Poziv iz Dume: Francuska da oslobodi Durova, osnivača Telegrama

Uhapsen Pavel Durov u Francuskoj
125 komentara

Rusija mora zahtijevati trenutno oslobađanje osnivača Telegrama, Pavla Durova, koji je navodno pritvoren u Francuskoj, izjavio je zamjenik predsjednika Državne Dume Rusije, Vladislav Davankov.

Prema francuskim medijima, 39-godišnji dvostruki državljanin Rusije i Francuske pritvoren je u subotu na aerodromu Paris-Le Bourget. Francuske vlasti navodno smatraju da su slaba pravila moderacije i tehnologija enkripcije omogućili široku upotrebu aplikacije Telegram među kriminalcima.

Pišući na Telegramu u ranim satima nedjelje, Davankov je branio Durovov doprinos. “Teško da je iko učinio više za razvoj digitalnih usluga u Rusiji i svijetu,” tvrdio je.

“Moramo ga izvući odatle. Pozvao sam ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da apeluje na francuske vlasti da oslobode Pavla Durova iz pritvora,” napisao je političar na Telegramu. “Njegovo hapšenje može biti politički motivisano i iskorišteno za pristup ličnim podacima korisnika Telegrama. Ne smijemo to dozvoliti.”

U slučaju da Pariz odbije da oslobodi Durova, “treba učiniti sve da se on prebaci u UAE ili Rusiju – ako se on složi, naravno,” dodao je političar.

On je odbacio optužbe protiv Durova, navodeći da se nezakonite aktivnosti mogu naći na svim platformama za razmjenu poruka. “Ali niko ne hapsi ili zatvara njihove vlasnike. I to ne bi smjelo da se dogodi ni ovoga puta.”

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova, izjavila je u nedjelju da ruska ambasada u Parizu radi na odgovoru povodom situacije s Durovom.

Durov je rođen u Sankt Peterburgu. Godine 2006. osnovao je društvenu mrežu VK, koja se često opisuje kao “ruski Facebook”. Godine 2013. pokrenuo je Telegram, koji trenutno ima više od 950 miliona aktivnih korisnika mjesečno.

Durov je napustio Rusiju sredinom 2010-ih i uglavnom živi u UAE. Postao je francuski državljanin 2021. godine.

DurovfrancuskarusijaVladislav Davankov
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
22 dana prije

Hahaha… Ovo gore navedeno je priopćenje za javnost a u stvarnosti, Durov je visoko rangirani pripadnik FSB-a kojeg su Francuzi uhapsili kako bi imali krupnu zvjerku za razmjenu za svoje agente i vojne časnike uhvaćene u Ukrajini i Rusiji.
Hoćete se kladiti da ćemo uskoro čitati kako je Durov ipak pušten na slobodu???

Zar ne
22 dana prije

Krece nova SVO
treba osloboditi sve ugrozene ruse u cijelom svijetu
Posebno onih 400.000 djece ruske elite koji se pate u Londonu I Parizu

Zoro
22 dana prije

francuska u ratu sa Rusijom i ne običnom ratu za neki teritorij nego u ratu na uništenje i nestanak a pozapadnjačeni bezglavi budalaš putuje u francusku, ovi softveraši znaju samo o svojoj struci a izvan toga su totalni idioti misli ako se pozapadnjačio i voli ih da je njihov, za zapad uvik ostaje Rus i da bi ga ostavili na miru mora se odreći svega u prvom redu dostojanstva i digniteta porodice i sjećanja na pretke, pljuvati po svojoj pravoj domovini i naravno dati im svu imovinu, tada može slobodno šetati parizom uz uvjet da drži jezik za zubima Rusi ljudima bitnim za funkcioniranje države moraju zabranit putovanja u inozemstvo a naročito na zapad, ako ovaj treba Rusiji jedini način da se vrati je uzimanje francuskih talaca visokog ranga, mogučnost kontrole nad Telegramom francuzi neće propustiti radi običnih talaca, ana kraju je jedino bitno di se fizički nalazi oprema Telegrama… Čitaj više »

Zeljko
22 dana prije

Jučer je komentator @ xyz se potrudio da “ogoli” RF “elitu” iz “vrha vlasti” koji imaju državljanstva, boravišne dozvole, vjerujem i nekretnine na Zapadu i gle čuda još jedan pripadnik “elite” koji ima zapadno državljanstvo, znači i u RF je krilatica “Istok hvali, na Zapad se svali!”
Pun je TG takvih “patriota” RF, vlasnik možda najviše praćenog TG kanala živi “sasvim slučajno” na jezeru Como u Italiji i “bori” se preko “tipkovnice”!
Ima u BiH jedan vlasnik portala Daniel Simić koji je često na istoku UA, dio koji su oku.ira.i RF, i koji kaže da je RF “amerik.nizirana” više nego Balkan!

hiber
22 dana prije

Durin je francusko državljanstvo dobio 2021 kao “zaslužan građanin” sto je otprilike sinonim za zaslužnog agenta. Ocito je navedene odredbe kasnije prekršio pa je nagrađen tjeralicom, isključivo na francuskom teritoriju. Zasto je ničim izazvan sletio bas u Francuskoj (mogao je bilo gdje u EU), pitanje je isto kao i kod potonuća engleskog broda kod Sicilije? Za Durina se veže jos jedan fenomen, budući ima i Quatarovu putivnicu sto je teže dobiti nego Eurojackpot dva puta zaredom. Tako da sve predstavlja problem i Francuskoj pogotovo sto je smisao optuznice da se Durin drzi dalje Francuske, a gonjenje po optuznici je kao da izvođača ceste tužimo za sve sto se kasnije događa na cesti.

Zeljko
22 dana prije

Uzgred, u Francuskoj uhićen osnivač TG, RF “čupaju kose”, uskoro objavljivanje tajnih prepiski kojima su i ovdašnji botovi na Balkanu dobijali instrukcije, biti će veselo ovih dana a Duma, oni članovi Dume koji nemaju po jedno ili više zap.dno državljanstvo kojih ima mnogo ne uzimaju se u obzir, mora da pošalje molbu Macron a on je ovih dana “službeno odsutan”, ide kod AV u BG da uzme dio kolača, preostali, od AV ! Nažalost, i BiH je prepuna litija, sve je to ista žila koja je na zapadu SR, tko zna možda ta ista žila ide i u HR, nažalost!

Гавран
22 dana prije

Дуров је стављен на потерницу само неколико минута пре него што је његов лични авион слетео на аеродром.

borjana
22 dana prije

Jutro svima, nedjelja je danas i obično dan za malo opuštanja i nešto malo van teme. Uz moj već drugi jutarnji espresso i dok čekam da nam “gosti” dođu, u stvari moja sestra koja je davno već izgubila status gosta, baš se ono udomaćila, kako i sama voli reć: ovdi u nas se osića ka i doma. I ja joj vjerujem. Prije nekog vrimena će mi moja kolegica iz ZG poslati sa naše brucošijade jedan glazbeni uradak i jednu fotografiju sa pitanjem da li se još sjećam. Fotografiju, moj dragi i ja koji mi je tu noć bio u pratnji, zaista prvi put vidim, a glazbu koju sam u međuvremenu i zaboravila i posljednjih decenija uopće nije bila na mom glazbenom odabiru, ali je se jako dobro sjećam. Od tada je svako malo uz neko sjećanje poslušam… Riječ je o “Arrival” od Mike Oldfield. Na YT je slika LP- ploče… Čitaj više »

trolling queen
22 dana prije

Dakle, mislim samo da se razumijemo….od upada Ukrajinaca u RF traje ukidanje/kontrola telegram kanala po RF od strane FSBa…Putin je jasno zabranio dalje širenje “dezinformacija” o kurskoj oblasti. Kako bilo da bilo – što se mene tiče: Putin zaželio…Macron požurio ispuniti želju. Inače, taj Durov nije cvijeće, ali kako je ovo fenomenalno, jer navodno je netko iz Dume tražio – što? izručenje u Rusiju? puštanje iz pritvora?…..dajte, molim vas sve, ovo je još jedna dimna zavjesa – opet nam pokazuju kako su istočni i zapadni štetl kofol neprijatelji – kakvi neprijatelji kad je Durov francusko ruski državljanin? ima dvojno državljanstvo! Za kraj; ne bojim se ja za Durova, tu će biti sve ok…Sada nakon ovoga se trebaju paziti korisnici telegrama – tako to ide, tako se igra ova igrica (pitajte ruske blogere koji su imali poprilično pratitelja na telegramu dosad, ako ne vjerujete u ovo što pišem). Pregledavajte društvene mreže… Čitaj više »

Tupko
22 dana prije

“Francuske vlasti navodno smatraju da su slaba pravila moderacije i tehnologija enkripcije omogućili široku upotrebu aplikacije Telegram”

Znači dokaz da je telegram DOBRO napravljen, ne moderira se ideološki/politički, a podaci su istovremeno tehnički dobro zaštićeni.

Гавран
22 dana prije

Glupim komentatorima ne moraju automatski i komentari biti glupi.
Ako su komentari dovoljno komplikovani , retko ko će uočiti da su glupi.
#
Savet je naravno neupotrebljiv.
Svoje stanje takvi nikada neće shvatiti.
Sprečava ih zapadno veliko JA, a ne glupost.
#
Zašto to znam:
Znam iz ličnog iskustva. Čovek sa godinama postaje periodično glup, sve dok se potpuno ne raspameti! 🙂 🙂

Primat
22 dana prije

SVI “protokoli za zastitu i transfer podataka…”, ..su PROPRIETARY shit! ..sta ce reć, da imaju “vlasnika”… SAV promet na internetu, mora protji kroz taj šit. npr. josh 1973. god. dva tjifuta, Vinton Cerf i Bob Kahn razvili TCP (Transmission Control Protocol) i IP (Internet Protocol). naravno, sve pod kapom naj-ogavnijih tjifutskih burekđinica cije i mosada… tako je sve do danas uz dodatak jos mase specificnih protokola, koji se koriste za “sigurnost komunikacije”… di su god neki “protokoli, en-kripcije, de-kripcije, sigurnosni sustavi, monitoring, baze podataka…” tu su tjifuti. ..to su potpuno goyim-free škvadre, ..koje te sustave stalno mijenjaju i “unapredjuju”, tako da im se ne vidi rep… mosad i sve “tajne sluzbe” svijeta, brinu se da nitko na svijetu, ne radi na nekim sličnim sustavima… i svaki pokusaj, – zatiru u korjenu. (do toga, da otimaju i ubijaju studente, koji koji rade diplomske radove na tu temu, jedan slučaj smo imali… Čitaj više »

SunGo
22 dana prije

Durov nije bio ruski patriot, mozda se nakon ovog okrene pa vrati svom jatu.

Kopf
22 dana prije

Na You Tube, THE DURAN objasnjava da je Zelenski usao u klopku u Kursk.
Pa osobno mislim da se zapad previse rano ponadao.
Zapad uvelica svaku pobjedu Zelenskog i umanji svaki uspjeh Rusije zato jer je Zapad placa Zelenskog i financira rat u Ukrajini i Rusiji.

Marko
22 dana prije

Po francuskoj optuznici – ako ne pises za nas, ako ne kontroliras tko sto pise s tim da baniras pro-ruske i pro-kineske sajtove i komentare a propustis pro NATO komentare i propustis svaki komentar koji je pun mrznje naspram Rusije, Sirije, Venezuele…itd onda ti nema mjesta u medijima.

I to je to.
Zar nisu na zapadu banirali sve ruske novine i novinare?

Max
22 dana prije

Uzaludan vapaj.

Subaru avatar
22 dana prije

Ma zaboli me za zatim varanom.

22 dana prije

Ima li tema veze sa SOFIA, Hubble, satelit na balunu, internet u podmorju.
Internet oblak (internet cloud) da nije nit’  u oblaku nit’ nad oblacima,
već veoma, veoma blizu – u podmorju, e.

22 dana prije

😛 Veoma sam zabrinut sa stanjem
na Rogu Afrike, a vi?! 🤒😛

Jure
22 dana prije

Na bliskom istoku počeo treći svjetski rat koji imbecili nisu ni primijetili 👿👿👿
TRAGEDIJA MOZGA 👿👿👿👿👿👿👿👿

Josip
22 dana prije

Francuzi su oduvijek bili govna i ostati ce govna dok ih bude.

Za mir
22 dana prije

Da nije on imao ili ima puno love u francuskim bankama? Nakon onog Sarkocija, kojemu je Gadafi posudio silnu lovu za kampanju, a francuski su avioni bili prvi koji su bombardirali Libiju i Gadafija – dug nije morao biti vraćen? – svašta mi pada na pamet.
A EU je generalno u ludilu cenzure, deindustrijalizacije, fake informacija….

Jure
22 dana prije

Nakon što su od jutra pripadnici Turkijskog sotonističkog plemena Aškenazi židovi poznatiji kao Hazari pričali bajke o tome što se događalo ranih jutarnjih sati dana 25. 8.na scenu je stupio Haso, Hasan Sajjed Nasrallah i objasnio talmudviziranom štakorskom auditoriju šta se zaista dogodilo (PUNO PUTA SU ŠTAKORSKI MEDIJI PISALI O TOME KAD SE HASO OBRAĆA ONI TO SLUŠAJU DA BI ZNALI ŠTA SE DOGODILO A JOŠ VIŠE ŠTA ĆE SE TEK DOGODITI) i objasnio da su gadjali s stotinama kaćuša vojne baze kako bi zasitili PZO štakora i da bi dronovi koji su kasnije pogodili zacrtane mete prošli bez problema. Najbitnije je to da je štakorima koji demantiraju štetu i žrtve i da su baze u centralnom tzv israelu pogodjen poručio da priznaju i to je to a ako ne priznaju onda će biti primoran 😂😂😂 ponovo pogoditi te iste lokacije (centrala mossada, sigurnosni centar – oba blizu Tel Aviva)… Čitaj više »

Noname
21 dana prije

Pritvaranje u Francuskoj osnivača glasnika Telegram Pavela Durova napad je na slobodu govora, rekao je nizozemski novinar, politolog i kreator medijskog izvora Alternatief (Alternativa) Ab Gitelink. “Što se tiče pritvaranja Pavela Durova, vjerujem da je to napad na slobodu govora”, rekao je Gietelink, govoreći na prosvjedima u Amsterdamu u nedjelju. Nizozemski novinar smatra da je važno da postoji neutralan i slobodan glasnik koji nije pod kontrolom ni zapadne ni bilo koje druge zemlje, poput društvene mreže X Elona Muska. U subotu navečer francuski mediji izvijestili su da je osnivač Telegrama Pavel Durov pritvoren u zračnoj luci Le Bourget . To se dogodilo prilikom izlaska iz privatnog zrakoplova, koji je navodno stigao iz Azerbajdžana. Prema pisanju francuskog tiska, Durov, koji ima francusko državljanstvo, bio je na listi traženih u zemlji. Rusko veleposlanstvo u Francuskoj izjavilo je za RIA Novosti da su francuske vlasti do sada odbijale suradnju u vezi s pritvaranjem… Čitaj više »

Noname
21 dana prije

Američki milijarder Elon Musk smatra da su predstavnici Demokratske stranke u Sjedinjenim Državama postali ljevičarski zagovornici autoritarne vlasti.
“Demokrati nisu liberali. Oni su ljevičarski autoritarci”, napisao je na svojoj stranici jedan od korisnika društvene mreže X. Milijarder je komentirao objavu riječima “to su upravo oni postali”.

Noname
21 dana prije

Edward Snowden, koji se proslavio svojim otkrićima o potpunom nadzoru američkih obavještajnih službi nad informacijskim komunikacijama diljem planeta, komentirao je pritvaranje osnivača Telegrama Durova , nazvavši ga poniženjem za Francusku i cijeli svijet.
“Uhićenje Durova je napad na osnovna ljudska prava na slobodu govora i udruživanja. Iznenađen sam i duboko ožalošćen što se Macron spustio na razinu uzimanja talaca kao načina da dobije pristup privatnoj komunikaciji. Ovo ponižava ne samo Francusku, već i cijeli svijet”, rekao je Snowden.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI