Zapad blizu toga da dozvoli udare duboko u Rusiji

Ukrajina i Rusija
58 komentara

Pristalice Ukrajine na Zapadu blizu su tome da dopuste Kijevu da koristi oružje strano proizvedeno za gađanje ciljeva duboko u Rusiji, tvrdi šef kabineta Vladimira Zelenskog.

O tom pitanju razgovarali su Kijev i njegovi saveznici na samitu NATO-a u Washingtonu ranije ove sedmice, rekao je Andrey Yermak u petak tokom ukrajinskog ‘Telemaratona’ – non-stop višekanalnog emitovanja.

„Tačno je da različite države članice alijanse imaju različite stavove u vezi sa napadima na rusku teritoriju“ zapadnim oružjem, rekao je on.

Međutim, načelnik generalštaba je naglasio da je za Kijev „apsolutno nemoguće uspješno voditi ovaj rat ako neprijatelj [Moskva] koristi sve svoje mogućnosti i ne bude suočen ni sa kakvim ograničenjima. Čini mi se da većina zemalja to razumije.” “Mislim da ćemo dobiti rezultat koji nam je potreban. Mislim da su partneri blizu rješavanja ovog pitanja. I mislim da ćemo dobiti rješenje” u vezi s dugotrajnim udarima unutar Rusije, rekao je Yermak.

Ukrajina već ima odobrenje nekoliko zapadnih država da pogodi “legitimne” mete u Rusiji oružjem koje je isporučila, kao i ustupak SAD-a za napad izvan granice Rusije u blizini grada Harkova. Kijev se mjesecima zalaže za proširenje raspona napada, uprkos upozorenjima Rusije da bi to bila velika eskalacija. Prema Moskvi, takvi napadi bi predstavljali direktno učešće Vašingtona i njegovih saveznika u sukobu, pošto kijevske snage nisu u stanju da ispaljuju sofisticirane strane sisteme bez stalne tehničke podrške.

Govoreći na konferenciji za novinare na samitu NATO-a u četvrtak, Zelenski je izrazio svoju frustraciju zbog nemogućnosti Zapada da se složi oko “ludog pitanja” udara duboko u Rusiji. „Ako želimo da pobedimo, ako želimo da pobedimo, ako želimo da sačuvamo svoju zemlju i da je odbranimo, moramo da ukinemo sva ograničenja“, insistirao je on.

Međutim, tokom istog događaja, američki predsjednik Joe Biden ponovo je potvrdio ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može koristiti oružje koje je isporučilo Amerika. „Dozvolili smo Zelenskom da koristi američko oružje u pograničnim regionima Rusije. Da je imao priliku da udari na Moskvu, na Kremlj, da li bi to imalo smisla? Ne, ne bi”, rekao je.

Prošlog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi Moskva mogla isporučiti oružje drugim zemljama, uključujući Sjevernu Koreju, kao odgovor na to da Zapad Kijevu obezbijedi sisteme dugog dometa.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Hajmo junaci !!! Što – se čeka više ???? *ičke preklopnjače ! Zaudarajuće 🤮

Zoro
1 mjesec prije

Rusi su raspuštanjem Sovjetskog Saveza i Varšavskog pakta napravili kolosalnu grešku, doveli u pitanje opstanak svoje nacije i uopće čovječanstva, zapadni kapitalisti kolonijalisti su pomahnitali i vode sve skupa u propast i nestanak, smanjenje stanovništva to izgovaraju javno zapadni političari, hitler je o tome moga samo sanjat ratovi i miljarde mrtvih to je posljedica nestanka Sovjetskog Saveza, a drugo je pitanje filozofsko i društveno, svi protivnici Sovjetskog Saveza su materijalistički primitivci, potkapacitirane jedinke dosta je bilo jednom osjetiti polet i radost Sovjetskog čovjeka nakon pobjede za uvidjet da je Sovjetski Savez najviši stupanj razvoja što je čovjek ikada postigao i to uništiti zbog materijalnih probitaka, nezapamćen zločin i kazna če biti velika kazna nas stiže sve skupa jer smo svi ogrezli u materijalizmu i neće doći bolja vrimena dok ne uskrsne veliki Sovjetski Savez a to če doči kada dotaknemo dno, još jurimo prema doli, a na dnu če biti… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

To može imati nesagledive poslijedice.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, šta kaže šef kabineta Vladimira Zelenskog….O čemu je Biden joiš razgovarao sa Zelenskim…
A biće o radu na ubrzanju gospodarskog oporavka Ukrajine.

P.S.
Oglas…
“Brze i profesionalne usluge odgode. Specijalizirana medicinska edukacija. Ciljani učinak. Primjena kvalitetne anestezije. Praćenje stanja oporavka. Pomoć oko potrebne dokumentacije”,
Popust za stalne kupce.

Za one koji žele izbjeći mobilizaciju, profesionalni lom nogu po pristupačnoj cijeni…

burt
1 mjesec prije

ruska kopnena vojska i avijacija sa teritorija Rusije konstantno udaraju po ukrajinskim položajima, balističkim raketama, krstećima raketama, avionskim bombama, termobaričnim bombama i sad Ukrajina ne smije uzvratiti po izvorima vatre, zato dolaze F-16 da skupa sa raketnim jedinicama M142 i M270 unište ruske baterije S-300. S-400 i vojne aerodrome na teritoriju Rusije

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ukrajini ne treba nikakva dozvola za udaranje u nutranjosti rusije.

nastran
1 mjesec prije

pa se onda dok dobiju porciju opet budu čudili

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

Ko je počeo rat …

eks
1 mjesec prije

Svako , ko bar nešto zna, zna da Ukrajinci nemaju sposobnost za udare duboko po teritoriji Rusije. Za to je potrebno mnogo više od onoga što Ukri imaju i znaju koristiti. USA-NATO bi mogli pokušati to , ali onda bi mogli zažaliti . Rusija bi uzvratila, a London, Berlin, Vašington, … bi bili mete . Mogli bi i Sarmati uzleteti . USA-NATO hvalisavci nemaju muda za to što pričaju. Oni su majstori propagande , laži i “psiho” ratovanja. Ukri su budaletine koje ne vide da su obično orudje u rukama USA-NATO i da služe njihovim pohlepnim fantazijama – poraziti , okupirati i pljačkati Rusiju. Biće kad mrtav predne .

gargamel
1 mjesec prije

Najpametnije što Kijev može je, da objavi da su nemočni protiv Rusije i da pozove gospodu sa zapada da oni zvanično, (kao i u drugom svetskom ratu), organizuju invaziju na Rusiju. Samo se ovaj put neče prošvercovati kao tada, i kao šatro saveznici, učestvovati kao pobednici. Ko nezna, neka potraži koliko je evropskih država slalo svoju vojsku u pohodu na Rusiju, tragadija je, prošli su nekažnjeno, neki čak dobili države, danas gledamo istu sliku. Sreča je, da Rusija nemora tražiti nikakvu dozvolu, pa ko voli nek izvoli.

oli
1 mjesec prije

Rusija napuni balone izmetom i posalje na glavni grad EU prcije pa nek aktiviraju 5 clan obrane

Vice
1 mjesec prije

Hah, ne moze Ukrajina bez Amerike s tim raketama uopce ciljat. DAkle odobrili bi sami sebi da mogu pucat po srcu Rusije. JA ne mogu virovat. JEdnom je Nostradamus onomad davno dok ga je se bilo naci na internetu i dok je bija interesantan napisa da kad budu dna vlast dosli najgori od najgorih zapocet ce veliki krvavi rat. A s obzirom na tehnologiju danasnjice ajme majko. 8 minuta naprijer i Francuske vise nema. JEste li totalno ZLI ?

goran
1 mjesec prije

a da li se itko od vas idiota na zapadu upitao a šta kad rusija pošalje svoje kinžale i sarmate na recimo london,pariz,washington,brissel,varšava,berlin,rim,zagreb itd….

Lucija, prva
1 mjesec prije

Viđe Kennedy ja… samo da se ne pridruži rođacima…

“Роберт Кенеди Млађи

СЕВЕРНОАТЛАНТСКА алијанса је постала војни блок који изазива ратове – изјавио је независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи.

Притом је додатно указао: „НАТО је експанзионистички офанзивни савез који провоцира ратове уместо да чува мир. Наравно, и усмерава доларе војним произвођачима“.

Кенеди Млађи је такође оценио да је након пада Берлинског зида 1989. тадашњи председник САД Џорџ В. Буш Старији морао објавити да је мисија НАТО завршена.

Сам је обећао да ће – ако постане шеф државе – трансформисати алијансу. Тачније, обећао је да ће од НАТО направити мировни блок посвећен глобалном разоружању.”, fakti.org

abc
1 mjesec prije

Pazite da Rusija posle toga ne udari duboko na zapad….. Sve do USA, Engleske i Australije…
Da ne budete posle gledali zaglupljeno kao majmuni….

Subaru avatar
1 mjesec prije

Od šljemova do f16 što tu nije jasno što je sljedeći korak zla sa zapada koji za raćun svog gospodara ubija ruse zadnjih tisuću godina. Da Rusiju vodi rus odavno bi hazarija cvaj bila nuks pustinja. Flekavi je dozvolio da Kalinjingrad nema kopnenu vezu sa majčicom a Nosferatu je dozvolio da mu braća varani dođu do Moskve koju mogu sada gađati praćkama.

Darko
1 mjesec prije

A tada će rusi upotrijebiti taktičko nuklearno oružje i spržiti Kijev i tko zna što još. Bilo bi i vrijeme..

Babilon
1 mjesec prije

Svakim danom sve smo bliže totalnom uništenju , nadam se da se spremate

Hogar strasni
1 mjesec prije

Ugasiti svijetlo u Londonu i Washingtonu, mir na planeti

Hogar strasni
1 mjesec prije

Tocno ZORO
VRATITI CCCP I PARKIRATI RUSKE TENKOVE DO ATLANTIKA

Cut The B.S.
1 mjesec prije

Puzajući 3. svjetski rat.

Zoro
1 mjesec prije

evropske budale misle da im je nato zaštita i da mogu režat na Rusiju
kada Rusija zaključi da je opasnost postala kritična prvo če izbombardirat velike evropske gradove pokazno kao upozorenje da se smire, amerikanci tada imaju izbor smirit se ili napast Rusiju kao osvetu za glupu evropu i time potpisat i svoju smrtnu presudu,
mislim da će reći ma ko šljivi glupe evropljane, dobili su šta su tražili, vrijeme je da se dogovorimo sa Rusima o podjeli svjeta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI