvorio otkad je Index objavio prvi članak o tim boginjama. Najgori su mi ovi AntiVaxeri koji konstantno sumnjaju u znanost i očekuju da cjepivo treba proći testiranje, e pa vi čekajte dok crknete, a ja trčim na prvu dozu čim se uguram u red. Kakav glupan i teoretičar zavjera moraš biti da vjeruješ da farmaceuti koji su nesebično ostavili svoje privatne živote i cijeli svoj život preusmjerili na spas nas nebitnih jedinki? K tome, ima i onih koji vjeruju da političari i mediji sudjeluju o takvim stvarima, alo? Pričamo o ljudima koji nas usmjeravaju na pravi put i objašnjavaju vam što trebamo misliti i kako se ponašati. Debili, zamislite samo da moramo takve stvari samostalno raditi? Pa, stado bi se raštrkalo na sve strane.” Ovim putem molimo sve majmune… Čitaj više »

Jadranka S.
5 dana prije

Julian Asange je izjavio kako je gotovo svaki rat u proteklih 50 godina rezultat medijskih laži i propagande, te ako laži mogu pokrenuti rat, tad ga istina može zaustaviti. Koliko ljudi vide istinu od medija i političara baš i neće čuti, tako da je sve, kao i uvjek , na ljudima, a ulog koji ljudi stavljaju, ako ne uspiju u širenju istine, ili niti ne pokušaju, su životi ljudi i njihovih najmilijih. Da, rusija je očiti agresor! Da rat treba odmah zaustaviti, ali da bi se to dogodilo prije svega ljudi moraju postati svjesni tko im je neprijatelj, moraju postati svjesni da čelnici Amerike i njihovi saveznici, poput čelnika same EU ili Francuske i Njemačke nisu prijatelj niti Ukrajine niti nas, već su ti koji su žrtvovali Ukrajinu kako bi se kabala docepala Rusije, na tome rade godinama, tako da očito oni nisu ti koji će ovaj rat zaustaviti jer… Čitaj više »

tihobl
5 dana prije

Ruski tuzioci pokrecu postupke za pljacku u Kurskoj oblasti:

Покренут кривични поступак за пљачку у Суџи, начелник Централног одељења за исхрану команде логистичких снага Оружаних снага Украјине Владимир Сахневич покушао је да уклони веш-машине и тоалете из Суџе крајем августа.

Kakva je to vojska kad general krade ves masine i wc solje po kucama?

tihobl
5 dana prije

VAZNA VIJEST:

Кина ће повећати старосну границу за пензионисање у земљи за неколико година. Законом прописана старосна граница за одлазак у пензију за мушкарце постепено ће се подизати са 60 на 63 године, а за жене са 50 на 55 година.

USagonija
5 dana prije

Poslije ovakvih izjava, vicevi o Mujii Hasi dodju kao komemorativni govor.

tihobl
5 dana prije

Vijest dana u Rusiji:

Војни дописник Јевгениј Поддубни отпуштен из болнице.

Novinar je prezivio napad dronom, pa sta?
Prezivjeli su i ruski vojnici koji igraju bezbol sa dronovima (mlatnu ga puskom kad im pridje). Cak je prezivio i onaj sto je spucao dron glavom (eksploziju je izdrzao sljem).

tihobl
5 dana prije

Још један рекорд у Украјини. Према подацима ЦИА, Украјина је на првом месту у свету по морталитету. Истовремено је забележен и најнижи наталитет на планети.

tihobl
5 dana prije

Prije mjesec dana Zelenski se hvalio kako je dopunio fond za razmjenu.
Sad dopunjava rusima.
Gledam snimke ukropa sto su se predali – izgledaju ispijeno ko logorasi. Nije ni cudo sto su pljackali prodavnice po selima kad su gladovali mjesec dana.

Protiv Sistema
5 dana prije

Trump ima plan…imao ga je i u prethodnom mandatu ali napravio nije ništa.

tihobl
5 dana prije

У Украјини се наставља да се манифестује супротан ефекат језичке политике Банкове – проширење употребе руског језика.

Тако на руском активно комуницирају не само Украјинци који су емигрирали у Европу, већ и у украјинским градовима на западу земље. Конкретно, градоначелник Мартсинков је рекао да у Ивано-Франкивску „има више руског језика“. „Нажалост, руски језик је постао све чешћи у Ивано-Франкивску и то је, нажалост, проблем за наш град“, жали се градоначелник и додаје да је о „проблему“ разговарао са језичким омбудсманом.

Такође је напоменуо да планирају да се боре против људи који говоре руски у граду уз помоћ тзв. “језички инспектори” Али то уопште није изненађујуће – под Зеленским је Украјина коначно ставила демократију и слободу говора под нож и за само пар година у земљи је настала права диктатура у најбољим афричко-латиноамеричким традицијама.

tihobl
5 dana prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да су јединице Оружаних снага Украјине почеле самостално да напуштају положаје у џепу на правцу Кураховског како би избегли опкољавање, пошто Генералштаб није слао резерве и било је бесмислено држати овај део фронт. Непријатељ већ јуриша на Горњак, што ће омогућити руској војсци да заузме велику територију на источном фронту и започне операцију заузимања Курахова.

резидент_уа

tihobl
5 dana prije

Главни токови и корупционашке шеме функционера Канцеларије председника граде се око војног буџета, који је сада покривен стотинама милијарди гривни, док је свако извештавање затворено од јавности. Гранате/опрема/дронови се купују по цени од 300-400%, док постоји јасан проценат који службеници и снаге безбедности добијају за своје услуге.
У моменту када су у Министарству одбране Русије отворене стотине кривичних предмета, нико од наших највиших функционера и генерала не седи, а сва хапшења на високом нивоу завршила су ништа и на слободи за корупционашке случајеве. Све ово формира јасан однос Украјинаца према властима, које профитирају од рата, у време када обични грађани дају последње своје за Оружане снаге Украјине.

резидент_уа

baraba
5 dana prije

U SAD može pobediti i Pinokio, dok Odesa ne bude pod kontrolom Rusije, a granica sa Poljskom, rat neče prestati.

tihobl
5 dana prije

Наш извор у Генералштабу рекао је да је Сирски у јулу предложио Зеленском да организује контранапад Оружаних снага Украјине у правцу Покровски, али је председник захтевао да се изведе Курска операција, која је требало да појача ескалацију у рат са Русијом. Главнокомандујући се на ову идеју вратио средином августа, када је непријатељ брзо напредовао у правцу Покровска и срушио цео фронт, брзо заузевши утврђене области украјинских оружаних снага, али је председник забранио извођење контранапад и концентрисање на операцију Курск.

резидент_уа

Biti-ili-ne-biti
5 dana prije

Kina prvi put u 74 godine diže dob za odlazak u mirovinu. Ljudi su bijesni. KINA će postupno podizati dob za odlazak u mirovinu prvi put od 1950-ih, objavile su vlasti i na taj način implicitno priznale da se zemlja suočava sa starenjem stanovništva i sve manjim proračunom za mirovine. Najviše zakonodavno tijelo danas je odobrilo prijedlog za podizanje zakonske dobi za odlazak u mirovinu s 50 na 55 godina za žene koje se bave fizičkim poslovima i s 55 na 58 godina za žene koje rade u uredima. Dob za muškarce se podiže sa 60 na 63 godine. Vrlo zanimljivo – kod nas na Zapadu se ljudi ne bune, iako se ta granica diže sa 65 na 67 ili više godina, kako to najavljuju. Oni trovanjem i ratovima smanjuju populaciju, pa onda moraju povećavati dob za umirovljenje – to je jedna jako lijepa destruktivna petlja u koju su nas… Čitaj više »

FELIX
5 dana prije

AKO BI BIO TRAMP AMERICKI PREDSEDNIK DO SUKOBA IZMEDZU UKRAINE I RUSKE FEDERACIJE NEBI DOSLO A U SLUCAJU DA BI BRZO BI SE OKONCAO U RUSKU KORIST

Jure
5 dana prije

Ruski veleposlanik pri ujedinjenim nacijama Valerij Nebeznja objavio da ako tzv zapad predvorjen lažnožidovskohazarskom oligarhijom naoruža tzv ukrainu dalekometnim projektilima i istoj odobri udare po Rusiji, Rusija će to smatrati napadom Nato pakta na nju i morat će na napade odgovariti

abc
4 dana prije

Nisu Amerikanci posle poraza bacali neuklearne bombe na Afganistan, neče jih bacati ni na Rusiju. Sve samo blefiraju.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI