Zapad će zamijeniti Zelenskog s bivšim Porošenkovim ministrom

Zelenski
28 komentara

Washington je identificirao Arsena Avakova kao održivog nasljednika zbog njegovih veza s krajnje desničarskim skupinama i čelnicima EU, tvrdi Moskva

SAD planiraju pokrenuti kampanju za diskreditaciju ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog kako bi utrli put za njegovu zamjenu, tvrdi ruska Vanjska obavještajna služba (SVR). Agencija vjeruje da se razmatra bivši ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov da preuzme kormilo Ukrajine.

U izjavi od utorka, SVR je ustvrdio da je “američka elita” sve više frustrirana Zelenskim dok zastupnici s obje strane prolaza počinju “sumnjati u ciljano trošenje milijardi dolara vojne pomoći Kijevu”.

“Zelenski poduzima lude korake koji prijete izazvati eskalaciju daleko izvan Ukrajine”, rekli su dužnosnici, dodajući da je Kijev “krenuo u grozničavu akciju” dok se ukrajinski čelnik bori da zadrži vlast nakon što je njegov predsjednički mandat službeno završio u svibnju.

SAD stoga razmatra opcije za njegovu zamjenu nekom upravljivijom i manje korumpiranom osobom koja će biti prihvatljiva većini Zapada, navodi agencija.

Prema SVR-u, Avakov, koji je preuzeo dužnost ministra unutarnjih poslova nakon državnog udara u Kijevu 2014. godine uz podršku Zapada i na toj je dužnosti bio do 2021. godine, jedan je od “najprikladnijih” kandidata koji se razmatraju.

SVR je tvrdio da SAD vjeruje da Avakov ima nekoliko prednosti u odnosu na druge kandidate, uključujući njegove bliske veze s ukrajinskim ekstremno desničarskim skupinama i njegov odnos s čelnicima EU. Agencija je dodala da Bijela kuća vjeruje da će takva promjena u vodstvu “omogućiti Zapadu da se bolje pripremi za mogući početak pregovora s Rusijom o rješavanju sukoba”.

Dužnosnici su također napomenuli da se o tome da Avakov preuzme vodstvo raspravlja s ukrajinskim oporbenim ličnostima, uključujući bivšeg predsjednika Petra Porošenka, bivšu premijerku Juliju Timošenko, kao i utjecajne zastupnike iz stranke Zelenskog.

Nakon što je preuzeo dužnost ministra unutarnjih poslova, Avakov je predvodio slamanje snaga koje su prosvjedovale protiv puča u Kijevu koji je podupirao Zapad. Ovu je dužnost obnašao i tijekom požara 2014. u Domu sindikata u Odesi, gdje su 42 osobe poginule nakon što ih je krajnje desničarska gomila progonila unutra. U deset godina od tragedije nije održano opsežno suđenje. UN je kritizirao nedjelovanje Kijeva u tom pogledu.

Bivši ministar unutarnjih poslova također je glasno podržavao neonacistički bataljun Azov. Pojavile su se tvrdnje da je Avakov pružao političku potporu postrojbi i pomogao osigurati oslobađanje iz zatvora njezinog vođe, Andreja Biletskog, kojeg se naširoko smatra zagovornikom nadmoći bijele rase.

Arsen AvakovSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
1 mjesec prije

bijela rasa? ko tu lud?

nepoželjni
1 mjesec prije

Ma koji je ovo q uraz od por tala postao !? …..bidenputinzelenskirusijaamerikažidovipalestinciisličnasra.nja…
Umjesto tema koje su lokalno interesantne i koje tište potencijalne pratitelje por tala i koje se tiču života i zdravlja, zasipate nas ovim s.mećem na kojem se hrani trolovski š.ljam (!)
DOKLE ?

eks
1 mjesec prije

Zašto da ga menjaju kada je tako uspešan ? Stalni manevri Amerikenjaca i podlih Engleza sračunati su na zamagljivanje očiju Rusima, ali sve je to uzalud. Ovo što se sada dešava sa napadima NATO vojnika na Kursku i Voronješku oblast je običan dim koji stvara lažnu predstavu . Rusi su još odlučniji i sada će ići na kapitulaciju tzv.Ukrajine, odnosno poraz NATO fašista , pa je samo pitanje šta će majstori laži smisliti da svojoj javnosti poraz prikažu kao pobedu .

Let it
1 mjesec prije

To su sve nagadjanja. Ukro-nacisti napreduju kroz Rusiju kao nozem u sir. Zelenski semi Jewrej je govorio o pregovorima a pripremao se na udar. Rusi nisu dorasli kombiniranoj sili NATO-Ukrajina. Biden, tocnije Blinken i onaj gorila ministar obrane svaki dan dobijaju od Zelenskog info o napredovanju ukro-naci trupa u Rusiju. Nema tocnih vijesti ni s jedne ni s druge strane. Npr. mene bi interesirala snaga ukro-nacista, koliko je vojnika tu ubaceno, zatim sto je njihova namjera, to jest sto je namjera osovine Washington-Kijev i kako to da nitko ne pomaze Rusiji, nema vojnika iz Bjelorusije, Koreje ni od nikuda. Rat je slabo zapoceo za Rusiju. Rusija nesmi izgubiti ovaj rat jer bi to znacio kraj Rusije i komadanje na dijelove a susjedi, svatko bi uzeo svoj komad a na vrhu piramide bi bio Washington. Sve je moguce. Ako Rusija odredi da baci par taktickih nuklearnih na Ukrajinu – zapad ce… Čitaj više »

Pero
1 mjesec prije

Ako ga i zamjene ta zamjena če biti 100% isto Židov.

Zvone
1 mjesec prije

Kakva je to obaveštajna služba koja nije vidjela kako zapad dnevno šalje oružje Ukrajini, kako se sprema napad na kursku oblast i još mnogo toga nije vidjela.

hiber
1 mjesec prije

Zanimljivo je da je Putin preživio Prigožina isključivo zahvaljujući Bidenu i Amerikancima. Ruse uopce nije bilo briga. Kao sto ih sada u Kursku nije briga ni za Putina ni i Zelenskoga. Naprosto ih ignoriraju.

Josip
1 mjesec prije

Ukrajina su obicna muda s kojima americka govna mlate po trnju..

hiber
1 mjesec prije

To rusi imaju veze u njemačkom tužilastvu. Na temelju dojava stranih obavjestajnih sluzbi za rusenje Sjevernog toka tužilastvo optužio ukrainca Volodimira Z. Dotični je ili predsjednik Ukraine ili tamani zubace kod Pelješca.🤣🤣🤣

FELIX
1 mjesec prije

IZGLEDA DA SU NASLI POSLUSNIJEG KOJI CE JOS ZESCE RADITI U STETU SLOVANA NA RADOST DUBOKE DRZAVE ODNOSNO SPROVODITELJA NOVOG SVETSKOG POREDKA.

Zar ne
1 mjesec prije

Tvrdi MockBa
A ekipa u transu
😀😀😀😀

Motorola
1 mjesec prije

Jednog židonacistu zamjenit če drugi židonacista.

Za mir
1 mjesec prije

Kakva je ovo psihopop, pa oni mu dostavljaju scenarij po kojem on radi. Valjda je njemu već dosta.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI