Većina Amerikanaca želi da Biden odmah podnese ostavku

Joe Biden
14 komentara

Ogromna većina anketiranih američkih glasača podržava odluku američkog predsjednika Joea Bidena da ne traži reizbor i većina njih se slaže da bi sada trebao podnijeti ostavku na funkciju, pokazala je telefonska i internetska anketa američkih glasača.

Istraživanje koje je u petak objavio Rasmussen Reports pokazalo je da se 52 posto ispitanika slaže da bi Biden trebao podnijeti ostavku prije isteka mandata. Ista anketa je pokazala da 76% podržava Bidenovu odluku da ispadne iz utrke.Samo 18% ispitanika nije odobravalo da Biden okonča svoju kampanju. Anketa je sprovedena od 22. do 24. jula i obuhvatila je 1.074 registrovana birača.

Odmah nakon što je Biden objavio da napušta trku, republikanski poslanici u Kongresu počeli su otvoreno da ga pozivaju da napusti Bijelu kuću prije nego što mu istekne mandat.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson izjavio je ranije ovog mjeseca da, ako Biden nije sposoban da se kandiduje za predsjednika, “nije sposoban da služi kao predsjednik” dodajući da “mora odmah podnijeti ostavku”. “Nema mentalnu oštrinu ili kognitivne sposobnosti da vodi političku kampanju, ali može služiti još šest mjeseci kao predsjednik? Trebao bi da podnese ostavku”, napisala je republikanska kongresmenka Nensi Mejs.

Senator Rick Scott, bivši guverner Floride, ponovio je ove primjedbe.

„Da budem jasan, ako Joe Biden ne može da se kandiduje za reizbor, on nije sposoban da služi kao predsednik narednih šest meseci i mora da podnese ostavku danas“, rekao je Skot. “Iako pozdravljamo vijest da će jednom od najdestruktivnijih američkih predsjednika biti uskraćen drugi mandat, to se vrlo malo mijenja u pogledu uloga na ovim izborima.”

Bajden je najavio da završava svoju predizbornu kampanju 21. jula. Najava je uslijedila nakon sedmica rastuće zabrinutosti među demokratama i stranačkim donatorima zbog njegovog pogoršanja zdravlja i sposobnosti da pobijedi Donalda Trumpa u novembru, posebno nakon njegovog katastrofalnog nastupa u debati protiv njegovog republikanca. rival. Iako je u početku prkosan, Biden je tvrdio da je taj potez bio neophodan, s obzirom na visoke uloge na izborima.

Nakon povlačenja, Biden je potvrdio potpredsjednicu Kamalu Harris kao svog nasljednika. Harris je do sada osigurao podršku Clintonovih i Obame; međutim, u anketama ona zaostaje za bivšim američkim predsjednikom, prema posljednjim istraživanjima.

joe bidenkandidaturaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Očekivano a ja sam i jutros trpio zlostavljanje ali sam se odupro.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Oce ako mu unaprijed isplate sve te plate, bonuse i dnevnice….

Grdi
1 mjesec prije

Obama je glavni koji je izbacio Bidena …… zaprijetio mu 25-tim amandmanom.
To ne samo da je to noz u leda nego i tihi drzavni udar ….. zivjela demokracija !! …. na americki nacin ….

Jednostavno
1 mjesec prije

People also ask

How accurate are Rasmussen polls?

Some poll watchers, including Patrick Caddell, have lauded Rasmussen Reports, while others, such as Chris Cillizza, have questioned its accuracy. FiveThirtyEight gave the firm an overall rating of “B”, reporting it had a 1.5-point bias in favor of the Republican Party.

abc
1 mjesec prije

Podnio ili nepodnio ostavku, za Amerikance i cjeli svet se neče ništa promjeniti na bolje.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI