Zapadni ratni jastrebovi žele Ukrajinske resurse

Viktor Orban
40 komentara

Zapadne zemlje žele da Kijev ostvari pobjedu u sukobu s Rusijom, jer bi im to dalo priliku da “steknu i podijele” ukrajinsko bogatstvo, upozorio je mađarski premijer Viktor Orban.

U intervjuu za Hir TV u subotu, Orban je razmišljao o razlozima za umiješanost NATO-a u sukob u Ukrajini, koji je postao izraženiji posljednjih mjeseci s brojnim paketima pomoći, isporukom oružja i razgovorima o zapadnim trupama na terenu u zoni borbe. Prema njegovim riječima, članice bloka vide Ukrajinu kao potencijalno ogroman izvor prihoda, koji će moći kontrolisati kada ruske snage budu protjerane.

“Činjenica je da zapadni ratnohuškački lideri žele poraziti Rusiju u ovom ratu, a razlog je prilično jednostavan – to je novac. Uzmite u obzir mogućnosti Ukrajine: To je bogata zemlja koja je veoma zadužena… Ukrajinsko bogatstvo se može steći i podeliti, poljoprivredno zemljište, ekonomske mogućnosti i ko zna šta još“, rekao je Orban, napominjući da je proces sticanja uticaja na Kijev već je počeo, sa razgovorima o zapadnim zajmovima za njegove vojne napore i rekonstrukciju.

Orban je napomenuo da je Zapad na Rusiju gledao u sličnom svjetlu nakon raspada Sovjetskog Saveza 1990-ih, kada je tadašnji predsjednik Boris Jeljcin došao na vlast. „Žele da se vrate u 90-te, kada je bila dostupna ne samo Ukrajina, već i Rusija, ti resursi, bogatstvo, novac. Mnogi Amerikanci i Evropljani pamte 90-te kao period velikih ekonomskih prilika, kada su dočekani bez bilo kakvih prepreka ruskoj ekonomiji, te počeli da je transformišu i eksploatišu”, rekao je, međutim, dodao da su Rusi na kraju „odlučili da to nije tako briljantna ideja” i vratili svoju ekonomiju.

Prema Orbanovim riječima, sam ukrajinski sukob postao je glavni izvor prihoda, zbog čega je teško zaustaviti se na ovom mjestu.

“Kada krene takav rat, vide priliku, pitaju se – šta možemo izvući iz ovoga? Zatim dolaze dobavljači oružja, kreditori, špekulanti i traže priliku da se obogate i guraju ratnu mašinu naprijed.”

Orban je naglasio da se Mađarska od samog početka protivi uključivanju Zapada u sukob, nazivajući Brisel i Washington “izvorima” “ratnog ludila ” . On je također tvrdio da bi sukob mogao biti okončan u roku od 24 sata ako promirovne snage dođu na vlast u SAD-u i EU, što se nada da će se dogoditi na predstojećim izborima za Evropski parlament i predsjedničkim izborima u SAD-u kasnije ove godine.

euNATOrusijaukrajinaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tužno
19 dana prije

Čak su I rusi odustali od ponavljanja ovih nebuloza…

Bruno
19 dana prije

Tako je i kod nas . Svi lanci trgovina su tu od stoljeća 7. Liedl,Kaufland, Spar, Bauhaus, DM, Bipa, Baumarkt. A ove novonastale su uguzbeni poslušnici rasformirali, Pevec, Konzum … Pitanje je ko je vlasnik vode, šume, HŽ- a mora i Jadrana… Neka.Zato smo se borili

eks
19 dana prije

Orban je rekao ono što svi znamo, ali se to nije smelo otvoreno govoriti od strane zapadnih lidera. Zapadna “civilizacija” je svoje bogatstvo sticala koloniziranjem mnogih teritorija-država i pljačkom njihovih resursa. Zapadna civilizacija je u osnovi pljačkaška civilizacija .

Tupko Glupko
19 dana prije

Ako ne računamo Rusiju – koja je površinom više azijska nego europska zemlja – Ukrajina je najveća europska država sa izuzetno plodnom zemljom. Na koje je Zapad bacio oko. Ukrajinski vanjski dug je porastao 2,5 puta nakon početka rata u Ukrajini. On je krajem ožujka 2024. iznosio službeno 151 milijardu dolara. Štete na ukrajinskoj infrastrukturi iznose 155 milijardi dolara, a ekonomske štete do danas 500 milijardi dolara. Zapad je do sad Ukrajini poslao 380 milijardi dolara pomoći, od toga 118 milijardi dolara vojne pomoći. 29% ukrajinskog teritorija zahtijeva razminiravanje. Ukrajinski BDP po stanovniku (GDP per capita) i prije rata iznosio je 2.450 USD godišnje. I tada najmanji u Europi, i Kosovo je imalo bolje. U 2023. pao je na 1.900 USD godišnje. Ukrajinski BDP 2023. iznosio je 177 milijardi dolara. Kada maknemo stanovništvo u Ukrajini koje više nije pod ukrajinskom vlasti, kao i uračunamo ukrajinske izbjeglice u drugim državama, od… Čitaj više »

Jere
19 dana prije

Ukrajinske i ruske

negenocidaš
19 dana prije

majmun koji sanja veliku hungariju.

Raskoljnikov
19 dana prije

Javila se moralna veličina, kao da i on ne bi podijelio tu istu Ukrajinu zajedno s Rusima, baš kao i Hrvatsku sa Srbijom pod pokroviteljstvom Rusije. A i sami Rusi i Putinovi ljudi govore o podijeli Hrvatske između Mađarske i Srbije i nestanku Hrvata.
To je opet začarani krug iz kojeg nema izlaska, savršeno je svjejedno kome će Ukrajina, Hrvatska, ili bilo koja druga država biti podložna, kad svi trube istu priču, svatko na svoj način.
Sve u svemu: priča Zapad-Istok je zapravo velika igra teza-antiteza za sintezu novog svjetskog poretka.

vrlodrag
19 dana prije

Glavni zadatak degenerične klase parazita postavljenih od strane tajne sekte jeste da -dovede gospodarstvo zemlje u slijepu ulicu u najkraćem roku -posuditi što više novca uz pretjerane kamate -potrošiti na beskorisne i skupe idiotske projekte -potpuno uništiti obrambeni potencijal zemlje -ukrasti što više što brže – otjerati buduće generacije u dužničko ropstvo U Hrvatskoj su to izveli besprijekorno i jako brzo. Danas kada vidimo na što je spala ova prirodno bogata zemlja sa nekada dobro obrazovanim stanovništvom možemo reći da su uspjeli. Stranke koje funkcioniraju kao trgovačka društva u rasprodaji narodnih resursa su uništile i isporučile zemlju lešinarima a za uzvrat oni i njihovo parazitsko potomstvo su dobili mogućnost da se obogate i da za strane vlasnike vode ono što je nekad bilo vlasništvo države i naroda. Zato se izrode koji su ovo odradili naziva vladajuća klasa degeneričnih parazita. Sad ovo isto primjeniti na Ukrajinu koju su usput lišili i… Čitaj više »

Max
19 dana prije

To se jedino Orban usudi reći.

Jomla
19 dana prije

Orban je u pravu, ma što neki “komentatori” (Tužno, Raskoljnikov…) o tome mislili, jbg 😛 😛

FELIX
18 dana prije

VEC JE DOSTA UKRAINSKOG BOGATSTVA U TUDZIM RUKAMA STA NARAVNO NIJE DOSTA UKRAJINA CE JOS GUBITI SVOJA PRIRODNA BOGATSTVA SA TIM NECE BITI ZADOVOLJNI GLOBALISTI KOJI ZELE MNOGO VECARUSKA BOGATSTVA I VERUJU DA CE JIM USPETI DA SE JIH DOMOGNU – POKRADU UZ POMOC HRABRIH UKRAINACA. TAKO NEKA VAMBUDE JASNO, DA SE RUSIJA TOME USPESNO ODUPIRE I DA CE GLOBALISTI RADITI NA TOME DA SE PRITISAK NA RUSKU FEDERACIJU JOS POVECA SA POTPOMAGANJEM UKRAINI ORUZJEM I INSTRUKTORIMA KOJI CE BARATATI SA DOPREMLENIM JOS VISE STETNIM UBITACNIM ORUZJEM SA KOJIM CE DIREKTNO NAPAST RUSIJU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI