Vrijeme je da Rusija razmisli o ‘demonstrativnoj’ nuklearnoj probi

Rakete
288 komentara

Sve ukazuje na to da bi SAD i nekoliko njihovih saveznika uskoro mogli dopustiti Ukrajini korištenje zapadnjačkog oružja, uključujući rakete dugog dometa, kako bi napadala ciljeve smještene unutar – kako da kažemo? – međunarodno priznatih granica Rusije. Ili onih koje su postojale prije Maidana 2014. u Kijevu.

U Americi, kako je nedavno izvijestio New York Times, zagovornici ideje uključuju državnog sekretara Antonya Blinkena, većinu republikanaca u Kongresu (uključujući predsjednika Predstavničkog doma, Mikea Johnsona), i mnoge članove vanjskopolitičkog establišmenta, uključujući Viktoriju Nuland, koja je nedavno podnijela ostavku na funkciju zamjenice državnog sekretara. U Europi, Poljska, baltičke države, glavna oporbena stranka Njemačke, CDU/CSU, i neki zapadnoeuropski dužnosnici, uključujući šefa britanskog Ministarstva vanjskih poslova, Davida Camerona, zagovaraju ovu mjeru.

Nedavno je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg uputio sličan poziv, ali ne bi on dao takve izjave da pitanje već nije bilo razmatrano na praktičnoj razini i da nije dobilo značajnu podršku iz Washingtona. Već je došlo do toga da je tema razmatrana na razini ministara obrane država članica EU.

Takva odluka bi unijela sukob na temeljno drugačiju razinu, značila bi brisanje jedne od najsvjetlijih “crvenih linija” koja postoji od 24. februara 2022. godine, i signalizirala bi direktno uključenje SAD-a i njegovog NATO bloka u rat protiv Rusije. Uistinu, udari bi se izvodili na temelju koordinata koje pružaju zapadni obavještajni sistemi; odluke o tim udarima bi donosili zapadni vojni časnici (mediji su više puta prenijeli priznanja ukrajinskih vojnih časnika da je svaki slučaj korištenja zapadnih raketa unaprijed koordiniran od strane zapadnih vojnih savjetnika); i čak bi dugme vjerovatno bilo pritisnuto izravno od strane zapadnih vojnih časnika. Nije slučajno što njemački kancelar Olaf Scholz opravdava svoju neprijatnost prema transferu Taurus raketa na osnovu toga da bi ih morali operirati njemački, a ne ukrajinski, vojni osoblje. Zato je odbijanje Kijeva takvog prava bilo glavni uslov za pružanje vojne pomoći i jedan od glavnih principa zapadne uključenosti u sukob od samog početka.

Postoje barem dva razloga zbog kojih Zapad sada raspravlja o napuštanju ovog principa. Prvi i glavni je sve teža pozicija ukrajinske vojske na bojnom polju. Ne zaboravite da su lideri NATO-a stalno govorili da je ishod egzistencijalnog značaja ne samo za Ukrajinu, već i za njih same, jer će odrediti prirodu novog svjetskog poretka. Drugim riječima, Zapad je sam dao ukrajinskom sukobu status svjetskog rata, i stoga poraz Kijeva znači vlastiti strateški poraz, konačni kolaps zapadno-centriranog međunarodnog poretka. Sukladno tome, što je situacija za Kijev teža na frontu, to su veći rizici eskalacije koje je Zapad spreman preuzeti.

Drugi razlog je nevoljkost Rusije da eskalira odnose sa Zapadom svaki put kad pređe ‘crvenu liniju’ i više se uključi u sukob (snabdijevajući Kijev tenkovima, avionima i, konačno, raketama dugog dometa). Kao rezultat, strah od eskalacije, koji je bio relativno visok na početku vojne operacije, postepeno se smanjivao, kako su više puta istaknuli zapadni mediji.

Dakle, Zapad je došao do zaključka da je cijena poraza Kijeva daleko veća od rizika direktnog vojnog sukoba s Rusijom, kao rezultat dopuštanja zapadnog oružja da udara duboko u njenu ‘staru’ teritoriju. Glasovi onih koji tvrde da ni ovaj put Moskva neće nanijeti direktnu vojnu štetu zapadnim zemljama postaju sve glasniji.

Ova logika neizbježno može dovesti do Trećeg svjetskog rata. I ako daljnje uključivanje Zapada u sukobu u Ukrajini nije zaustavljeno sada, potpuni “vrući” rat između Rusije i NATO-a postat će neizbježan.

Treće, budući da se govori o mogućim napadima ne samo na britanske već i na američke objekte (i o mogućem direktnom vojnom odgovoru od strane SAD-a), bilo bi poželjno održati vježbe upotrebe strateških nuklearnih snaga pored postojećih vježbi upotrebe taktičkog oružja.

Na kraju, kako bi se potvrdila ozbiljnost namjera Rusije i uvjerili naše protivnike u Moskovu spremnost na eskalaciju, vrijedno je razmotriti demonstraciju (tj. neagresivnu) nuklearnu eksploziju. Politički i psihološki efekat atomske gljive, emitovan uživo na svim televizijskim kanalima širom svijeta, nadamo se da će vratiti zapadnim političarima ono što je spriječilo ratove između velikih sila nakon 1945. godine, a što su sada uglavnom izgubili – strah od nuklearnog rata.

Autor: Dmitry Suslov

rusijaSADzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
288 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
3 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusi oderu anglosaksonske svinje.

3 mjeseci prije

Rat će se nastaviti i bit će žešći.
Budi svjestan dekadencije ovog
čovječanstva koje se mora pročistiti.

eks
3 mjeseci prije

Svo oružje dugog dometa , koje se koristi u Ukrajini i koje bi se koristilo sa teritorija zemalja NATO , direktno je pod kontrolom vojnog osoblja NATO . To nije vojna pomoć Ukrajini , nego učešće u ratu protiv Rusije . To je razlog da Rusi mogu udariti po NATO državama. Ukoliko NATO psihopate to ne shvataju , biće veoma gadno .

Sam
3 mjeseci prije

Bilo je samo pitanje vremena kada ce dati dozvolu,tj kada ce osjetiti da je puk psihijatrijski spreman.
Omadjijani i oni koji donose odluke,ali i narod koji ce navecu cijenu platiti.
A dalo se davno naslutiti da idemo ka tome i da ovaj put nema hladnog rata kako su neki ovdje mantrali o geopolitici i geopolitickim podjelama,nego onaj najvruci i da nisu na Zapadu na vlasti teski ludjaci poput Makrona,Solca,Kamerona i ostale zgadijeda bi popravili stanje i spasili svijet.
Naprotiv,oni su tu da ga posalju k vragu.
Neka se javi @Starligt i neka nam iskomentarise kako su svi isti i da se s nama samo zahebaju zajedno bez iznimke.
Moze i kad rokne prva,da li takticka,da li strateska.
Svejedno.

matrix
3 mjeseci prije

U talmud židovskom “geopolitičkom” šou za gojime kroz ruke evropskih saveznika, NATO-a i Kanade, tzv. Bajdenova administracija traži kolektivnu dozvolu da ukrajinski Rajh ispaljuje projektile na Rusiju, a Rusija bi trebalo da razmotri izvođenje „demonstracione“ nuklearne eksplozije kao odgovor na potencijalnu dozvolu Kijevu od “zapadnih” zemalja da upotrebi oružje koje isporučuje za napad na rusku teritoriju. Kad bi zaista došlo do takvog scenarija, cionistička marioneta Putin bi potvrdio svoj status globalnog supertiranina (glumi lošeg momka), a tzv. Bajdenova (cionistička) administracija bi ušla u američke “predsedničke” “izbore” sa ratnom retorikom, gde bi usledila optužba protiv Rusije za teški zločin i dalje stvaranje uslova za međusobno klanje glupih gojima i globalnu depopulaciju. Naravno, kao i tokom WW2 nijedna bomba i raketa ne bi pogodila globalna jevrejska finansijska sedišta poput 12 ogranaka FED, banke “Engleske”, banke BIS u Bazelu pa ni Banke “Rusije” ili MMF, zatim sedišta tzv. UN, WEF, WHO.., nego samo… Čitaj više »

nepoželjni
3 mjeseci prije

Jeste li čuli ili vidjeli da se europske zemlje pripremaju za rat kroz mobilizacije stanovništva, ubrzanu proizvodnju oružja, gradnje skloništa, gomilanje ratne rezerve…itd.

Niste!?

…e, pa onda, prestanite više ke njati o “trećem” svjetskom ratu i o ruskim napadima na gradove nato država….
Rusija je razborita i uređena zemlja sa savjesnom i poslušnom vrhuškom (i još poslušnijim robljem) koja samo igra svoju ulogu u ovoj nakaradnoj globalnoj igri u kojoj se roblje nastoji podrediti strožem režimu u organizaciji života gdje je sijanje straha, uz osiromašivanje, najjače oruđe.

tihobl
3 mjeseci prije

Ima jedan fin mali poligon za ispitivanje ruskog oruzja – Gibraltar.

3 mjeseci prije

Rat se predstavlja kao borba za teritorije, skrivajući stvarnost da je programiran kao dio dolaska Antikrista.

Prolit će se krv moćne osobe, rat će se proširiti. Koliko se ‘jada’ čulo i čut će se po cijeloj Zemlji, a sadašnje vrijeme je vrijeme naricanja. Sile će se suočiti jedna s drugom nepoznatim oružjem i čovječanstvo će biti zapanjeno.

Europa će patiti. Rat će napredovati, uništavajući zemlje, doseći Italiju i zauzeti Rim.

Zaboravili ste da vam je rečeno da ćete se naći u ratu, u eskalaciji rata. Razne zemlje će ući u ovaj scenarij i iz trenutka u trenutak rat će pretvoriti Zemlju u nešto nepoznato.

gargamel
3 mjeseci prije

U svjetlu napada na strateške radare ranog upozoravanja na nuklearni napad u dubinama Rusije, Rusi su – ne slučajno – izdali “nuklearnu kartu” Evrope. Moskva je proteklih dana kroz specifične komunikacijske kanale utvrdila da je NATO opredijeljen za borbu i da sada direktno prijeti opstanku ruske države, kako je prekjučer saopštio FSB. Moskva sada govori o “mjerama nuklearnog odvraćanja/zabrane”, što znači trajno raspoređivanje nuklearnog oružja i gađanje NATO baza širom Evrope. Gdje je američko taktičko nuklearno oružje raspoređeno u Europi? Trenutno, otprilike 100 američkih taktičkih nuklearnih oružja (TNW) – namijenjenih za upotrebu na bojnom polju ili malog kapaciteta – nalazi se u šest baza u pet zemalja NATO-a u Evropi i zapadnoj Aziji, uključujući: Zračna baza Buchel u Njemačkoj (15 TNW) Zračna baza Kleine Brogel u Belgiji (15 TNW) Zračna baza Volkel u Holandiji (15 TNW) Aerodromi Aviano i Ghedi Torre u Italiji (35 TNW) Zračna baza Incirlik u Turskoj… Čitaj više »

Svevišnji
3 mjeseci prije

Bravo, odličan osvrt.

Dam
3 mjeseci prije

Ne agresivnu demonstraciju termonuklearne explozije predlažem izvršiti iznad Atlantika na poziciji koja je dobro vidljiva iz Londona, New Yorka i Washingtona
Bila bi to …

Гавран
3 mjeseci prije

Samo gloop upada u zamku protivnika, ili ako nema drugog izbora.
Potreban je asimetričan odgovor, koji protivnik najmanje očekuje.
.
Atomski EMP udar po satelitima u niskoj orbiti i protivnik je gluv, nem i slep, a već je retardiran.
:
Pomorska blokada Tajvana i odbijanje brodova USA-đana po Hutskom receptu!

3 mjeseci prije

 
Mržnja i pohlepa vladaju u scima. Zlo djeluje u čovjeku kao nikad prije te ljudi padaju u ponor laži i prijevare. Svijet je sam sebe doveo na ponor propasti. Smrt će jahati Zemljom ostavljajući za sobom trag patnje. Uronjeni smo u najveći duhovni rat svih vremena. Zbunjeni će biti odneseni poput vitra.
Ljudi će se okrenuti onome što im se nudi i pasti će u ruke Antikristu. 

Max
3 mjeseci prije

To ne daj Bože,

tihobl
3 mjeseci prije

Харков: Ракета С-300 је погодила стамбену зграду.

Sta ti rusi rade, sa S-300 gadjaju ukrajinske gradove. Stalno ispaljuju rakete iz S-300 kao zemlja-zemlja.

Anis
3 mjeseci prije

Do sukoba izmedju nato i Rusije nije došlo isključivo zbog ruskog strpljenja a da su imali razloga , jesu i vise nego imali , ali ovaj put odma moraju atomsku baciti na neku manju zemlju nato u susjedstvu pa da vidimo hoće li se ostali umiješati naravno da nece , a uostalom sta ima veze i Amerika je bacila i to dvije atomske i kao nagradu nije dobila neprijatelja nego vjernog slugu mislim na japan

Nenad Erak
3 mjeseci prije

Možemo se samo nadati da će takva pečurka uplašiti hazarske sotonističke psihopate koji glume da su pravi Jevreji mada čisto sumnjam …. ipak će trebati bar jedna taktčka nuklearna bomba ….

tuf
3 mjeseci prije

Ajmo realno. Kakve žalopojke Rusije u ovome kontekstu imaju smisla? Gledam po ruskim TG kanalima kako nariču već tjedan dana oko tih “odobrenja” gađanja ciljeva na ruskom teritoriju (kao da već do sada to nije bio slučaj sa svime osim valjda s Taurusom) i žale se kako se usuđuju, da će to dovesti do eskalacije, da treba uzvratiti itd. Dosadili bogu&vragu ko’ babe narikače. Mislim, halo? Prijeđeš prije dvije godine svoju granicu s vojskom, sravniš sela i gradove da ni biljka tamo ne raste i onda se sablažnjavaš da što su si ovi umislili da idu gađati tvoj teritorij? Prihvatili ste sukob kao trenutno stanje, izvolite trpiti i kad protivnik uzvrati. Kakvo kmečanje, je*ala ga općina. Jedan od najvećih strateških propusta je da su mic-po-mic, inkrementalnim uvlačenjem u ukrajinsko živo blato, omogućili anglosaksoncima gađanje objekata nuklearne trijade putem proxy-a dok Rusi ne smiju opaliti po naručiteljima. Takvi propusti bi ih… Čitaj više »

Hogar
3 mjeseci prije

NATO degenerici su totalno pod upravom sotone cionizma i kradje kolonija. Rusija nece biti Libija. Morat ce par nuke na idiote

tihobl
3 mjeseci prije

Непријатељ је масовно напао Краснодарски крај противбродским ракетама и дроновима Нептун. Наша ПВО је ноћу уништила 5 противбродских ракета Нептун и 29 беспилотних летелица изнад Краснодарске територије. Дронови су такође оборени један по један изнад Вороњешке, Белгородске и Тамбовске области. Englezi redovno vrse ovakve napade. Rusi redovno odbijaju napade. I o tome se malo pise. Kad uspiju da nesto pogode onda nastaje halabuka po svim medijima. Gledao sam fotke jucerasnih pogodaka trajekta u Kercu. Paluba trajekta je drvena (trajekt je prastari, vjerovatno iz doba Staljina). Kasetna municija napravila je rupa na palubi manjeg precnika. Ni u jednu ne moze da upadne tocak auta i trajekt bi odmah mogao u sluzbu (samo postave nova stakla kormilaru). Rusi su nadigli oko toga dreku ko razmazena derista, a zapad se hvalio kao da je srusio kercki most. Ovo je rat iscpljivanja. NATO je nocas postao kraci za 5 raketa i 32 drona dugog… Čitaj više »

tihobl
3 mjeseci prije

„Бајден не само да има деменцију, већ је и луд“ – конгресменка Марџори Тејлор-Грин

Према њеним речима, Бајденова дозвола да нападне руску територију америчким пројектилима могла би да одведе Вашингтон у директан рат са Москвом.

Atomskizdesna
3 mjeseci prije

Tako je. Po jednu bombicu na beograd, na brčko i na banja luku.
Čisto za probu. Žoharima ionako neće bit ništa.

Siki
3 mjeseci prije

Sve su to krivi Rusi. Trebali su odmah na pocetku krenut zestoko. Roknut podvodni internet kabal a na Ukrajinu malu nuklearku i to gdje nema previse ljudi. Drkaju vec 2 god . Ili jebi ili se povuci.

3 mjeseci prije

Odlaganje eskalacije ovog sukoba je imalo smisla dok svima nije postalo jasno (i populaciji Rusije kao i Zapada jer je vojska to znala od početka) da Fašington neće odustati dok ne uvuče Rusiju u sukob sa NATO, natera je da upotrebi nuklearno oružje i tako od Rusije (kao i od Kine) ne napravi “everlasting” neprijatelja kojim će svoje “saveznike” držati pod kontrolom. Pošto je to postalo jasno, Rusija daljim eskiviranjem sukoba na svoju štetu samo nepotrebno žrtvuje svoju vojsku jer ne će pre ili kasnije uraditi ono što Fašington želi – dakle, bolje pre i tako imati manje žrtve. Kad je već takva situacija (i sam sam do sada podržavao uzdržanu politiku Kremlja), onda ni nuklearna proba nije rešenje – treba “probati” u realnim uslovima (kao sa kinžalima). Šta bi mogla biti prva meta rakete sa nuklearnom glavom da bi poruka bila sigurno primljena? Za početak se neće gađati “stara… Čitaj više »

Bond cigarete Bond
3 mjeseci prije

“Zajedno vjerujemo da Ukrajina prema međunarodnom pravu ima pravo braniti se od ovih napada. U tu svrhu također može koristiti oružje dostavljeno u tu svrhu u skladu sa svojim međunarodnim pravnim obvezama; uključujući i one koje isporučujemo.”
Kaže Sholz.
Nema tu velike filozofije.
Rusi od početka rata napadaju ne samo iz LNR I DPR, Krima, već i direktno iz Rusije.
Ruski zrakoplovi, dronovi, rakete lete i bacaju po Ukrajini.
Šta bi ovi trebali?
Sjesti i plakat ili se braniti?
Ukrajinci sad imaju čime i normalno da će uzvratiti.
Rokaju se onim što imaju. Sad imaju i normalno da će ga koristiti. Nisu ga dobili za izložbu.
Naravno da rusima nije drago ali šta ćeš.
Lete i Iranski dronovi, S korejske balističke pa ukrajini. Rat je, na žalost.

DEDA
3 mjeseci prije

SVE DOK JE OVACA NEĆE FALIT VUNE.VI KAJ IZLAZITE NA IZBORE I GLASATE ZA SIROMAŠTVO VI STE SVIJETSKI PROBLEM.BUDE ILI NEBU TOVARIS PUTIN TAK ME BRIGA.NEBUM GA JA STISNUL ALI AKO PREŽIVIM RIJEŠIM SI NEKE PROBLEME.

Dražen
3 mjeseci prije

Rusija neće dugo biti strpljiva upotreba taktkičkih nuklearnih punjenja su već na bojnom polju pitanje je momenta kada će se izvršiti sveti čin….

Zvone
3 mjeseci prije

Rusi bi trebali demonstrativno upotrebiti taktičko nuklearno oružje ali neće jer nisu ljudi od akcije a to zapad dobro zna. Oni bi se radije dogovarali kao da ne znaju kada se zapad dogovara i koliko vrjedi taj dogovor.

MrKamenjarac
3 mjeseci prije

…PRVA RAKETA ZA BRISEL…..

Mrčikola
3 mjeseci prije

Ako bude demonstracije nuklearnog oružja, bit će to “samo za “koronu” i njeno društvo”(na slavu i korist).😁
Ovo je, po mnogočemu sudeći, prcanje zemaljske sirotinje…i od strane Rusije (ruskih vlastodržaca) i od tkz. zapadnih partnera.
Ako što i prasne, prasnut će po kakvoj sirotinji, a onda ide globalno pomirenje zbog istinske pošasti koja će se nadvit nad ljudskim rodom-“pandemije ptičje gripe”…prasne li “taktička” po nekom od “centara moći”, ostane li vremena, posut ću se pepelom i ispričati “auditorijumu”.😁

hiber
3 mjeseci prije

Sve luđi komentari na prijedlog očitog luđaka. Kreten predlaze detonaciju nuklearnih bombi na ruskom teritoriju kao upozorenje. Pa tako jedno trideset, četrdeset puta.🤣🤣🤣

Dalmata
3 mjeseci prije

Znate li,šta je YELLOWSTONE?Koliko mi je poznato,prije,par godina,Rusi su uputili upozorene
šta ih čeka,Ovi pritajeni vulkan,sa jednim pogodgom “Kinđala”,USrA su pokojni.Ali njihova,bo
lesna pohlepa,misli da će,Ruska,blažena,Slavenska duša,bit humana,prema njihovoj bolesti,
Oni igraju da su samo oni bolesni manijaci,i da ih niko ne može obuzdat.Ali,ako oćeš,sjebat
manijaka,moraš bit,još veći manijak.Rusi to nisu,ALI,šta se mora,nije teško.Rusi će,MORAT
prić,tu,granicu,a sigurno će je prić,jer,moraju,ako,mislu opstat.Historija,neće pisat,kako su
zločesti Rusi,sjebali USrA,sa atomskom bombom.A sjebat će ih,ovako ili onako

3 mjeseci prije

Prije 72 godine Isus govori Elenei Aiello: Rusija će potaknuta Sotonom, nastojati zavladati cijelim svijetom. Bit će pravi i veliki dvoboj između mene i Sotone. Materijalizam napreduje brzo u svim narodima i nastavlja svoj hod obilježen krvlju i smrću. Ako se ljudi ne vrate Bogu, veliki rat doći će s istoka na zapad, rat terora i smrti, i konačno će vatra pročišćavajuća pasti s neba kao snježne pahulje na sve narode i veliki dio čovječanstva će biti uništen. Rusija će marširati na sve narode Europe, posebno na Italiju, i podići će svoju zastavu na kupolu Svetog Petra. Ja ću očitovati svoju naklonost prema Italiji, koja će biti sačuvana vatrom; ali će nebo biti prekriveno gustom tamom i Zemlju će potresti strašni potresi koji će otvoriti duboke ponore, a gradovi i pokrajine će biti uništeni; i svi će plakati da je smak svijeta! Rim će također biti kažnjen po pravdi za… Čitaj više »

ZZZ 🇭🇷
3 mjeseci prije

Kaze Medvedev da ce Rusija tuci po onim zemljama koje budu ispalili raketu ili rakete na Rusiju……LOL……Dakle nema nista od ruske eskalacije.

3 mjeseci prije

Pouzdajte se u Isusa. U Njemu je vaša potpuna sreća
i bez Njega ništa niste i ništa ne možete učiniti.
Isus zna što vam je potrebno i ako se otvorite Njegovoj milosti,
postići ćete pobjedu. Pouzdajte se u Isusa i sve će dobro završiti za vas.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Zelenski je upravo objavio da je počeo 3. svjetski rat – dobio je dozvolu da udara unutar Rusije:

index. hr/vijesti/clanak/zelenski-zeli-da-sad-prijedje-crvenu-liniju-rusi-nam-se-smiju-igraju-se-lova/2569689.aspx

index. hr/vijesti/clanak/biden-je-nagazio-crvenu-liniju/2569660.aspx

“Ovo je pravi treći svjetski rat. Ne mislim da je Putin lud. On je opasan, a to je mnogo strašnije. On neće stati”, kazao je ukrajinski predsjednik.”

Neki su još prije više od dvije godine rekli da je 3. svjetski rat počeo, ali da političari ljudima to još nisu rekli – sada je Zelenski to službeno potvrdio, ali lukavac svojom podmuklom izjavom prebacuje krivicu na Rusiju.
Svi koji imaju manje od 56 godina bi uskoro mogli biti mobilizirani da ginu za NATO ili u prijevodu za vojsku bankarske oligarhije.

3 mjeseci prije

Čovječanstvo će doživjeti svoju Kalvariju,
ne zato šta je Bog tako htio,
već zato šta je samo čovječanstvo napravilo svoj izbor.

3 mjeseci prije

Godina će biti obilježena velikim događajima svih vrsta.
Bez milosti koju će vam dati Duh Sveti, ne svima,
bit će vrlo teško proći, kroz sve što je na vratima.

trajko
3 mjeseci prije

Uncle je u teškim govnima.Prezadužen, dolar ide u smeće,militarija i infrastruktura zastarjele, narod u zombi stanju, jeftine sirovine i gorivo postaju teško dostupni, svjetski trendovi odbacuju imati posla sa varalicama i sile ijama…..zaključak: RAT je jedini izlaz, aliii protivnici su ojačaaaaliiiiii!

NALET
3 mjeseci prije

Vrijeme je …vrijeme je da sva’ko od nas pinaosob razmisli ,
koja je njegova uloga u svemu tome,meso,topovsko?
Sile zla hoće i svoj 3 velki rat u zadnjih 100 godina završit?
Motika vs. PC vs. Višec(ri)jevni bacač dronova?;)
Baš smo jadno-gadni.

trajko
3 mjeseci prije

I na kraju ona proročka; amerika i engleška bit će zemlja proleterska!!

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Ova vjerovanja o propasti svijeta nisu samo u kršćanstvu, niti samo u religijama.
Očekuje se kataklizma ili neki drugi transformativni događaj, a koji će preobraziti društvo.
Različite kulture imaju različita tumačenja.

“Millenarianism or millenarism (from Latin millenarius ‘containing a thousand’, and -ism) is the belief by a religious, social, or political group or movement in a coming fundamental transformation of society, after which “all things will be changed”.
Millenarianism exists in various cultures and religions worldwide, with various interpretations of what constitutes a transformation.

These movements believe in radical changes to society after a major cataclysm or transformative event.

Millenarianist movements can be secular (not espousing a particular religion) or religious in nature, and are therefore not necessarily linked to millennialist movements in Christianity.”

Za troljušu: nazivi pokreta nemaju veze sa pisanjem brojeva u nekom jeziku.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

” HILIJAZAM ili MILENARIZAM (prema grč. χıλıάς: tisućica ili χıλıοı: tisuću; lat. mille: tisuća), eshatološko učenje o tisućgodišnjoj vladavini Krista na zemlji, nakon njegova ponovnog dolaska, a prije svršetka svijeta i sudnjeg dana. Naučavanje je nastalo unutar ranoga kršćanstva doslovnim tumačenjem teksta iz Otkrivenja (20,1–6).

Proširilo se u II. st., a uz neke sljedbe (gnostici, montanisti), hilijazam su prihvatili i neki crkveni oci. Budući da prema biblijskom naučavanju postoji jednokratno uskrsnuće, Crkva je osudila hilijazam kao herezu.

Hilijastičko učenje obnovio je u II. tisućljeću Joakim iz Fiore (XII. st.). Hilijastâ je bilo u doba reformacije (anabaptisti), a ima ih i u nekim današnjim protestantskim sljedbama.” hrv.enciklopedija

Ziv je Geza
3 mjeseci prije

Eto i onda nek neko kaze da jo pelena, usrulja i stoltenberg ne rada sve sto je u njihovoj moci da rat eskalira u nuklearni, za pocetak europski a poslje ce se vidjet kako dalje sa naporima za mirno rijesenje sukoba.

Bruno
3 mjeseci prije

Po mogućnosti da se proba izvede nad Londonom ili Parizom. Bilo bi učinkovito, makar za ove zemljice tipa Hrvatska , Češka, Baltičke zemlje. Pa da tim zemljicama smjeste jedan nuklearni drončić na glavni grad (a kako nato štiti vidi se po Zagrebu), ostatk zemlje bi morao zaposliti ostatak prećživjelih da sahrane one u glavnom gradu. Nema hrane, odjeće, obuće, ljudi i lijekova. Sve to bi imali na Američkom kontinentu i samo bi rekli” Ups pogriješili smo.” Ili kako reče Gebels “Za drugi svjetski rat kriv je njemački narod. Oni su nas birali.”

Bruno
3 mjeseci prije

Nikada niko nije skupio vojsku a da je ne upotrijebi. Pa oko Rusije ima najmanje pola milijuna do zuba naoružanih vojnika. Koliko košta njihovo izdržavanje i održavanje opreme. Pa sve ove silne vježbe NATO-a. Nemoguće je da ne krenu rat. Ove godine ili dogodine. Svejedno. Rusima ostaje samo da potaracaju glavne gradove EU -a

goran
3 mjeseci prije

samo vi ratujte meni se ne obračajte kad počnete dobijati po pički,radje emigriram u rusiju pa ču se borit sa svojom braćom protiv jebenih anglosaksonaca mater im nacističku

Karma
3 mjeseci prije

Potopit Britaniju leglo sotone i parkirat tenkove u Berlin mir do neba. Slaveni protiv cionistickog nazi ludila.
Zdrava hrana ne GMO, mama, tata bebe, tradicija i Bog na nebu ne dekadentna sranja liberal sotonasa

tihobl
3 mjeseci prije

Prosječni životni vijek vojnog časnika u Volčansku nije duži od jednog dana. Napravili su rusi novi Bahmut – sad melju u Volcansku najelitnije jedinice. Zelenski je prije 7 dana naredio kontraofanzivu, doveo 50 bataljona protiv ruske divizije, koncentrisao snage na malo podrucje i salje ih u svakodnevne jurise. Sprzice trupe kao sto je sprzio u Bahmutu, a nece imati napretka do samita u Zenevi osim ovih 200-300 m gdje su ih rusi upustili u polukotlic, Rusi sad melju polako i trupe i opremu. Cekaju da NATO otvoreno posalje vojsku na istocni front pa onda ide zatezanje slika pa popustanje da se riba ne otrgne sqa udice. Pogledajte kartu – sjeverna armija mogla je preko Cernobilja zaci sa ledja jedinicama TO sto su ukopane prema Bjelorusiji, stici do Dnjepra i odsjeci ih, a odatle duz rijeke krenuti prema Kijevu. Dok bi se ukri snasli i prebacili rezerve rusi bi presjekli komunikacije… Čitaj više »

vrlodrag
3 mjeseci prije

Nemoj Vlad udarati jer to pederski sotonisti i hoće samo da mogu proglasiti izvanredno stanje i suspendirati izbore koje unatoč neviđenim krađama i muljanjima sigurno gube od Trumpa.

Jedini način kako ogavna sekta i može ostati na vlasti je da nema izbora i da proglase izvanredno stanje.

Mislim volio bi ja koliko i ti Vlado da ih pohuješ pa potom spržiš ali suzdrži se kad si već dosad mogao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI