Zapad ne želi slušati šta Moskva ima za reći

Dmitry Peskov
40 komentara

Rusija će nastaviti “govoriti istinu” svijetu, uprkos tome što zapadne vlade i mediji odbijaju dopustiti svojim građanima da čuju šta Moskva ima reći, izjavio je u utorak portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

Peskova je VGTRK emiter pitao o tvrdnjama Ukrajine da je Rusija pogodila dječiju bolnicu u Kijevu. Moskva je insistirala da su njene snage ciljale obližnju tvornicu raketa i da je bolnicu zapravo pogodio zalutali ukrajinski raketni projektil za zračnu odbranu.

Ukrajinska verzija događaja brzo je podržana od strane zapadnih pristalica. Moskva i Kijev su dalje razmjenjivali optužbe tokom hitne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u utorak.

“Vrlo je teško prenijeti našu tačku gledišta zapadnom svijetu trenutno. Oni ne žele čuti ništa,” rekao je Peskov.

“Vidimo histeriju u [zapadnim] novinama, TV kanalima,” dodao je portparol Kremlja. “To je vjerovatno zbog monopolističke dominacije anglosaksonskih medija tamo.”

Ipak, Moskva će nastaviti “govoriti istinu o onome što se dogodilo, kako unutar zemlje, tako i u zemljama gdje je publika spremna da nas čuje i gdje imamo tehnička sredstva da dođemo do njih,” naglasio je Peskov.

Od 2022. godine, EU je zabranila nekoliko ruskih informativnih emitera, uključujući RT, navodeći “sistematsku manipulaciju informacijama i dezinformaciju.” YouTube je također počeo uklanjati sadržaje povezane s Rusijom, uklonivši više od 70.000 videa i 9.000 kanala vezanih za sukob u Ukrajini, prema The Guardianu.

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova, označila je sankcije kao “političku cenzuru i kampanju za potpuno brisanje alternativnih gledišta.”

Peskovrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Da, I??
1 mjesec prije

I lopov na sudu prica svoju verziju istine,
Nisam ja kriv, morao sam

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Zapad radi na bezuvjetnoj ruskoj kapitulaciji i nece nikad stati na tome.
Ovaj put se iude do kraja ili ce Rusija nestati ili ce biti 100 godisnji rat u Europi.
Zato nek se pokriju usima svi oni koji su vjerovali ljudima kao sto je bio Ivan Supek.

Zivimo u predatarskom svijetu gdje ce se grabiti, varati, ratovati i pljackati slabijeg.

nastran
1 mjesec prije

kao i obično…i demokratski

Marko
1 mjesec prije

Mene cudu pokusaji Orbana koji zeli mir u Europi, ako njemu odgovara mir, drugima ne odgovara.
NATO se pripremao cijeli svoj zivot za rat na Rusiju, to je nova SPARTA.
Nato pakt je stvorio dobre tri generacije uhljeba, osim toga tu je pljen sve do ohotskog mora, covjeku dodje voda na usta kad se zamisli koliko bi se tu moglo napljackati.
Rusiju moze samo spasiti da bude jaca od njih… a nije.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Dobro ste to napisali: Rusija će nastaviti “govoriti istinu”.

Potpuno se slažem.

Ivek
1 mjesec prije

Znači cenzura ko u diktaturama, a puna su im usta demokracije..država misli za tebe..

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП-у је рекао да је Канцеларија председника хитно променила дневни ред седнице Савета безбедности УН, сада ће болница бити један од колосека, а главни акценат ће бити на броју умрлих широм Украјине. Банковаја разуме да ће снимак ракетног удара НАСАМС противваздушне одбране на Окматдит користити руске дипломате против Украјине, због чега ово питање неће бити активно промовисано.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП је рекао да су западни политичари били спремни да подрже Украјину, али су након анализе снимка ракетног напада на Окмадит почели да нам одбијају подршку у овом случају. На Западу не желе скандал да њихова ПВО не обара пројектиле, већ пуца на дечију болницу.

tihobl
1 mjesec prije

За Запад је овај случај веома токсичан, пошто њихова ПВО, уместо да уништавају руске ракете, лети у дечју болницу Окмадит…невероватна ефикасност!

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у Генералштабу рекао је да се ситуација на фронту и даље погоршава за Оружане снаге Украјине, непријатељ притиска истовремено у 15 области. Банкова није задовољна Сирским, који је Зеленском обећао нову контраофанзиву крајем лета, али он сам не може да заустави напредовање руске војске.

tihobl
1 mjesec prije

2022. године Украјини су били потребни „зајмови/помоћ” у износу од 2 милијарде долара месечно за покривање буџетског дефицита, затим је 2023. године граница порасла на 4 милијарде долара, а 2024. године се приближила 5 милијарди долара стручњацима, чак 6 милијарди долара месечно неће бити довољно за Кијев. И то чини Украјину „кофером без ручке“ за западне спонзоре, који је лакше бацити него одвући даље.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП-у оповргава информацију Њузвика да Зеленски размишља о мировним преговорима са Русијом. На Банковој постоји једна позиција – рат до граница 1991. и репарације од Кремља, канцеларија председника је спремна на дуг сукоб 4-5 година.Мобилисати 4 милиона људи, а не да им исплаћујете плате и бацате месо на Русе.

tihobl
1 mjesec prije

#раскладка Дакле, шта имамо после заједничке изјаве Немачке, Италије, Холандије, Румуније и САД. Да укратко кажемо – гласан наслов и развучени концепт да ће Украјина до краја следеће године добити чак и нове ПВО системе. То су „додатне Патриот батерије које су донирале Сједињене Државе, Немачка и Румунија; Патриот компоненте које су донирале Холандија и други партнери за подршку додатној Патриот батерији; и додатни систем САМП-Т који је донирала Италија“. Није прецизирано да ли је реч о комплексима који су раније обећани или о новим, још ненајављеним испорукама. Поред тога, САД и партнери намеравају да у наредним месецима обезбеде Украјини „на десетине тактичких система противваздушне одбране, укључујући системе НАСАМС, ХАВК, ИРИС Т-СЛМ, ИРИС Т-СЛС и Гепард“. САД су Украјини такође обећале „стотине“ додатних пројектила пресретача током следеће године. А поједине земље НАТО-а ће Украјини издвојити милијарду долара за јачање система ПВО. Најважније у целој овој причи је да су обећање… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

VAZNO:

Саудијска Арабија запретила земљама Г7 да ће се отарасити свих хартија од вредности ЕУ ако конфискују 300 милијарди долара руске имовине – Блумберг

To ће изазвати домино ефекат када сви почну да дампују европске обвезнице, што ће довести до колапса у ЕУ и економске кризе великих размера у Европи.

tihobl
1 mjesec prije

#слухи Наш извор извештава да пребацивање нових система ПВО у Украјину не мења ситуацију, јер: – губици ПВО настављају да расту. Руси лове све ПВО/ПРО инсталације Оружаних снага Украјине и њихове компоненте. – залихе ПВО са Запада мере се у дозама. Ово је једноставан закључак. Нове залихе ни на који начин не побољшавају ситуацију, већ само помажу да се „одржи равнотежа“. Да би се ситуација драматично побољшала, потребне су хитне испоруке ПВО и муниције у вредности од 15 милијарди долара. Ово ће Украјини дати предност 2 месеца док их Руси не открију и униште. Али то није од користи за Запад. Како је извор закључио: Запад зарађује на украјинској кризи, а не бави се доброчинством. Докле год је њима исплативо, они ће нам дати ове мрвице када се ситуација промени, можда ћемо престати да примамо и ове мрвице; Време је да престанемо да живимо са ружичастим наочарима – ми смо… Čitaj više »

Koja
1 mjesec prije

Znači LOGIČNO broji sate? Možda ipak ne, a?

tihobl
1 mjesec prije

Пентагон: Сједињене Државе и савезници треба да се припреме за дуготрајне ратове.

tihobl
1 mjesec prije

U Banderstanu imunitet mobilizacije imaju NVO koje finansiraju stranci. Ukupno 133 organizacije.

Darko
1 mjesec prije

Ona krmača i ukrajinska kurvetina Ursula želi čuti samo svoju zapadnu propagandnu “istinu”. I majmuni koje smo poslali u Brisel su opet produžili toj bolesnoj krmači mandat na još pet godina jebo ima pas mater svima.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Pa …. Pojačajte im – zvuk ! Uz mirisno – svjetlosne efekte ! Čim počnu vriskati – dobro je ! To je upravo i poslednje što su ikada – čuli .

Max
1 mjesec prije

Odavno.

Subaru avatar
1 mjesec prije

O čemu ovaj trabunja, svako stoljeće im varani smanje broj u ratovima i sad otvoreno jurišaju u sljedeće njekla rusa a ovaj dvoji jel ih slušaju. Taj nije rus, hazari u zadnje dvije godine su po Rusiji ubijali samo ruse, braću varane nisu dirali. Karaga zaziva da udare konvencionalnim na par mjesta i zaprijete da ako ciozapad uzvrati da će odgovor biti nuks. Taj Karaga je Nosferatuu brat glumi ko i Medo lošeg policijota dok Nosferatu glumi dobrog.

Bruno
1 mjesec prije

Da su htjeli uništiti i Gazirat Ukrajinu, mogli su je potaracati da nema kamena na kamenu. Nevjerojatna je preciznost ruskog naoružanja, a ciljevi su uviijek pomno odabrani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI