Većina Izraelaca želi da Netanyahu podnese ostavku zbog napada 7. listopada

Netanyahu - Izrael
8 komentara

Više od 70% ispitanika reklo je da bi premijer trebao dati ostavku odmah ili kada završi rat u Gazi

Gotovo tri četvrtine Izraelaca želi da premijer Benjamin Netanyahu podnese ostavku zbog propusta njegove vlade tijekom napada Hamasa 7. listopada, prema anketi koju je u petak objavio Channel 12.

Od 72% ispitanika koji su rekli da bi premijer trebao podnijeti ostavku, 44% smatra da bi trebao odmah napustiti dužnost, dok je 28% sugeriralo da bi trebao dati ostavku nakon što Izraelske obrambene snage (IDF) završe svoju vojnu operaciju u Gazi.

Izraelski građani više su puta organizirali prosvjede protiv Netanyahua otkako je izbio rat u Gazi, a mnogi su pozivali na prekid vatre i pozivali vladu da vrati preostale taoce koje drži Hamas.

Dana 7. listopada prošle godine, Hamas i saveznički palestinski militanti izveli su iznenadni napad na izraelske vojne baze, sela i poljoprivredne zajednice. Na mnogim mjestima, IDF je izgleda bio zatečen nespreman i brzo svladan, jer su civili bili prisiljeni ili se braniti ili pobjeći.

Izraelski mediji opisali su napad kao “poražavajući obavještajni neuspjeh”, a Channel 12 je izvijestio da vojska nije ispravno održavala signalni sustav na granici s Gazom. York Times je u studenom izvijestio da su izraelski obavještajni i vojni dužnosnici dobili Hamasov plan za upad 7. listopada više od godinu dana prije nego što se dogodio, ali su vjerovali da je previše nerealan da bi ga mogli izvesti.

U četvrtak je ministar obrane Yoav Gallant pozvao vladu da formira državno povjerenstvo koje će istražiti propuste kao odgovor na napad 7. listopada. Netanyahu je, međutim, tvrdio da se takva istraga može pokrenuti tek nakon završetka rata.

anketaBenjamin NetanyahugazaIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Razumno.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Sve je to bla bla.

Šta je s onom istragom koju je zahtijevala vojska?
Koliko su bila detaljna ta obavještenja?

Pa nije samo Netanyahu znao. Morao je još netko. Neki.

A i lakše je priznati takve stvari od nesposobnosti.

Gojko Š.
1 mjesec prije

Smeće cio-hazaro-jevresko treba objesiti za jaja, ta stotona ima više krvi na rukama nego adi, benito, pol pot i ostali.
Ali to đubre hazarsko drži ameriku za muda i printa novac zato je nedodirljiv.
benjamine crko ko pseto ti i sva tvoja bliža i dalja rodbina, dabogda umirao a nemogao umrijeti smeće jedno ćifutarsko.

Josip
1 mjesec prije

Izrael treba potaracati upravo onako kako su oni potaracali Gazu. I ne dozvoliti pritom da zidovskim stakorima napuste Izrael.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI