Velika Britanija bi mogla poslati kriminalce u EU

Zatvor
26 komentara

Britanska vlada navodno razmatra iznajmljivanje prostora u estonskim zatvorima zbog prenatrpanih zatvora kod kuće

Britansko ministarstvo pravosuđa procjenjuje mogu li se neki od kriminalaca u zemlji poslati na izdržavanje kazne u estonske zatvore kako bi se uhvatilo u koštac s prenapučenošću u zatvorima kod kuće, izvijestio je u petak The Telegraph.

Baltička država rekla je krajem prošlog mjeseca da bi mogla iznajmljivati ​​zatvorski prostor i primati kriminalce iz drugih zemalja kako bi ostvarila prihod za državni proračun.

Prema izvješću, koje se poziva na izvore britanske vlade, kontroverzno rješenje bilo je “na stolu” zbog ozbiljnosti situacije. Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da istražuje “sve održive opcije” za povećanje kapaciteta jer su zatvori u UK-u “na točki kolapsa”.

Očekuje se da će britanska zatvorska populacija porasti s oko 89.000 na između 93.100 i 106.300 do ožujka 2027. Muški zatvori u Engleskoj i Walesu gotovo su ostali bez ćelija prošlog mjeseca, sa samo 83 slobodna mjesta, piše The Telegraph.

Niska stopa kriminala u Estoniji znači da su njeni zatvori poluprazni i vlada u Tallinnu očekuje da bi njen plan iznajmljivanja zatvora mogao donijeti prijeko potrebnih 30 milijuna eura godišnje.

Očekuje se da će ministrica pravosuđa Ujedinjenog Kraljevstva Shabana Mahmood i njezina estonska kolegica Liisa Pakosta razgovarati o najmu zatvora na marginama događaja Vijeća Europe u Vilniusu u Litvi u četvrtak.

Međutim, britanski dužnosnici zabrinuti su da bi se ideja mogla pokazati “vrlo skupom”. Već su isključili iznajmljivanje prostora u zatvorima u zemljama poput Nizozemske, gdje država troši gotovo 100.000 funti po zatvoreniku.

U istočnoj Europi i baltičkim državama poput Estonije godišnje se po zatvoreniku troši između 10.000 i 20.000 funti, stoji u izvješću. Izdaci za smještaj zatvorenika u Engleskoj i Walesu iznose gotovo 50.000 funti, dok je trošak izgradnje zatvora 600.000 funti po zatvoreniku, navodi se.

Međutim, dužnosnici vjeruju da bi bilo kakvi pregovori oko iznajmljivanja zatvora mogli rezultirati udvostručenjem troškova, jer bi druge zemlje vjerojatno tražile premiju, piše The Telegraph, dodajući da bi bilo troškova za letove i slanje britanskog zatvorskog osoblja u inozemstvo.

Drugo je pitanje hoće li porezni obveznici morati plaćati posjete članova obitelji zatvorenicima u Estoniji, stoji u izvješću.

U međuvremenu, neki viši bivši suci u Engleskoj i Walesu rekli su da bi trebalo razmotriti “radikalna rješenja” poput ranijeg puštanja ubojica i silovatelja na uvjetnu slobodu kako bi se ublažila kriza prenapučenosti, izvijestio je u petak The Guardian.

Njihovi drugi prijedlozi navodno uključuju puštanje na slobodu svih zatvorenika koji služe minimalne kazne i uklanjanje iz zatvora onih koji su stariji, umirući ili imaju demenciju.

estonijaVelika Britanijazatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jedini Najpraviji Zmaj!
9 dana prije

Zašto ne u hr? Cijela ta “država” je kriminalna tvorevina.

Schwarze Hunderte
9 dana prije

Mogu i Rusima … Tamo imaju baš finih zatvora … Slabo to i čuvaju istina … Jest , istina , hrana i nije neka ali barem možeš otići iz zatvora , kada god te volja 👍 . Prepešačiš samo , tisuću kilometara kroz dubok snijeg na – 60 °C , zaobiđeš nešto polarnih medvjeda i eto te – SLOBODAN 👍 ! Samo valja to platiti….🤷

Ivek
9 dana prije

Pošandrcala cijela EU, plaćaju cijenu multikulti diversifikacije.

ime
9 dana prije

nek rezerviraju i nažima svake 4 godine 151 mjesto za doživotnu, da pročistimo političku scenu.

Mrčikola
9 dana prije

Ovo “vijest” bi imala smisla da je objavljena prije, jedno, četiri stotine godina.😁

tihobl
9 dana prije

Estonija koja poslednjih 5 godina ima pad BDP spasice se bankrotstva pomocu robijasa. A popravice im se i broj stanovnika.

Max
9 dana prije

Krimi turizam.

Lucija, prva
9 dana prije

Najjeftinije bi bilo poslat ih vrlo vrlo starim brodom …koji pušta

pas na lancu
9 dana prije

evo prilika za razvoj “zatvorskoga turizma” u Hrvaskoj, aktivirajte Goli otok, Sv, Gurgur, a ima još puno prikladnih otočkih zatvorskih destinacija sa cjelogodišnjom sezonom , turistički djelatnici prezadovoljni!!!

ogo
9 dana prije

A onda ce ih poslati na ukro bojiste

Bruno
9 dana prije

Zar ih još imaju. Mislio sam da su se svih riješili kada su ih poslali u Ameriku i u Australiju. A di su kurve? Idu li i one? Izgleda da hoće osvojiti i Estoniju.

zbljuvvvac
9 dana prije

ako se to dogodi, kakva karma za sve te tri prcije koje su najglasnije u krvolocnosti i sirenju mrznje

Anastazija
8 dana prije

ista pjesma, prije su slali u Australiju

komšija
7 dana prije

Valjalo bi i ove sa Balkana na vlasti,i one sa ulice što su im na platnom spisku.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI