Washington je na strani terorizma

Anatoly Antonov
15 komentara

Ukrajina ne bi mogla izvesti smrtonosni napad na Krim bez sudjelovanja SAD-a, rekao je ruski izaslanik Anatolij Antonov

SAD pomaže Ukrajini u pokretanju “terorističkih napada” na ruske civile, rekao je veleposlanik Moskve u Washingtonu Anatolij Antonov. Kijev je upotrijebio američke rakete ATACMS s bojnim glavama kazetnog streljiva za napad na ruski grad Sevastopolj u nedjelju, ubivši najmanje četiri osobe i ranivši više od 150 drugih, uključujući desetke djece.

Dok je četiri projektila presrela protuzračna obrana, peti je skrenuo s kursa i detonirao kazetnu bojevu glavu iznad prometne crnomorske plaže, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.

Ukrajinski napad je namjerno izveden kada je na plaži bila maksimalna koncentracija ljudi, rekao je Antonov novinarima upitan da komentira izostanak reakcije Washingtona na smrtonosni udar.

“Administracija demonstrativno podržava zločine kijevskog režima. Stao je na stranu međunarodnog terorizma i odobrava napade Banderovih pristaša na civile”, rekao je veleposlanik.

Kreatorima politike u Washingtonu očito je da se kazeta u projektilima ATACMS ne može lansirati bez sudjelovanja američkih stručnjaka i podrške američkih obavještajnih službi. Nije slučajnost da neprijateljske bespilotne letjelice gotovo svaki dan kruže nad Crnim morem”, dodao je.

Sve ovo ukazuje na smrt američke pseudohumane vanjske politike u krvavoj močvari ukrajinske krize.

Rusko ministarstvo obrane pripisalo je Washingtonu odgovornost za ukrajinski “teroristički raketni napad s predumišljajem”, optužujući ga da je opskrbio Kijev projektilima ATACMS i dao obavještajne i izviđačke podatke o ruskim ciljevima.

Prema guverneru Sevastopolja, Mihailu Razvožajevu, najmanje četiri osobe, od kojih dvoje djece, poginule su u raketnom napadu. Broj ranjenih u nedjelju navečer popeo se na 151. Tim stručnjaka Ministarstva zdravstva upućen je u grad kako bi pomogao unesrećenima. Posade za uništavanje bombi pročešljavaju plažu tražeći potencijalno neeksplodirano podstreljivo iz kazetne bojeve glave ATACMS.

Anatolij AntonovKrimrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
3 mjeseci prije

gdje bi ukro “stručnjaci” bili sposobni upravljati oružnjem da nemaju 100% nato logistiku ? jadnici možda pritislaju dugmad? a i to je upitno

Sparkling
3 mjeseci prije

Uf uf !! Ova situacija me plaši. Ne sviđa mi se nikako.
Lp

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Zašto VI NE UZVRATITE ISTOM MJEROM , UNUTAR US TERRITORY 🤔 ?! OČEVIDNO GOSPODIN PUTIN IZGUBIO KONTROLU NAD RUSIJOM ! TKO JE KONTROLIRA 🤔 ?!?

držnedaj
3 mjeseci prije

Šta ovaj priča !? – Cjeli svjet zna da je fašington na strani terora.. a glavna zanimacija i industije im je oružje i municija

gadno se oduljila ta vaša ‘denacifikacija’… da ni ptice na grani nemaju mira

Josip
3 mjeseci prije

Prva termonuklearna mora pretvoriti Washington u prah i pepeo.

Peter Tosh
3 mjeseci prije

projektil skrenuo sa kursa i eksplodirao iznad plaze u trenutku najvece guzve. ako je skrenuo s kursa onda je puka slucajnost da je bas mrknulo iznad plaze. ne branim samo prevodim. neka ajde, a jbg ko ne riskira znoji se. ajmo svi na jadran, jeftini apartmani, dajem 30%popust za razvratnice

Max
3 mjeseci prije

Na to će biti odgovoreno.

Gad
3 mjeseci prije

I opet samo laprdanje.

Jomla
3 mjeseci prije

Bespilotne (američke, jelte…) izviđaju i navode za Ukrajinu, jel’ tako? Prema tome su te bespilotne dio naoružanja ukrajinske vojske unajmljen od SAD, jel’ tako? Slijedi da su isti legitimna vojna meta, jel’ tako? Pa ruši ih međedu jedan, ruši ih! I nema jbg 😛 😛 , ovaj put.

Zoran
3 mjeseci prije

Šupak je tu postavljen da prvo što više nedužnog naroda izgine ,a onda da udruženom snagana potamane sve ostalo. Klausova podguzna muha.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI