Velika Britanija je obučavala ukrajinske vojnike prije napada na Kursk – Times

Ukrajinska vojska
17 komentara

Britanski instruktori pokazali su kijevskim vojnicima kako napadati visoke zgrade, piše list

Ukrajinske trupe koje su sudjelovale u upadu kijevskih snaga u rusku regiju Kursk obučavali su britanski vojni stručnjaci u tjednima prije iznenadnog napada, izvijestio je The Times.

Ukrajinske snage su 6. kolovoza pokrenule svoj najveći napad na ruski teritorij od eskalacije sukoba u veljači 2022. Ruska vojska brzo je zaustavila napredovanje u regiji Kursk, ali kijevske trupe još uvijek drže niz naselja.

Kijev je tijekom upada “iskoristio neke od ukrajinskih najotvrdjelijih boraca” uzetih s drugih dijelova bojišnice, tvrdi britanski list u članku objavljenom u petak.

Ukrajinski vojnik, koji je razgovarao s Timesom iz bolničkog kreveta nakon što je ranjen u sukobima u ruskom pograničnom gradu Sudzha, rekao je da je njegova jedinica branila Volčansk u ukrajinskoj regiji Harkov kad mu je rečeno da će “danas napasti Rusiju .”

Prema članku, članovi ove formacije već su bili “specijalisti za ulične borbe”, nakon što su sudjelovali u “nekim od najkrvavijih bitaka” sukoba, uključujući borbu za strateško naselje Avdeevka u ruskoj Narodnoj Republici Donjeck, koja Ukrajinske trupe odustale su u veljači.

Times je izvijestio da su, “mjesec dana prije nego što su poslani u Kursk, dio postrojbe poslan u Englesku gdje su prošli nekoliko dana obuke zajedno s britanskim vojnicima.” Glavni fokus ovog tečaja bili su “prepadi na visoke zgrade”, otkriveno je.

Zapadni dužnosnici slavili su i izrazili podršku ukrajinskom upadu u regiju Kursk, ali su zanijekali bilo kakva prethodna saznanja o operaciji ili umiješanosti u nju. Međutim, Mikhail Podoliak, glavni savjetnik ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, ustvrdio je ranije ovog tjedna da je “bilo rasprava između partnerskih snaga, samo ne na javnoj razini,” o napadu na ruski teritorij.

Savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i bivši tajnik Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev rekao je u petak za list Izvestija da je upad Kijeva bio “planiran uz sudjelovanje NATO-a i zapadnih specijalnih službi”. SAD i njegovi saveznici su bili ti koji su “postavili zločinačku huntu na čelo Ukrajine”, dok su “zemlje NATO-a opskrbljivale Kijev oružjem, vojnim instruktorima i kontinuiranim obavještajnim podacima dok su kontrolirale akcije neonacista”, dodao je Patrušev.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da je od početka upada Ukrajina izgubila do 2860 vojnika i nekoliko stotina jedinica vojne opreme, uključujući 41 tenk, 40 oklopnih transportera i tri višecevna raketna bacača HIMARS isporučena od strane SAD-a.

KurskukrajinaVelika Britanijavojna obuka
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Motorola
30 dana prije

Britanci bi osvajali Kursk a na kraju če osvojiti kurac…. Na tom području su lomile zube i mnogo veče sile. U Rusiju možeš na prepad uči ali ne možeš iz nje više živ izači.

Max
30 dana prije

Dosta je njihovo maslo.

Noname
30 dana prije

Vladimir Zelenski odlučio je izvršiti invaziju na područje Kurska kako bi prikrio poraze ukrajinskih oružanih snaga u Donbasu, napisao je na Telegramu poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, koji se nalazi u istražnom zatvoru pod sumnjom za izdaju. “Govorit ću što ciničnije, a onda ćemo provjeriti tko je bio u pravu. Po mom mišljenju, cijeli “operativni plan” Zelenskog u Kursku izgleda i poduzet je na način da se uz ponosno povlačenje Oružanih snaga Ukrajine iz. u regiji Kursk, gubitak Donjecka ne bi izgledao tako bolno”, rekao je političar. Ukrajinske jedinice ujutro 6. kolovoza krenule su u ofenzivu s ciljem zauzimanja teritorija u regiji Kursk, njihovo napredovanje je zaustavljeno, rekao je načelnik ruskog Glavnog stožera Valerij Gerasimov. Naglasio je da će operacija u regiji biti završena porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je 16. kolovoza izvijestilo Ministarstvo obrane, tijekom borbi u smjeru Kurska ukrajinske oružane snage izgubile su do 2860… Čitaj više »

Tupko Glupko
30 dana prije

Samoubilačka misija u Kursku, što daje pravdanje Rusima da osvoje Sumi da se isto ne bi ponavljalo.

Što će Zelenski kada više neće imati koga mobilizirati?
Šalje ih na Rusiju kao da nema problema sa ljudstvom u Ukrajini.
Što će kada će izgubiti još teritorija?
Što će kada će mu zemlja uskoro bankrotirati?
Bježanija, a što drugo.

Što se tiče obuke ukrajinskih vojnika u Velikoj Britaniji koja ih je spremala za napad na Rusiju, a koji se spominje u tekstu, podsjećam da nas je svega četiri glasa u Saboru dijelilo od dvotrećinske većine da se isti obučavaju i u Hrvatskoj.
Glasalo ih je 97, trebalo je 101.

Mat
30 dana prije

Jucerasnja informacija, kaze da je Sirki otisao na nebo,uz svesrdnu podrsku Rusa,radi boljeg pregleda desavanja na frontu???

xyz
30 dana prije

I barem da bi jedan od ukrajinskih zarobljenika rekao; “da, ja sam specijalac, odabran da napadam civile i vršim sabotaže u pozadini, to sam ja!” Ne, svi odmah počnu kukati:”ja sam kuvarica! Ja sam samo vozač! ja sam medicinsko osoblje!…. Da, zapravo sam ovdje završio slučajno, u prolazu!” To su jadna stvorenja, koja dobro znaju, da su kriminalci i lopuže.

Karma
30 dana prije

Putin je vrlo milostiv, trebalo je centar zla masonskog poravnat odavno. Smrad kolonijalnog robovlasnickog centra smrdi i u novom milenijumu. Prljavi grad na Temzi

opetlazes
30 dana prije

To smo znali i bez ovog clanka. Ali hvala svejedno.

Dux
29 dana prije

Hodajući mrtvaci u Kursku…kad im ponestane opijata i shvate gdje su bit će kasno…

Bruno
29 dana prije

Koliko je “instruktora ” u prvim redovima, koji su probili granicu Rusije. I gdje će oni nestati kada ih Rusi istjeraju. Biće, ostati će u Ukajini. 100 žena na jednog muškarca. Sada će Amerikanci izvoziti Ukarajinke u Arapske zemlje. Biznis je biznis.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI