Većina Ukrajinaca ‘mrzi’ Zelenskog – Lukašenko

Lukasenko o Ukrajini
27 komentara

Kijev je izvan kontakta s vlastitim narodom koji ne želi ginuti u sukobu s Rusijom, rekao je bjeloruski predsjednik

Ukrajinska vlada nije u kontaktu s vlastitim narodom koji ne želi ginuti u sukobu s Rusijom, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodajući da je Vladimir Zelenski izgubio potporu većine naroda.

U intervjuu za TV Rusija 1 objavljenom u nedjelju, Lukašenko je ustvrdio da neonacistička ideologija Kijeva nema odjeka među stanovništvom zemlje.

“Više nema nacista”, rekao je, tvrdeći da nekoliko “bijesnih” nacionalista preostalih u Ukrajini “više ne postavljaju trend”, stoga je zemlja “denacificirana” – jedan od deklariranih ciljeva Moskovske vojne operacije u susjednoj državi.

Prema Lukašenku, oko 70% Ukrajinaca “mrzi Zelenskog jer obećava jedno, a čini drugo; jer ljudi umiru.” Nije elaborirao statistiku koja stoji iza njegovih procjena, ali je primijetio da se njegova nacija nedavno suočila s velikim priljevom Ukrajinaca u vojnoj dobi koji sa svojim obiteljima “bježe od rata”.

Bjelorusija nekima od njih osigurava posao i smještaj, rekao je Lukašenko, dok su se drugi preselili u zapadne zemlje. “Od njih, 99% su muškarci koji se ne žele boriti.”

Rezultati ankete koje je Kijevski međunarodni institut za sociologiju objavio početkom lipnja pokazuju da oko 43% Ukrajinaca vjeruje da je demokracija u padu pod Zelenskim. Od toga njih 28% krivi vladu, dok je 11% kao glavni uzrok istaknulo sukob s Rusijom. Gotovo polovica ispitanika rekla je da su se ekonomski uvjeti, uključujući transparentnost i pravednost vlade prema poduzećima, pogoršali tijekom vladavine Zelenskog.

Zelenski ostaje na vlasti unatoč tome što mu mandat službeno istječe 20. svibnja. Otkazao je ovogodišnje izbore, navodeći kao razlog izvanredno stanje koje je uveo zbog sukoba.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da je ukrajinskom čelniku istekao legitimitet predsjednika. Prema Ruskoj vanjskoj obavještajnoj službi (SVR), rejting Zelenskog iznosio je 17 posto čak i prije nego što je njegov mandat formalno završio. “Preko 70% javnosti ne vjeruje svim ukrajinskim medijima, dok bi oko 90% željelo napustiti zemlju”, rekao je SVR u svibnju, dodajući da je situacija izazvala zabrinutost i među zapadnim podupirateljima Kijeva.

Aleksandar LukašenkonarodRatukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
28 dana prije

Što je muškarac bez brkova? Boji se raspisati izbore.

hiber
28 dana prije

Brlja i laze, spašava sto moze, u prvom redu mogućnost azila u Kini ako zlu ne bude trebalo. Poljaci mu neprekidno marsiraju iz granice, a vojne parade su im iz najboljih ruskih dana. Samo sto 15.08 ne slave Veliku Gospu nego 104. godine od obrane Varsave i pobjede nad sovjetskim trupama.

Zmаj-nаjpraviji
28 dana prije

Ako je istina da su Rusi potamanili sve ukronaciste, onda treba poslati Željka, Hibera, Mladena, Debelog Prasca, trandžu iz Osijeka, Juru “hazara” i sličnu gamad da zađubre istočni front. Tamo ih čekaju kosti predaka.

Darko
28 dana prije

Pa kako bi Ukrajinci voljeli to židovsko smeće kada znamo što su im radili još za vrijeme Hitlera?

Rolex
28 dana prije

Ukrajina posle niza primedbi osavremenjuje svoje borbene jedinice.
Posle zabrane Blek Roka da se njihovo zemljište koristi za groblja.
Posle vesti da u Evropi više ne postoji nestašica organa.
Posle velikog proširenja grobljanskih površina, što loše propagandno deluje.
Posle velikih izdataka na naknade ubijenim vojnicima (porodice nestalih ništa ne dobijaju).
Rešenje je nađeno u pokretnim krematorijumima koji su poslati na front.

Max
28 dana prije

Vjerojatno je točno.

Protiv Sistema
28 dana prije

Ne bih se složio. Glasali su za njega, ne mijenjaju ga ni nakon isteka mandata, sakupljaju ih na ulici kao stoku pa šalju na front. Mislim da im je jedini problem što žive sve gore a pobjede nad Rusijom nema i neće ni biti. Oni bi se sad vjerojatno vratili na staro kako je bilo nekad ali to je prošlo svršeno vrijeme. Došao je konobar da naplati račun i blesavi ukrajinci će ga debelo preplatiti

Jomla
28 dana prije

Lukašenko lupeta ne bi li potakao Rusiju na pomirljiviji stav. I to je to, jbg 😛 😛
(Ukrajina nije denacificirana dok god naci-likovi vode glavnu riječ. Točka!)

jojo
28 dana prije

Nije ni nama Tudjman bas bio nesto drag vec od sredine 1992., a sranjo je bio kamilica za ovoga.

Lucija, prva
27 dana prije

Rekao je bratko još nešto: da će Zelenskog njegovi zaruči:

“Лукашенко допустио могућност да ће Зеленски за свој народ постати издајник ако прихвати понуду да му Запад обезбеди уточиште.

      Обратио му се директно, речима:

      «Нећеш се у том случају радовати, бићеш за свој народ издајник. А на крају ће ти Кирил Буданов (шеф војне шпијунаже) послати некога ко ће те ликвидирати као издајника. То је све“.

      Пре неколико дана је командант чеченских специјалаца «Ахмат» Апти Алаудинов изјавио да ће Зеленског убрзо убити „његови наредбодавци“.”, fakti.org

FELIX
27 dana prije

MOZDA VECINA ALI NE SVI

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI