Zapad sve nezgodne činjenice žigoše kao ‘propagandu Kremlja’

Vladimir-Putin
39 komentara

Ruski predsjednik iznio je svoje viđenje slobode tiska i nacionalne sigurnosti u intervjuu za mongolske novine

Ruski mediji pokušavaju prenijeti stajalište Moskve o globalnim pitanjima i procesima, ali se zapadne države skrivaju od “istine” odbacujući svaku nezgodnu činjenicu kao “propagandu”, rekao je predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednik Putin dao je pisani intervju mongolskim novinama Onoodor uoči svog posjeta zemlji u ponedjeljak. Između ostalog, pitali su ga o slobodi tiska i kako je Zapad može zagovarati dok suzbija ruske medije.

“Gotovo sve zapadne zemlje u kojima naši novinari pokušavaju raditi stvaraju im prepreke, zabranjuju ruske televizijske kanale i izravno cenzuriraju naše medije i internetske izvore”, rekao je Putin, napominjući da je to očito “u suprotnosti s demokratskim načelima slobode govora i slobodan protok informacija.”

Zapad, koji tvrdi da je model slobode, odlučio se sakriti od nezgodnih činjenica i istine pokretanjem očigledne šikanirajuće kampanje protiv ruskih novinara i neselektivno ih etiketirajući kao “propagandiste Kremlja”.

Ruski čelnik je dalje rekao da su pluralizam i otvorenost informacijskog prostora vitalni za društvo te da mediji u Rusiji imaju ustavom zajamčenu slobodu.

“Naše vlasti konstruktivno surađuju s televizijskim kanalima, novinskim agencijama, novinama, internetskim medijima i drugim medijskim kućama, bez obzira na njihovu uređivačku politiku”, rekao je.

Jedina stvar koju moraju učiniti je pridržavati se ruskih zakona. To bi trebali shvatiti strani novinari akreditirani u Rusiji.

Tim je sredstvima Moskva uspjela uspostaviti ravnotežu između slobode tiska i nacionalne sigurnosti, ustvrdio je ruski čelnik.

Putin bi u ponedjeljak trebao posjetiti Mongoliju na komemoraciji povodom Drugog svjetskog rata. Očekuje se da će nazočiti ceremoniji obilježavanja bitke za Khalkhin Gol iz 1939. godine. Odlučujuća pobjeda Crvene armije i njezinih mongolskih saveznika nad japanskom carskom vojskom osigurala je istočno krilo Sovjetskog Saveza do 1945.

Posjet bi teoretski doveo ruskog čelnika u opasnost od uhićenja po nalogu ICC-a za “ratne zločine”, budući da Ulaanbaatar priznaje nadležnost suda, a sud je inzistirao na tome da Mongolija ima “obvezu surađivati”. Međutim, Moskva “nema zabrinutosti” u vezi s nalogom ICC-a, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, ističući da su sva moguća pitanja u vezi s Putinovim posjetom unaprijed “razrađena zasebno”.

CenzuraMedijiPropagandaPutinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
14 dana prije

Vidim … Uhitili ga 🤣 🤣 🤣 … Hajmo Delta Forces 🤣 !!!

Let it
14 dana prije

Haha, zapad je u pravu a zasto vi po svojim medijima ne sirite karikature u kojima ismijavate NATO zemlje , zasto vi pisete clanke sturo bez soli i papra?

Zasto vi nikad ne kazete npr.
Njemacka [ drzavna ] propaganda ili engleska ili americka?
Pa zato jer za vas ne postoji njihova propaganda.
Za vas je Der Spiegel prestizni magazin. LOL

Morate ici u ofenzivu a ne samo se braniti na njihove udarce.

Covjek vise dobije kriticnih vijesti o tzv. zapadu bas iz zapadnih izvora nego od vasih.

Zasto ne prevodite sto kazu iz Hrvatske, Amerike, Srbije, Engleske sto napisu po medijima ljudi koji su vam naklonjeni?

Zar ne
14 dana prije

Da li se I rusi moraju drzati I neruskih zakona kad nisu u rusiji??

tihobl
14 dana prije

Zasto rukovodstvo AfD vozi lade?

Noname
14 dana prije

U njemačkoj regiji Thüringen na izborima je pobijedila krajnje desna antiimigrantska stranka Alternativa za Njemačku. Njezin lokalni čelnik osumnjičen je za proruske osjećaje. Sam zastupnik, Bjorn Höcke, to opovrgava, ali je demonstrativno stigao na biračko mjesto u automobilu Niva kako bi naglasio važnost obnove normalnih odnosa s Ruskom Federacijom. On je to sam rekao novinarima. Tako Alternativa za Njemačku (AfD) prvi put u svojoj povijesti zauzima prvo mjesto na njemačkim izborima, pobijedila je na izborima za parlament Tiringije, pokazuju izlazne ankete koje je objavio ZDF. Scholzova “semafor koalicija” doživljava katastrofalan poraz na izborima u Saskoj i Tiringiji. Olaf Scholz tako gubi od Istočne Njemačke.  Na izborima za Landtag Tiringije, prema izlaznim anketama, vodi desna Alternativa za Njemačku. U Saskoj je malo inferiorna u odnosu na Kršćansko-demokratsku uniju.  S druge strane, na trećem mjestu je stranka “Unija za razum i pravdu Sarah Wagenknecht”, čija se čelnica zalaže za normalizaciju odnosa s… Čitaj više »

Noname
14 dana prije

Turska je službeno podnijela zahtjev za članstvo u asocijaciji BRICS, što ukazuje na želju Ankare da ojača svoju poziciju na svjetskoj sceni i diverzificira međunarodne veze, javljaju mediji.
Kako piše Bloomberg , pozivajući se na izvore, turske vlasti poslale su službeni zahtjev za pridruživanje skupini najvećih svjetskih gospodarstava u razvoju. Očekuje se da će pitanje širenja BRICS-a postati jedna od ključnih tema na nadolazećem summitu organizacije koji će se održati u Kazanu krajem listopada, javlja TASS .
Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da Rusija pozdravlja interes Turske za rad BRICS-a i da će podržati tu želju.

avnoj
14 dana prije

Rusija vraća svoju poziciju najvećeg opskrbljivača plinom u Europi
17. lipnja 2024
Oilprice . com

Rusija je nadmašila SAD kao primarni opskrbljivač plinom za Europu, unatoč naporima regije da smanji ovisnost o ruskim izvorima energije.

Dalmacija
14 dana prije

U srpnju 2024. 424 broda izvozila su rusku sirovu naftu i naftne derivate, od čega 229 tankera u sjeni. *********************** Nigdje ne mogu naci definiciju sto su to prodovi u sjeni? Neki kazu da su to brodovi pod ruskom zastavom, pa ja mislim kad bi zapad ometao plovidbu brodovima pod ruskom zastavom da bi to radila i Rusija njima. Neki kazu da su to brodovi bez zapadnog osiguranja kao sto je Lloyd, ja mislim da ne mora biti bas zapadno osiguranje. Ako brod ne plovi u tzv. zapadne luke i ne plovi u njihove teritorijalne vode tzv. zapad ne moze nista tim brodovima a da i oni ne budu reciprocno kaznjeni od Rusije. Sjetimo se kako je bilo s zapljenom iranskih brodova, Iranci su njima zapljenili pa su oni pustali iranski brod na slobodu. A sto je venezuelskim brodovima? Neki kazu da brodovi plovu bez transpondera, ja kazem da americkoj… Čitaj više »

tihobl
14 dana prije

Zaboravio sam vam ispricati pricicu iz Harkova: prije 15 dana ruskinja krene u veliki trzni centar da nabaci nove krpice. I otkrije da su azovci izvrsili juris i zauzeli njen omiljeni trzni centar. Saoptili su joj da je to sad vojni objekat. Zena je sve to snimila mobilnim.
Rusi su poslali dron da provjeri vijest i pratili azovce kako se uzeljavaju, a onda su prije tri dana poslali iskander. drugi iskander pogodio je platu sportova sa stranim trupama, a trec termoeltranu-toplanu Harkov 3. Ostali su gadjali industrijsku zonu.

Zakljucak: ne treba smetati zeni koja je krenula po nove cipkane gace. Prije 10 godina pravile su majdan zbog cipkanih gacica, a sad odaju pozicije azovaca koji su zaplijenili butike sa cipkanim gacama.

tihobl
14 dana prije

Нови УМПЦ.

 Серија тестова ФАБ-3000М54 са УМПЦ биће завршена у блиској будућности и биће испоручена у борбене пукове, где их са нестрпљењем чекају летачка посада бомбардерске авијације.

Важно је напоменути да је нови УМПЦ-ПД („Повећан домет“) на ФАБ-500М62 такође ушао у употребу. Захваљујући повећању крила, домет употребе ових бомби се вишеструко повећао.

Ово нам омогућава да значајно проширимо могућности бомбардера да погоде циљеве који се налазе на великим удаљеностима, и што је најважније, без летења у зону противваздушне одбране непријатеља.

@Aviahub34

tihobl
14 dana prije

U 7. mjesecu rusi su napredovali 5.4 km2 dnevno. U 8. mjesecu 13.8 km2 dnevno.

Zahvalju se britancima i Zelsnkom koji su rezerve poslali u kurski kotao.

tihobl
14 dana prije

Три камуфлирана вишецевна ракетна система ХИМАРС уништена су у ударима руске армије 20 км југоисточно од града Суми. Оружане снаге Украјине настављају масовно да губе скупоцену западну технику. Овакав темпо уништавања софистициране западне технике није забележен од почетка СВО.

3:0 za iskander za jednu noc.

Max
14 dana prije

Da.

tihobl
14 dana prije

Р.А. у циљу ликвидације укопаних позиција ВСУ која су углавном изграђене у бројним дрвредима/шумарцима са којима је испресецан терен, почели да их “поливају” дроновима-камиказама напуњеним запаљивом смесом (напалм/бели фосфор или сл.).

Gadno izgleda na snimku – teretni dron leti i sipa vodopad vatre na sumarak.
Kad zapale drvored i istjeraju ukrope ona djeluje artiljerija sa rasprskavajucom municijom.
Ili se u zemunici ugusiti od dima ili izginuti od artiljerije bjezeci.

Miro
14 dana prije

Исто си ти говно као и сви западни Јеврејски играчи јер си и ти Јевреј.

tihobl
14 dana prije

Oslobodjen Ukrajinsk.

Такође добре вести из Торецка. Наши јуришници су преузели контролу над школом број 1. (u centru grada).

tihobl
14 dana prije

Путин прилетел в столицу Монголии.

OGO
14 dana prije

Kmeket se cuje od strane zapada gospodin Putin uze resurse koji su vec bili upisani u knjige hostaplera.
Sta sad?

Alex Keller
13 dana prije

USA propisuje zakone…jedne za sebe,a druge za ostatak svijeta. Ponašajući je po onoj : “quad licet Jovis…” Pa onda po svijetu uhićuju gdje koga stignu. Julian Asange im je zbrisao,kao i E.Snowden ,pa se tkz ekstremna desnica po Europi ubrzano budi. Samo što sva ekstremna desnica po svijetu, nije učinila ni približno toliko zla,koliko USA i njihovi protežei sami.
Pa se onda postavlja logično pitanje što je tu ekstremno zlo i tko ga čini.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI