Velika Britanija odobrila ukrajinske raketne udare duboko u Rusiji

Antony Blinken
68 komentara

Vašington i London su možda već odlučili da dopuste Kijevu da koristi rakete dugog dometa za napade duboko u Rusiji i sada prenose narativ kroz medije, rekao je ruski senator Aleksej Puškov.

Britanija je već dala zeleno svjetlo za upotrebu projektila ‘Storm Shadow’, izvijestio je u srijedu Guardian, pozivajući se na anonimne izvore iz vlade. Međutim, ne očekuje se da će London javno objaviti taj potez, tvrde izvori.

“Odluka o udaru na rusku teritoriju se očigledno priprema”, napisao je Puškov na svom Telegram kanalu u srijedu. “Ima previše razgovora i nagoveštaja o tome da bi se to moglo preokrenuti. Čak i ako još nije napravljen, čini se da će to biti pitanje dana. Curenje putem The Guardiana nije slučajno. Javno mnijenje se priprema.”

Ograničenja upotrebe oružja koje je isporučio Zapad prvobitno su postavljena kako bi se omogućilo SAD i njihovim saveznicima da tvrde da nisu direktno uključeni u sukob sa Rusijom, dok su Ukrajinu naoružali u iznosu od 200 milijardi dolara. Kijev, međutim, traži da se ograničenja ukinu od maja .Prema Guardianu, američki državni sekretar Antony Blinken “dao je najsnažniji do sada” nagovještaj o dozvoli Ukrajini da koristi rakete dugog dometa ATACMS protiv Rusije tokom svoje posjete Kijevu u srijedu. Odluka je “shvaćena da je već donesena privatno”, tvrdi britanski list.

Blinken je u utorak “signalizirao” takav potencijalni pomak iz Washingtona, prema Bloombergu, izvještavajući o navodnoj isporuci raketa Irana Moskvi.

Britanski ministar vanjskih poslova David Lammy, koji je zajedno s Blinkenom otišao u Kijev, rekao je da je isporuka iranskih projektila bila “značajna i opasna eskalacija” koja je utjecala na razmišljanje u Londonu i Washingtonu.

„Eskalator ovde je ruski predsednik Vladimir Putin. Putin je eskalirao sa isporukom projektila iz Irana. Vidimo novu osovinu Rusije, Irana i Sjeverne Koreje”, rekao je Lammy, a prenosi Guardian. Iran je negirao da je slao bilo kakve rakete Rusiji, nazivajući optužbe “psihološkim ratom” i posebno bogatstvom koje dolaze iz zemalja koje su uvelike uključene u naoružavanje Ukrajine.

U otvorenom pismu 27 američkih kongresmena i senatora upućenom predsjedniku Joeu Bidenu u srijedu se uopće ne pominju iranski projektili. Umjesto toga, tvrdilo se da je upad Ukrajine u rusku Kursku oblast „promijenio samu prirodu rata“ i tvrdio da „Ukrajina nije zastrašena Putinovom tiranijom, a u odbrani slobode ne bismo trebali biti ni mi“. SAD “nastavlja da testira granice naše tolerancije na neprijateljske korake” i “utire put Trećem svjetskom ratu”, rekao je novinarima u srijedu ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov.

“Nemoguće je pregovarati sa teroristima. Moraju biti uništeni”, dodao je Antonov. “Kao i u godinama Velikog otadžbinskog rata, fašizam se mora iskorijeniti. A ciljevi i zadaci specijalne vojne operacije moraju biti u potpunosti ostvareni. Niko ne treba da sumnja da će tako biti.” Putin je ranije upozorio članice NATO-a da budu svjesne “čime se igraju” kada razgovaraju o planovima da se Kijevu omogući da udari duboko unutar ruske teritorije koristeći oružje koje je obezbijedio Zapad. Ruska vojska “poduzima odgovarajuće protumjere”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dok je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazvao upotrebu projektila Storm Shadow unutar ruske teritorije “igranjem s vatrom”.

BlinkenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DEBELI ĐURO-ZAGORJE
5 dana prije

Rusi htjeli ratovati u Ukrajini,a eto stiže rat i u Rusiju !!
TRODNEVNA SVO IDE PO PLANU VEĆ TISUĆU DANA !!!🎃🎃🎃😭😭😭

eks
5 dana prije

Pobjednica debate Kamila će donijeti mir kada postane predsjednica. Sada je samo potpredsjednica pa mora donositi rat.
Rusija je imperij zla i laži.

Tupko Glupko
5 dana prije

Nevjerojatno je kako izuzetni misle da će njih rat izbjeći kojeg uporno žele izazvati između Rusije i Europe.
Koji ‘nehotičan’ nuklearni incident na granici Kamčatke i Aljaske možda bi ih doveo pameti.

Zeljko
5 dana prije

SVO UA u RF !!

Zvone
5 dana prije

Evo dokaza da Putin radi skupa sa zapadom jer bi inače već napao centre odlučivanja u Ukrajini a ne da se bori na frontu kao u WW1.

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
5 dana prije

Zna li netko zašto propao VARŠAVSKI PAKT,bilo 500 milijuna ljudi,svih mogućih i nemogućih resursi,oružja nepojmljivo ,a nitko ih nije napao,URUŠILI SE KAO KULA OD KARATA BEZ ISPALJENOG METKA !!!
Pa ostao SSSR od 300 milijuna ljudi,isto resursa prirodnih kakvih se ne može niti pojmiti i zamisliti,oružja svakakvih u nepojmljivim količinama ,I TO SE RASPALO KAO KULA OD KARATA,BEZ ISPALJENOG METKA ,A NIJE IH NITKO NAPAO ,POGOTOVO NE ZAPAD I AMERIKA !!
OSTALA JE SADA NA KRAJU RUSIJA !! VIDITE KAKO SE PUTIN BOJI SUDBINE,KARME !!
NITKO GA NE NAPADA ,A ONI SE OTIŠLI BRANITI U UKRAJINU !!
NE MOŽEŠ VLADO POBJEĆI SUDBINI !!!
UKRAJINA ĆE BITI GROBNICA RUSIJI I VLADI PUTINU !!!
A OSTAT ĆE 150 MILIJUNA RUSA ,RESURSI I NUKLEARKE I SVA OSTALA NEPOJMLJIVA ORUŽJA 😭😀😀🎃🎃🎃🎃👍

burt
5 dana prije

sve što su najavili prije godinu dana su poslali Ukrajini, F-16, Storm Shadow, Scalp, ATACMS, GBU-39, AGM-158, jedino nisu poslali Taurus, opet je i po tko zna koji put rusko rukovodstvo ispalo naivno

tihobl
5 dana prije

Nisu britanci takvi, oni su dobri i humani, nebi oni odobrili da ih hazari nisu natjerali.
Nisu juce napali Murmansk dronovima iz Finske, to su uradili ukrajinci.
Nisu ni sjeverni tok minirali, to su uradili ukrajinci.
Britanci su dobri, hazari su za sve krivi.

To slusamo mjesecima.

Zoran
5 dana prije

Kome još nije jasno da je putko poguzna muha stričeka Klausa i duboke države

Darko
5 dana prije

Kada će Rusija odobriti udare duboko po tlu Velike Britanije. Da sam ja na mjestu Putina, Londona već odavno ne bi bilo..

Max
5 dana prije

Teška greška.

Zvone
5 dana prije

Ukrajinci počinju da napadaju ciljeve duboko u Rusiji a Putin još uvjek samo preti. Sve se više vidi da radi u dogovoru sa amerina na štetu vlastitog naroda.

Roccos
5 dana prije

Stormer šalje Stormshadow,sami britanci ga zovu Storminator.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI