Zapad ima sve manje poteškoća u prelaženju crvenih linija

Putin - Rusija, NATO i Ukrajina
20 komentara

Ukrajinska protuofenziva ima poteškoća u prevladavanju ruskih minskih polja, rekla su dva vojna specijalista za ZDF TV

Protuofenziva Kijeva tek treba donijeti značajna strateška poboljšanja, priznala su dva njemačka stručnjaka u intervjuu za TV kanal ZDF objavljenom u četvrtak. Njih dvojica su također govorili o glavnim izazovima koje je ruska vojska postavila ukrajinskim snagama. Prema Christianu Möllingu, direktoru istraživanja Njemačkog društva za vanjsku politiku, i Andrasu Ratzu, stručnjaku za sigurnost i obranu u istoj organizaciji, naselja koja su ukrajinske snage do sada uspjele zauzeti u svojoj operaciji protuofenzive nisu posebno veliki ili važni. Međutim, preuzimajući kontrolu nad njima, Kijev je pretrpio velike gubitke, istaknuli su.

“Rusija je pripremila tri neugodna iznenađenja za ukrajinsku protuofenzivu”, istaknuli su stručnjaci. Prvi je, tvrde Mölling i Ratz, ranije rijetko korišteno oružje: daljinski upravljani minski sustav nazvan Zemledelie (Poljoprivreda) koji je sposoban postaviti minska polja na udaljenosti od 5-15 km. Njemački stručnjaci ističu da je to najveći izazov za kijevske trupe, jer iznimno velika i duboka minska polja, koja su također prekrivena gustom mrežom terenskih utvrda, sprječavaju ukrajinske snage u napredovanju.

“Kada bi Ukrajina bila u stanju potisnuti rusko topništvo i pješaštvo koje pokriva ta minska polja i ukloniti utvrde, čišćenje mina ne bi bio veliki problem, ali Ukrajina to ne može učiniti, uglavnom zbog nedostatka zračnih snaga”, rekli su, napominjući da, iako Ukrajina posjeduje sustave protuzračne obrane kratkog dometa, ruski ratni zrakoplovi su ipak sposobni napasti ukrajinske položaje s velike udaljenosti koristeći klizne bombe.

Drugo “iznenađenje” za protuofenzivu Kijeva je “iznimno intenzivno elektroničko ratovanje” Rusije, za koje stručnjaci kažu da je sposobno zatvoriti ili ometati ukrajinske komunikacije, uključujući one bespilotnih letjelica. Treći izazov je činjenica da je Rusija nakon rušenja brane Kahovka uspjela prebaciti sve svoje snage koje su branile lijevu obalu rijeke Dnjepar na front u Zaporožju.

Unatoč tome, stručnjaci vjeruju da Ukrajina tek treba u potpunosti pokrenuti svoju protuofenzivu i da je poslala samo djelić snaga koje je pripremila za operaciju. U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da Kijev ima manjak ljudstva, nakon što je pretrpio značajne gubitke posljednjih tjedana. Napomenuo je da dok se zapadna vojna oprema može isporučivati ukrajinskoj vojsci neograničeno dugo, njezine mobilizacijske rezerve nisu neograničene.

kontraofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Kina je obećala kako neće slati oružje Rusiji, ali nije obećala da neće poslati dvadesetak milijuna naoružanih vojnika kao pomoć u borbi protiv NATO-a. A Kinezi ne lažu.

Max
1 godina prije

mogli bi prijeći i liniju bez povratka.

tihobl
1 godina prije

Prigozin lozi zapad izjavom da su ruske linije istanjene i da je izginulo 40-50% vojnika. Navlaci ih da ubace pojacanja kao sto ih je lozio da upumpavaju jedinice u Bahmut pricama da je ostao bez municije. Lozi ih da treba jos samo malo do proboja linija, a ne pominje rezervu od 250.000 vojnika koja je na cekanju kod Rostova.

Vidjecemo hoce li se Debeli Djuro upecati na ove price. Ako se upeca on upecace se i generali u Ramstajnu jer su istog intelektualnog kapaciteta.

tihobl
1 godina prije

 Обеј Мбена, истакнути борац против Апартхејда:
“Ми смо напокон срели бијеле људе који се према нама односе као себи равним бићима. То су Руси. Зато је непријатељ Русије и наш непријатељ.”

Емануел Макрон оптужио је јуче Русију да дестабилизује Африку.

Pa naravno da destabilizije kad rusi govore crncima da su i oni ljudi. Jos ako ih ubjedi da su jednaki bijelcima prestace placati Parizu 500 milijardi godinje.

Perun
1 godina prije

Ovo je tek zagriajavanje..nastavak tek slijedi.. netko ce postaviti pitanje Russkog naroda na Aljasci i pitanje svih pitanja ,treba li ovoj planeti USA kao drzavna tvorevina ) citaj klozet ( …P.S…..Slaveni Bijelci Slobodni Strijelci….SLAVA PUTINU >>>SLAVA MAJCI RUSSIJI<<<…Pozdrav bratu Vladimiru u Russiji….

hiber
1 godina prije

Dakle od Kijeva za tri dana, preko ruske ofanzive koja je trajala 6 mjeseci i osvojila jedan grad i to osvojen od strane plaćenika, sada govorimo o ruskoj “iznenađujućoj” obrani i to pustinje koja je u međuvremenu nastala. Preveliki troškovi, korist nikakva. Da su kupovali u kešu, vise bi osvojili.🤣🤣🤣

Zvone
1 godina prije

ZApad je prešao več nebroj crvenih linija a rusi kao da to nije njihov problem. Možda ima Putin stvarno neke tajne dogovore sa amerima i ne brine za ruski narod.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI