Xi Jinping se sastao sa mađarskim premijerom

Viktor Orban i Xi Jinping
25 komentara

Kineski predsjednik Xi Jinping održao je sastanak s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koji je trenutno u Pekingu u okviru, kako je ranije nazvao mirovne misije,  javila je Xinhua u ponedjeljak ujutro.

Detalji sastanka i tačne teme razgovora tek treba da budu otkriveni, ali to dolazi nakon Orbanovih putovanja u Kijev i Moskvu prošle nedelje. Mađarski premijer je put u Peking nazvao “mirovnom misijom 3.0” u kratkom postu po dolasku.

Orban je započeo svoju “mirovnu misiju” prošle sedmice nenajavljenim putovanjem u Kijev, gdje je predložio “brzi prekid vatre” ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom. Mađarski premijer je potom otputovao u Moskvu kako bi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o “najkraćem izlazu” iz sukoba.

Stavovi Moskve i Kijeva su i dalje veoma „daleki“, kaže Orban, koji je primetio da se Zelenskom „nije mnogo dopao“ njegovi predlozi. U međuvremenu, Putin je ponovio spremnost Moskve da riješi neprijateljstva pregovorima, ali je napomenuo da se ukrajinsko rukovodstvo čini posvećeno vođenju rata “do kraja”.

Orbanov sastanak s Putinom razljutio je neke kolege lidere EU, dok je Kijev izrazio bijes što je mađarski lider otišao u Rusiju “bez odobrenja ili koordinacije s Ukrajinom”.

kinamađarskaviktor orbanXi Jingping
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Samo se treba sjetiti kako se zakuhao rat u Ukrajini. Sa psy-op operacijom gdje je glumac i komičar Zelenski glumio malog čovjeka, poštenog učitelja povijesti Vasilija Holoborodkog koji se razveo i živio sa roditeljima i koji je propitkivanjem korupcije u Ukrajini postao internet zvijezda i ukrajinski predsjednik u vrlo popularnoj humorističnoj ukrajinskoj seriji “Sluga naroda” koja se prikazivala na TV kanalu sa nacionalnom koncesijom u vlasništvu Igora Kolomoljskog, tada jednog od najbogatijih ukrajinskih magnata, vrlo aktivan u ukrajinskoj židovskoj zajednici, svojevremeno i predsjednik ujedinjene židovske zajednice u Ukrajini, kao i glavni pokrovitelj Chabad pokreta. Navedena humoristična serija “Sluga naroda” se prikazivala od 2015. do 2019. godine, i te 2019. godine Zelenski je stvarno postao ukrajinski predsjednik, nazvao je svoju stranku po humorističnoj seriji “Sluga naroda” i ta stranka ima većinu u ukrajinskom parlamentu isto od te 2019. godine do danas. U predizbornoj kampanji je govorio o smirivanju ratnih fanfara u… Čitaj više »

Netko
2 mjeseci prije

Lutka na koncu se sastala s drugom lutkom na koncu, te su razgovarali o daljoj provedbi agende i razmijenili mišljenja o tome koliko su dobri glumci, nakon toga izrazili su nadu da će ih gazde ostaviti za ” premijera” i ” predsjednika”. Ako budu dobri. Ali to se nikad ne zna.

tihobl
2 mjeseci prije

Jos treba da ode u Delhi i na kraju da dodje kod Dodika da zatvori krug.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Pitanje je sada u kom trenu će Madžari okrijenut leđa i EU ali i NATO jer oni jedini to sada – mogu . Ostanu li .. Toxic EU će ih progutati te je izvjesno da su počeli gubiti od ta članstva u ” zajednici ” …

Max
2 mjeseci prije

Strateško partnerstvo.

Mrčikola
2 mjeseci prije

Ne mora bit, ali čini se da je Orban, za razliku od većine kokošarskih premjera i predsjednika, ipak, “malo veći špijun”, tj. za razliku od većine njih, on prima “uputstva” s malo višeg mjesta u upravljačkoj planetarnoj strukturi.
Nisam od klađenja, ali “stavio” bih petsto eura da je glavna tema Orbanove turneje bila “nova “pandemija””, a onda, naravno, i zaustavljanje rata u Ukrajini radi “uspostave” 😁 iste.

2 mjeseci prije

Za pocetak ukrajina da povuce vojsku sa okupiranih ruskih zemalja

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Meni je čudno što Kinezi imaju očigledne zajedničke akcije s Rusijom, Indijom – BRICS i općenito blokom protiv zapadnih bankara, a opet šuruju i sa Svjetskim Ekonomskim Forumom, WEF.
Već se godinama Davos ekipa preko ljeta sastaje u Kini na “drugom Davosu”, a predsjednik i premijer Kine se uredno rukuju sa Klaus Schwabom i s njim dogovaraju kako dalje porobiti, kontrolirati i smanjiti čovječanstvo, uz eventualno lagano sastančenje, bančenje i pijančenje.
Lako je moguće da Kina od WEF ima zadatak da postupno ekonomski preuzme i Rusiju i Indiju, već vidimo da to rade po Africi.

tihobl
2 mjeseci prije

Будимпешта: Влада Републике Мађарске увела је банкама, енергетским и мултинационалним компанијама обавезу уплате доприноса за финансирање одбране, рекао је шеф кабинета премијера Виктора Орбана.
У влади су саопштили да ће компаније плаћати порез на екстрапрофит по стопи од 2.8%.

Mrkomir I
2 mjeseci prije

Viktor Orban je „Kralj“ a ovi hoštapleri u Briselu nemaju pojma ni o čemu.

Bezimeni
2 mjeseci prije

Orban: “Europa se sprema za rat. Svaki dan najavljuju otvaranje još jedne etape na putu za pakao. Svaki dan smo bombardirani time: stotine milijardi eura Ukrajini, postavljanje nuklearnog oružja usred Europe, novačenje naših sinova u strane vojske, NATO misija u Ukrajini, raspoređivanje europskih vojnih trupa u Ukrajini, osjećam da vojni vlak nema kočnice i da je strojovođa poludio makar sišli s vlaka oni koji ne žele sudjelovati u ratu. Vidite, ratovi uvijek završe drugačije od prvobitno planiranog. Zato danas milijuni mladih Europljana leže u masovnim grobnicama. Zato je malo Europljana u Europi, malo djece. Rat ubija. Jedan umire s puškom u ruci, drugi u bijegu, neki od bombardiranja, neki u neprijateljskim zatvorima, neki od epidemija ili gladi. Neki se suočavaju s mučenjem, neki sa silovanjem, neki su kidnapirani u ropstvo. Grobovi su poredani u bezbroj redova. Majke plaču za svojim sinovima. Žene plaču za svojim muškarcima. Toliko izgubljenih života! Znamo… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI