Zapad rizikuje treći svjetski rat

Matteo Salvini iznenađen
60 komentara

Zapadne pristalice Ukrajine mogli bi pokrenuti Treći svjetski rat dajući Kijevu oružje koje se može koristiti za gađanje ciljeva na ruskom tlu, rekao je zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini.

Ruski zvaničnici tvrde da je ukrajinska vojska koristila oružje koje je isporučilo Zapad u svom upadu u Kursku oblast. Nekoliko zapadnih medija je nedavno objavilo članke sa sličnim tvrdnjama. Određeni broj pristalica Kijeva također je javno dao zeleno svjetlo za upotrebu oružja koje su dali na ruskom tlu. Govoreći za medije Il Sussidiario u srijedu, Salvini, koji je i ministar infrastrukture i transporta i predvodi stranku Lega Nord (Sjeverna liga), rekao je da bi “slanje oružja za napad i ubijanje također na ruskoj teritoriji bila katastrofa, predsoblje dramatičnog svetskog sukoba.”

Zamjenik premijera je dodao da njegova desničarska stranka nema ništa protiv pružanja “humanitarne i vojne pomoći kako bi Ukrajini dala mogućnost da se brani.

Uoči izbora za Evropski parlament u junu, Salvini je pozvao Italijane da ne dopuste lijevim strankama da pobijede, jer bi one, zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, učinile izgled trećeg svjetskog rata opasno realnom. “Snažno tražim da se glasa protiv rata, da se izoluju opasni bombarderi poput Makrona”, rekao je tada. Salvini je takođe pohvalio italijansku vladu zbog čvrstog stava protiv onih u Evropi koji govore o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajinu, nakon što je prethodno kritikovao francuskog predsednika što je to odbio da isključi.

Zamjenik premijera je u junu također izjavio da “više nećemo odobravati slanje bilo koje vrste oružja osim ako ne budemo sigurni da se to oružje neće koristiti za napad i ubijanje unutar Rusije”.

“To bi bio incident koji nas vodi pravo u Treći svjetski rat”, rekao je tada.

Krajem maja, ministar odbrane Guido Crosetto citirao je italijanski ustav, naglašavajući da se oružje koje Italija isporučuje Ukrajini može koristiti samo na teritoriji zemlje.

To je ponovio i ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, rekavši novinarima: „mi se ne borimo protiv Rusije. Mi branimo Ukrajinu, to nije isto.”

Otprilike u isto vrijeme, Salvini je opisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga kao “opasnog gospodina” nakon što je predložio da se Kijevu dozvoli da napadne ciljeve duboko unutar Rusije zapadnim oružjem.

I premijerka Giorgia Meloni izrazio je nevjericu “zašto je Stoltenberg rekao tako nešto”.

ItalijaMatteo SalviniTreći svjetski ratukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
25 dana prije

Priča o tome da Ukrajinci upravljaju raketama ATACAMS , da pronalaze rute za prolaz dronova i slično, to je priča za malu decu. Ukrajinci nemaju logistiku , nemaju satelite i ne mogu upravljati oružjem visoke tehnologije. A Rusi, kao uvek , ne žele da otvoreno kažu (iako sve to znaju) da za njih nije nepoznanica šta rade USA-NATO nacisti , nego se prave Englezi i drže mantru o tome kako Zapad “pomaže” Ukrajincima . Znaju oni dobro da je Zapad taj koji vodi celu ovu igru, ali ostaje da vidimo zbog čega oni takvu igru prihvataju na svoju štetu. Razvoj dogadjaja na duži rok će dati odgovor na to pitanje. Do tada možemo nagadjati, svako prema svojim “mogućnostima” , a neki prema svojim željama .

Lucija, prva
25 dana prije

Dnevna doza kmečanja i plakanja.

Moje Ime AD 1995
25 dana prije

drže mantru o tome kako Zapad “pomaže” Ukrajincima ” je pametna opcija. Priznati ISTINU znaci objava rata Zapadu!

Vox
25 dana prije

Šjor MATTEO SALVINI vođa partije LEGA koji uz Berlussconijevu (sada Tajanijevu) FORZA ITALIA i FRATELLI D ITALIA koju vodi premijerka Giorgia Meloni je jedan izuzetno dobar i kvalitetan političar. Salvini je učinio mnogo za Italiju, a rezultati bi zasigurno bili i bolji da zemlja nije sputana briselskom administracijom i EURO-zonom koje kroz EU u mnogo čemu sputavaju razvoj i prosperitet Italije ali i ostalih mediteranskih zemalja.

Zar ne
25 dana prije

I rusi su riskirali ww1 I ww2 jer nisu poginulih glave,
A talijani se sad javljaju 😀😃🙂🙃

Zar ne
25 dana prije

Mišo, pusti italiju,
Nego , šta ima novog u rusiji???

nastran
25 dana prije

ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, rekavši novinarima: „mi se ne borimo protiv Rusije. Mi branimo Ukrajinu, to nije isto.”- to je kao da pimpek nije qrec!?

Max
25 dana prije

Rekao je istinu.

Jere
25 dana prije

Zapad, reinkracija nacizma ide punom parom Deutschland…Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier svečano je otvorio obnovljeni toranj crkve u blizini Berlina čija je rekonstrukcija bila kontroverzna zbog povijesnih veza s nacističkim diktatorom Adolfom Hitlerom.

Garnizonska crkva u gradu Potsdamu, koji se nalazi zapadno od Berlina, bila je mjesto prvog sastanka njemačkog parlamenta nakon što su nacisti preuzeli vlast 21. ožujka 1933. godine.

Zloglasna fotografija s te prigode prikazuje Hitlera, nedavno proglašenog kancelara Reicha, kako se rukuje s tadašnjim predsjednikom Reicha Paulom von Hindenburgom ispred Garnizonske crkve.

Sastanak je sazvan u Garnizonskoj crkvi nekoliko dana nakon požara u Reichstagu, sjedištu njemačkog parlamenta. Novoosnaženi nacisti za požar su okrivili komuniste i iskoristili incident kao izgovor za masovna uhićenja i gušenje građanskih prava.

Darko
25 dana prije

Misli onaj olinjali američki orangutan Biden da je dovoljno daleko i da on neće stradati. Ta gnjila crkotina već je jednom nogom u grobu i njemu je tako svejedno..

Ico
24 dana prije

Ukrajina je poligon za testiranje novog oružja.
Ukrajinci, pozdravlja vas korumpirani šarlatan Boris Johnson.

Dux
24 dana prije

Ameri i združeni zapad gube tlo pod nogama, a nema izlaza osim velikog reta, tako da se nitko ne mora nadati prestanku konflikata diljem planeta, a treći svjetski rat je već počeo, ali samo prva faza..Ukraina je okidač koji je već povučen i samo nas čudo može spasiti…

Noname
24 dana prije

Budimpešta je zaprijetila da će migrante poslati izravno u Bruxelles zbog kazne koju je Sud EU izrekao Mađarskoj, citirao je Zoltan Kovacs, šef ureda mađarskog premijera, šefa ureda mađarskog premijera Gergelyja Gulyasa. .
“Ako Bruxelles želi migrante, dobit će ih. Dat ćemo im kartu u jednom smjeru”, rekao je.
U lipnju je sud EU-a osudio Mađarsku na kaznu od 200 milijuna eura, kao i isplate od milijun eura dnevno, zbog odbijanja poštivanja prethodnih sudskih odluka u vezi s kršenjem pravila EU-a o prihvatu migranata.
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da se “rukama, nogama i zubima” bori protiv novih migracijskih pravila koje je nametnulo “Sorosevo carstvo” i da neće dopustiti izgradnju “geta za migrante” na teritoriju Mađarske.
Kako se stvari razvijaju, evropska unija neče dugo postojati. Raskol među članicama je sve dublji i dublji. Bruxelles se sve više pokazuje kao totelitaristična hunta.

Karma
24 dana prije

Jens Stoltenberg nije nikakav gospodin nego opasan ludjak u sluzbi manijakalne udruge zvana NATO. Oni su bacili sape na ruske rude i zlato. Ukrajina je njima sporedna dimna zavjesa. Hijene cionizma i gospodari kaosa. Sotone

pticopteris_pticoseris
24 dana prije

Ameriku štiti udaljenost, ocean. Zato joj je uvjek bilo lako potpirivati ratove na drugom kontinentu…

goran
24 dana prije

pa tako je ljudino vi zapadne elite želite 3 svj rat jer dok mi obična stoka budemo umirali vi če te biti u bunkerima na sigurnom,i onda poslije toga što preostane vi če te vladati

Zoro
24 dana prije

Mislim da se Rusi pripremaju za konačan obračun sa zapadom, on se nikako ne može izbjeći, rat u ukrajini je u drugom planu zato ide polako, u jednom trenutku će Rusi udariti po evropskim zemljama koje napadaju Rusiju preko ukrajine, tada anglosaksonci imaju izbor ili se povući ostaviti Rusiju na miru ili nestati sa karte svita, biti će interesantno vidit kako će reagirat anglosaksonci kada Berlin i Pariz budu u plamenu, hoće li ići do kraja da budu spaljeni i njihovi gradovi i države ili će odustati

gigi pinna
24 dana prije

Baš ti Ukri nisu u redu – napali Ruse tamo gdje su najtanji bili. Meni uopće nije jasno to rusko vodstvo – zadnjih se 10 godina sprema sve ovo, a oni se i dalje čude kao pura d..ku.
Dok u potpunosti ne uništite ukrajinske vojne ciljeve, i ne umarširate u Kijev, ovo neće stati. Samo dok vama u Kremlju dođe iz dupeta u glavu…

R M
24 dana prije

Meni Salvini deluje jedino prilično razumno tamo, za razliku od ove lažljive premijerke Meloni

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI