Više mrtvih u izraelskom napadu na ‘sigurnu zonu’ Gaze

Izrael bombardovanje civilno naseljenog dijela Gaze
7 komentara

Palestinske vlasti okrivile su masakr neuspjeh globalne zajednice da obuzda IDF

Najmanje 19 ljudi je ubijeno, a deseci su ranjeni u izraelskom zračnom napadu na “humanitarnu zonu” u Gazi, izvijestile su u utorak lokalne zdravstvene vlasti.

Civilna hitna služba Gaze izjavila je da su najmanje četiri projektila pogodila područje al-Mawasi u Khan Younisu, mjesto za koje je Izrael naredio Palestincima da se evakuiraju usred kampanje bombardiranja i kopnene ofenzive.

Napad na prenapučeni šatorski kamp bio je “masakr”, rekao je glasnogovornik službe Mahmoud Bassal za novinsku agenciju AFP, dodajući da su “cijele obitelji nestale… ispod pijeska, u dubokim rupama”.

Ministarstvo zdravstva Gaze priopćilo je da je do sada izvučeno 19 tijela. “Još uvijek ima dosta žrtava pod ruševinama, ispod pijeska i na cestama”, ali spasioci trenutno ne mogu doći do njih, naglasilo je ministarstvo.

Preživjeli iz napada rekao je za Al Jazeeru da su se on i njegovi susjedi “probudili kad su izraelski ratni zrakoplovi ispalili projektile na nas. Šatori su bili zahvaćeni plamenom, kao u paklu.” Za Al-Mawasi se “tvrdi da je sigurna humanitarna zona… ali u stvarnosti, sve su to laži.”

Izraelske obrambene snage (IDF) inzistirale su na tome da su napale kamp jer su “značajni Hamasovi teroristi… djelovali unutar zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog unutar humanitarnog područja”.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je Izrael u stanju “ustrajati u činjenju daljnjih masakra” u al-Mawasiju i drugim dijelovima Gaze zbog neuspjeha globalne zajednice da provede međunarodno pravo i zaustavi operaciju IDF-a.

“Momentalni prekid vatre je jedini način da se zaštite palestinski civili i stvori pogodno okruženje za postizanje dogovora o razmjeni zarobljenika”, naglasilo je ministarstvo.

Al-Mawasi je također pogođen od strane Izraela u srpnju, što je rezultiralo s najmanje 90 smrtnih slučajeva, prema vlastima Gaze. Tada je IDF rekao da je ciljao i ubio visokog zapovjednika Hamasa, Mohammeda Deifa. Palestinska oružana skupina tvrdi da je Deif još uvijek živ.

Više od 41.000 Palestinaca ubijeno je, a gotovo 95.000 ranjeno u izraelskim napadima na enklavu, prema ministarstvu zdravstva Gaze.

gazagenocidIDFIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vašemmi
7 dana prije

Još ništa o poseti predsednika izraHella Serviji??!! Puf, koga briga kad Servija upravo (a Albanija uskoro) časti Izrahell i njegovog predsednika u..Beogradu. Može li se još niže?? Pa može, ali teeško, bogami, teeško. Nadajmo se, da Tuđmanija i Zlovenija za inat pozovu mr Smotricha, jebi ga, kad mogu oni, možemo mi i..bolje.

vašemmi
7 dana prije

Naravno mr SSmotricha. Oprostite.

Max
7 dana prije

Šutnja je tome kriva.

Franjo Vinkovski
7 dana prije

Te takozvane sigurnosne zone služe Izraelu kao streljane, na kojima se koncentrira što više civila, da se jih lakše likvidira. i zapad to sve samo promatrea i tiho navija za Izrael.
A vođe islamskih zemalja su se prodale židovima i samo još jednom više dokazuju da jim obični muslimanski građani ne znače ništa osim korisnih robova. Samo jih zanima bogastvo, pa makar je stiglo od đavola.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI