Von der Leyen obećava da će EU voditi ‘proukrajinskim’ putem

Ursula von de Leyen
83 komentara

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obećala je da će “formirati bastion protiv ekstrema s lijeva i s desna” u EU, kako je njena centristička frakcija zadržala prvo mjesto u Evropskom parlamentu, uprkos tome što su desničarske stranke ponižavale vladajuće koalicije iu Francuskoj i Nemačkoj.

Evropska narodna partija (EPP) Von der Leyen osvojila je oko 26 posto mjesta u zakonodavnom tijelu EU, prema privremenim rezultatima u nedjelju. Napomenula je da se stranke centra drže snažno u Evropi, ali je priznala da su “ekstremi na lijevoj i na desnici dobili podršku”.

“Zaustavićemo ih”, rekla je Von der Leyen svojim pristalicama u Briselu u nedelju uveče, obećavši da će “izgraditi bastion protiv ekstrema s leve i desne strane”.

Von der Leyen, koja traži drugi mandat na mjestu predsjednice Evropske komisije, izjavila je da joj je cilj „izgraditi široku većinu za snažnu Evropu“  i da namjerava „nastaviti tim putem sa onima koji su proevropski, proevropski -Ukrajina, za vladavinu prava.” Porast podrške desničarskim strankama potaknut je istinskom zabrinutošću birača koja se ne čuje, kaže potpredsjednica Evropskih konzervativaca i reformista (ECR) Assita Kanko.

“Kada se ignorišu istinske težnje građana… to, nažalost, daje više prostora ekstremnim pokretima. Zato moramo slušati građane”, izjavila je Kanko u nedjelju u Briselu. ECR, za koju se očekuje da će osvojiti oko 71 mjesto od 720, zalagao se za fokusiranje na sigurnost, kontrolu migracija i evropske vrijednosti.

Evropski birači ponizili su vladajuće koalicije u dvije najveće ekonomije bloka, dajući povećanu podršku antiratnim strankama fokusiranim na domaće programe.U Njemačkoj je centrističkoj stranci kancelara Olafa Scholza zadat težak udarac kada je, prema prognozama, zauzela treće mjesto iza svoje konzervativne opozicije. Očekuje se da će glavna opoziciona grupa Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i Hrišćansko-socijalna unija (CSU) osvojiti oko 30% glasova, dok će Alternativa za Njemačku (AfD) biti druga sa oko 16%, potiskujući Scholzove socijaldemokrate (SPD) na 14%.

U međuvremenu u Francuskoj, desničarska stranka Nacionalni skup (RN) dominirala je Renesansnom strankom predsjednika Emmanuela Macrona u anketama do te mjere da je raspustio Nacionalnu skupštinu zemlje i pozvao na nove vanredne izbore.

EPPeuUrsula von der Layen
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
21 dana prije

HDZ je dio EPP-a koji je iznjedrio, tj. izglasao UvdL za predsjednicu EK 2019. godine.
Za nekoliko mjeseci joj ističe petogodišnji mandat.

Od jučer ima 7 glasova iz Hrvatske umjesto dosadašnjih 4, jer je jedva svaki peti Hrvat izašao na izbore za EU parlament.
Svaki glas će joj trebati da ju ponovno izaberu.
Možda baš hrvatski budu presudni da ju opet izaberu na sljedećih 5 godina za predsjednicu EK (i prvi puta 2019. godine je na jedvite jade dobila nadpolovičnu većinu).

Nemojte plakati kasnije, imali ste šansu, koja je jednom svakih 5 godina.

nastran
21 dana prije

proukrajinska unija…PROUU?

Keki
21 dana prije

Ne hvala.

Drago
21 dana prije

Moze Usrulja samo da bleji

držnedaj
21 dana prije

EU-LEYEN ŽELI “CIJEPITI” GRAĐANE PROTIV “KRIVIH” GLEDIŠTA “Bude li ponovno izabrana za čelnicu Europske komisije (EK), predsjednica Komisije Ursula von der Leyen obećava da će se boriti protiv “pogrešnog razmišljanja” uz pomoć “cjepiva” koja mijenjaju um i koja “štite” umove ljudi i štite “demokraciju” ”. U raznim “kampanjskim oglasima” koje je objavila na društvenim mrežama, von der Leyen pokušava privući birače obećavajući da će stvoriti “štit za demokraciju” nakon što je oni na vlasti vrate na dužnost… …Von der Leyenov “štit demokracije” je ono što mislimo pod “cijepljenjem” uma. Želi mikroupravljati svime što se kaže i podijeli na internetu kako bi osigurala da samo odobreni stavovi budu javni. Nazvati to “propagandnim znakom” bilo bi pogrešno, jer Leyen ni u jednom trenutku nije pokazala da zapravo želi širiti drugačiju poruku. Ne, umjesto toga jednostavno želi cenzurirati poruke koje građani dijele online, također poznate kao “prebunking”. Leyen želi “cijepiti” ljude protiv “dezinformacija”… Čitaj više »

ogo
21 dana prije

Hrvati opet na krivoj strani

Bruno
21 dana prije

Ko zna. Možda neko (s)jebe ovu babu. svaka kokoš ima veći IQ.

Steve
21 dana prije

A ko je tebe uopšte birao Usruljo?! I gde ćeš ti to bilo koga da vodiš?! Tamo gde si se ti uputila (naravno ne lično, nisi baš toliko luda), odande povratka nema…

Samo U Prolazu
21 dana prije

Njoj je mjesto u nekom zatvoru. Cim ode s funkcije zna se sto slijedi! (Isto kao i AP-u)

Max
21 dana prije

Ravno u k….

nekoime
21 dana prije

Hitlerina von der Layen…

tihobl
21 dana prije

Jos 5 godina Usrulje.
Blago vama u EU.

Tanajski Hrvat
21 dana prije

EU “proukrajinska”. Kad si pro- nešto, to onda znači onda si za neku ideju ili svjetonazor, sustav, pa i jaku državu, neku silu u nekom sukobu, uglavnom za nešto više nego što si sam ti, ne za nešto slabije ili lošije od tebe. Ukrajina je znači jači entitet od EU, njen uzor, i EU se treba svojevoljno ukrajinizirati.

Schwarze Hunderte
21 dana prije

Kooonačno dobra vijest 🍸 ! Ta čega god se dohvatila – propalo 😁

Mučki Provokator
21 dana prije

Kad joj cujem glas dobijem prolijev. Nazi Guja koju treba zgaziti kao Žohara!!!

Mučki Provokator
21 dana prije

Zanimljivo da je isto niska kao Makaron. Mozda od tuda frustracija za biti na vlasti….

Ivek
20 dana prije

Tko je za ovu glasao koja je dala milijarde pharma mafiji?

onaj najglu...Dalton
20 dana prije

Organiziranje sprovoda EU: upute korak po korak… I savjeti stručnjaka. P.S. Ursulin EU recept za kolač od jabuka… Iz hladnjaka izvadite 10 jaja, preostalih 7 stavite na stol i obrišite pod. Uzmite veliku zdjelu i razbijte jaja preko ruba. Izlijte njihov sadržaj u zdjelu. Obrišite stol. Sad imate 5 jaja u posudi. Uzmite mikser, umetnite mlatilice i počnite mutiti. Pokušajte ponovno umetnuti mlatilice dok ne čujete klik. Umutite. Operite ruke, lice, vrat, uši… Na kraju vam u posudi ostanu dva razmućena jaja. Uspite čašu mlijeka, a ostatak litre pokupite močom sa poda. Zidove kuhinje obložite novinama, namještaj nekim najlonom – vrijeme je da nabavite brašno… Izmjerite 200 g, pa uspite u zdjelu. Pažljivo sakupite preostalih 800 g natrag u pakovanje. Umutiti. Tuširati se. Uzmite 4 veće jabuke i nož. Pripremite jod, flaster i zavoj. Ogulite jabuke. Palac tretirajte jodom i zavijte ga. Jabuke narežite na kockice i zapamtite, trebat će… Čitaj više »

Lucija, prva
20 dana prije

“Većina Europljana se pred izbore zanimala za BORBU PROTIV SIROMAŠTVA i ZDRAVSTVO. Prema Eurobarometru iz travnja, slijede teme poput poticanja ekonomije, otvaranja novih radnih mjesta i obrambene politike u EU (😏) U Njemačkoj su najvažnije teme zalaganje za mir, socijalna pitanja i migracijska politika odnosno doseljavanje. Kod mnogih od tih tema – recimo, kada su u pitanju migracije, zaštita okoliša i ekologija ili privredna politika – Europski parlament je jedan od dva zakonodavca. Nova pravila donosi uvijek zajedno s Vijećem EU u kojem je zastupljeno 27 vlada članica EU. Ima i polja u kojima parlament može raspravljati koliko želi i dati svoje mišljenja – ali odluka je isključivo u ingerenciji Vijeća EU, poput sigurnosne i obrambene politike. Parlament također samo u izuzetnim slučajevima može predlagati zakone. To u pravilu radi Europska komisija. Preko 70 posto Europljana kaže da EU utječe na njihovu svakodnevicu, ali je ipak izlaznost na ovim izborima… Čitaj više »

Lucija, prva
20 dana prije

“Osam dana nakon izbora, 17. lipnja će se šefovi država i vlada EU okupiti na summitu u Bruxellesu. Tamo će se dogovarati o tome tko će voditi Europsku komisiju. Prema europskim ugovorima, upravo Europsko vijeće nominira kandidate za šefa ili šeficu Komisije, kao i za povjerenike.” ———— Osam dana nakon izbora, 17. lipnja će se šefovi država i vlada EU okupiti na summitu u Bruxellesu. Tamo će se dogovarati o tome tko će voditi Europsku komisiju. Prema europskim ugovorima, upravo Europsko vijeće nominira kandidate za šefa ili šeficu Komisije, kao i za povjerenike. Na snazi je i načelo „nositelja liste” prema kojem bi predvodnik europske liste koja osvoji najviše mjesta u EP-u trebao predvoditi i Europsku komisiju. Ako se lideri zemalja članica budu držali te logike, onda najveće šanse ima Ursula von der Leyen koja je već u toj vodećoj funkciji u Bruxellesu. Ona, kao njemačka demokršćanka, u izbornu borbu… Čitaj više »

Lucija, prva
20 dana prije

Komentari

“O važnosti ovih izbora dovoljno govori činjenica da je Ursula kandidat za pobjedu iako nije kandidat na izborima
——

To je “demokracija” kapitalizma..bez para i moći ne moš dobit, a oni koji imaju pare i moć(bogati, korporacije,crkva mediji..) neće je dat nekom ko želi prominit sistem, to jest socijalistima… Njima pase ovo. Liberali i desnica, sve je to za kapitalizam, samo druga ideologija oko nekih pitanja. Prave ljevice kod nas nema osim RF-a.”

Nije ni RF. Možda oni i bi, ali jednostavno nemaju znanja.
Filozofskoga i ekonomskog Marxa.

Strategiju i taktiku klasne borbe.

tatamata
20 dana prije

kad bi prestala brijati brcice ,bila bi to ljubav na prvi pogled izmedju naseg adolfa von split i nje

goran
20 dana prije

samo ti vodi njih gdje hočeš,ali nećeš preko mog djepa droljo jedna.
ja te nisam izabrao i ja te ne jebem dva devet šta kažeš ili pričaš

nessy
20 dana prije

Ova lazljiva guda, po tko zna koji put dokazuje da joj je buducnost EU nesto sporedno. Ona slusa samo diktat svojih vlasnika iz USA, a pogotovo Davosa. Da joj je iole stalo do EU i Njemacke buducnosti, gledala bi kako smiriti sukob u ukrajini, i obnoviti dobre odnose sa rusijom. Sav ekonomski napredak D, u zadnih par desetljeca, ovisio je o niskj cijeni energenata, dakle o dobrim odnosima sa rusijom. Ameri im pred nosom uniste plinovod koji je i Njemacka dobrim dijelom platila, a ona se pravi jos blesavijom, nego vec jest, i fol ‘ne zna se tko je to…’ Mozda se i ne zna neposredni izvrsitelj (a nema puno zemalja sposobnih za tako nesto), ali nalogodavac je jasan svakome tko nije tesko ostecen psihicki. Cak bi i blago retardirani shvatili poantu, kad bi ih to zanimalo. Samo naprijed Usrulja, dobit ces od svojih gazda kao zahvalnicu, nogu malo nize… Čitaj više »

vrlodrag
20 dana prije

Znači totalni rat.

Karma
20 dana prije

Askenazi zena, naravno da sanja hazariju. Zlo cionisticko

FELIX
20 dana prije

VEROVATNO I ONA SAMO IZVRSAVA SAMO UKAZE IAKO ZNA, DA SVE STO GOD RADI U PODRZAVANJU UKRAJINE SKODI U PRVOM REDU BAS EVROPI.

Voltaire
20 dana prije

Ova nacistkinja, uporna za 4 rajh. Mislim da je to napokon pusaona 🙂

Darko
20 dana prije

Krmaču Ursulu treba pod hitno skratiti za glavu i baciti ju u ukrajinske rovove..

Ziv je Geza
20 dana prije

Proukrainski put ? Eto zena nam obecava da ce nas u slijedecem mandatu poslati u ukrajinu. Na pozivu ce pisati, cestitamo dobili ste nagradni put u donbas i ne samo to, osvojili ste i kompletnu opremu za putovanje, te besplatnu kartu u jednom smjeru. Od opreme zaduzit ce te, jurisnu pusku nato standarda sitnog zrna,bajonetu,sljem, cizme, nato standardnu uniformu sa azov amblemima pride, satorsko krilo, bateriju, tranzistor, suhi dnevni obrok za dva dana i naravno tabletice joda i gas maskicu ako nesto krene po zlu. Uz nas stari pozdrav sieg heil! Vasa Ursula. Onome kome ce ovaj moj upis biti sarkastican a stanovnik je hrvatske musko je i stariji od 18. godina ,neka malo dublje razmisli ili pogleda danasnji dnevnik gdje zapovjednik natoa za europu tapse plenkovica po ramenu uz pohvalu da radi odlican posao. I zapamtite dragi moji hrvati,svaki euro koji je plenkovic iskamcio u briselu a zavrsio u… Čitaj više »

Darko
20 dana prije

Kada će ova krmača dati ostavku? Pa da ju gledamo kako bleji iza rešetaka za sve zlo koje je nanijela cijeloj EU, jebo ju cijeli Pfizer i Ukrajina.

Bosanac
20 dana prije

Ona kad svoj zadatak obavi ode u penziju a i EU ce ubro za niom u penziju.

Bez imena
20 dana prije

Treba vidjeti je li baba bila u Davosu kod Švaba ili koga već. Ima li neko popis? Ima li novih ljudi? Jer svi koji se tamo pojave, naprave političku karijeru. Izgleda da joj je odzvonilo – vodi se proces o onom preplaćivanju cjepiva cov., netko ju je ipak tužio (jedan advokat). Novine se naravno trude da o tome ne doznamo ništa.

bato
20 dana prije

vještica zločinačka kučka Bruselska

Darko
19 dana prije

Ovu luđakinju treba živu spaliti na lomači.

Hogar strasni
19 dana prije

Zena je olicenje zla. Hazarska vjestica duboko u kriminalu, cjepivo, novac…… Sudi joj se ali polako ide to

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI