Vojno vodstvo Hezbollaha je gotovo izbrisano – Izrael

Popis eliminiranih Hezbollahovih vodja
9 komentara

Dužnosnici u zapadnom Jeruzalemu podijelili su popis s više od desetak najviših zapovjednika koji su ubijeni posljednjih tjedana

Gotovo svi vojni čelnici Hezbollaha eliminirani su u nedavnim izraelskim napadima, tvrdili su dužnosnici u zapadnom Jeruzalemu, nakon što je vođa skupine, Hassan Nasrallah, ubijen u bombardiranju kompleksa u Bejrutu.

U objavi na X u subotu, izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je dijagram onoga za što je reklo da je Hezbollahov vojni lanac zapovijedanja. Svih 18 visokorangiranih članova – uključujući Nasrallaha i Alija Karakija, zapovjednika Hezbollahove južne fronte, te šefove nekoliko jedinica – navodno su “eliminirani”.

Odvojeni post Izraelskih obrambenih snaga (IDF) naveo je 11 visokih članova Hezbollaha, od kojih je deset također opisano kao “eliminirani”. Do sada je preživio samo Abu Ali Rida, zapovjednik jedinice Bader, stoji u popisu. Popis IDF-a u velikoj je mjeri odražavao popis ministarstva, ali je uključivao dva dodatna imena – Ibrahima Muhammada Qabisija, zapovjednika Hezbollahovih raketnih i projektilnih snaga, i Husseina Sroura, šefa Zračne komande – obojica se također smatraju mrtvima.

Čini se da je Izrael trubio o svojim uspjesima protiv Hezbollaha nakon što je objavio da je Nasrallah ubijen u snažnom zračnom napadu na Bejrut. Nasrallah, koji je vodio skupinu više od 30 godina, naširoko se smatrao ikonom otpora Izraelu koji je nadgledao rast Hezbollahove moći i utjecaja.

Nekoliko sati nakon što je Zapadni Jeruzalem objavio da je ubio vođu skupine, Hezbollah je potvrdio smrt, obećavši da će nastaviti “svoj džihad u suočavanju s neprijateljem, u potpori Gazi i Palestini, te u obrani Libanona i njegovog postojanog i časnog naroda”. U ovom trenutku nije jasno tko će naslijediti Nasrallaha.

Hassan NasrallahHezbollahIZRAELLibanon
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DEBELI ĐURO-ZAGORJE
2 sati prije

A otkuda toliko djevica na nebu za sve njih .??😀🎃🎃😁

Zoran
1 sat prije

Sad će Iran žestoko da odgovori kao po običaju. Muslimani su samo jaki protiv kršćana u Europi. Pustiš ih u kuću ,a oni je zapale. Izrael ih je.e ,dupe im promjera,a hrabri muslimani manji od makovog zrna. To su ti jaki borci.
Zna se tko je gazda na bliskom istoku IZRAEL.

Pero
1 sat prije

Od kud toliki doušnici Mossada u Hezbolahu,za Hamas mi je i jasno jer ga Izrael i osnovao.Izgleda da se novcem može svakog kupit.

1 minuta prije

A ono prosle godine, izrael krenuo na hamas a hezbolah se necka. Sad dosao red na njih. Izrael inace pobjedjuje jos od osnutka. Vele da ce sad na siriju.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI