Zašto će Rusija poraziti NATO u Ukrajini

Rat Rusija i Zapad NATO
272 komentara

Trodnevni summit NATO-a u Washingtonu DC postigao je cilj zbog kojeg je i osmišljen, stvoriti javni forum na kojem bi sve 32 članice Saveza mogle izraziti svoju jednoglasnu podršku nadolazećim napadima na Rusku Federaciju. Voditelji događaja tražili su dramatičan prikaz jedinstva kako bi se opravdala buduća neprijateljstva s Moskvom i smanjila mogućnost da se bilo koja osoba smatra odgovornom za početak 3. svjetskog rata.

Nakon sastanka na vrhu uslijedilo je izdavanje službene deklaracije koja snažno sugerira da je odluka o ratu već donesena. Kao što mnogi znaju, NATO je dao zeleno svjetlo politici koja dopušta ispaljivanje projektila na mete unutar ruskog teritorija. Ova će se politika također primjenjivati ​​na brojne NATO-ove F-16 koji će biti raspoređeni u Ukrajini u bliskoj budućnosti. (F-16 mogu nositi nuklearne projektile) Unatoč ogromnoj potpori za ovu politiku među članicama, ne smijemo zaboraviti da su to očigledni činovi agresije koji su zabranjeni međunarodnim pravom. Nikakva halabuka u odnosima s javnošću ne može sakriti činjenicu da je NATO na pravom putu da počini “najveći zločin”.

Važno je napomenuti da NATO namjerava preuzeti aktivniju ulogu u vođenju rata. Prema savjetniku za nacionalnu sigurnost Jakeu Sullivanu, Savez planira službeno uspostaviti ured NATO-a unutar Ukrajine koji će se koristiti za nadzor vojnih operacija. Ukratko, upraviteljima sukoba više nije u interesu prikrivati ​​svoju upletenost. Ovo je sada operacija NATO-a. Evo izvatka iz članka na World Socialist Web Siteu:

Ovaj ured NATO-a pratit će stvaranje NATO zapovjedništva za nadgledanje rata u Ukrajini, prebacujući opskrbu oružjem i logistički nadzor s ad hoc skupine koju predvode Sjedinjene Države na sam NATO savez.

Sullivanove primjedbe ocrtale su glavne točke dnevnog reda trodnevnog summita u Washingtonu, za koji se očekuje da će signalizirati veliku eskalaciju sukoba s Rusijom u Ukrajini i planove za značajno povećanje NATO-ovih sposobnosti za borbu protiv rata punih razmjera diljem Europe…

Rekao je da će summit također najaviti “novo vojno zapovjedništvo NATO-a u Njemačkoj na čelu s generalom s tri zvjezdice koje će pokrenuti program obuke, opremanja i razvoja snaga za ukrajinske trupe….”

Stvaranje ureda NATO-a u Kijevu i reorganizacija opskrbe oružjem, obuke i vojne logistike pod izravnim zapovjedništvom NATO-a označava kraj svakog pretvaranja da sukob u Ukrajini nije rat između NATO-a i Rusije. Označava opasnu novu fazu u ratu, povećavajući izglede za veliku eskalaciju. Washingtonski summit će objaviti planove za uspostavu ureda NATO-a unutar Ukrajine, WSWS

Dodajte sve ovo činjenici da Deklaracija sa samita tvrdi da je Ukrajina sada na “nepovratnom” putu prema članstvu u NATO-u, i postaje jasno da se poduzimaju svi napori da se isprovocira Moskva.

Nije iznenađujuće da je Rusija bila temeljito demonizirana u Deklaraciji koja slijedi poznati obrazac koji smo vidjeli kod drugih neprijatelja Washingtona, uključujući Sadama, Gadafija i Asada. Evo kratkog sažetka “zle” Rusije izravno iz teksta:

Rusija je i dalje najveća i izravna prijetnja sigurnosti saveznika…

Rusija snosi isključivu odgovornost za svoj agresorski rat protiv Ukrajine, što je očito kršenje međunarodnog prava, uključujući Povelju UN-a.

Ne može biti nekažnjivosti za zloporabe i kršenja ljudskih prava od strane ruskih snaga i dužnosnika, ratne zločine i druga kršenja međunarodnog prava.

Rusija je odgovorna za smrt tisuća civila i prouzročila je veliku štetu civilnoj infrastrukturi.

Najoštrije osuđujemo užasne napade Rusije na ukrajinski narod, uključujući i bolnice, 8. srpnja…

Odlučni smo ograničiti i osporavati agresivne akcije Rusije i suprotstaviti se njezinoj sposobnosti da provodi destabilizirajuće aktivnosti prema NATO-u i saveznicima… Deklaracija Washingtonskog samita, NATO

Washingtonovo žestoko odbacivanje Rusije ne ostavlja nikakvu sumnju kamo sve ovo vodi. Ide u rat.

Autori ove deklaracije ponavljali su stavove milijarderske elite koja je odlučna poništiti ruske uspjehe na bojnom polju, svrgnuti političke vođe u Moskvi i podijeliti zemlju na manje države kojima se lakše upravlja. Rusija predstavlja najveću prepreku Washingtonovoj ukupnoj geopolitičkoj strategiji projiciranja moći u Aziju, okruživanja Kine i uspostavljanja sebe kao nadmoćne sile u najnaprednijoj regiji svijeta. Ovi strateški ciljevi uvijek su izostavljeni u medijskom izvještavanju, ali oni su temeljni čimbenici koji oblikuju događaje. Evo Bidena:

U Europi se nastavlja Putinov agresorski rat protiv Ukrajine. A Putin ne želi ništa manje od potpunog pokoravanja Ukrajine; okončati ukrajinsku demokraciju; uništiti ukrajinsku kulturu; i izbrisati Ukrajinu s karte.

I znamo da Putin neće stati na Ukrajini. Ali nemojte zavaravati, Ukrajina može i hoće zaustaviti Putina — (pljesak) — posebno uz našu punu, kolektivnu podršku. I imaju našu punu podršku. Ukrajina može i hoće zaustaviti Putina. Bijela kuća

Sve je to besmislica, ali pomaže u izgradnji slučaja za rat, što je očita Bidenova namjera. (Evo odgovora Johna Mearsheimera na Bidenovu tvrdnju da Putin želi osvojiti Europu. You Tube; :30 sekundi)

Istina je da je rat potaknulo proširenje NATO-a, što je nezgodna činjenica koju je predsjedavajući NATO-a Jens Stoltenberg u više navrata priznao. Neki bi se čitatelji također mogli sjetiti da je – tijekom mirovnih pregovora između Kijeva i Moskve u travnju 2022. – primarni zahtjev Rusije bio da Ukrajina odbije članstvo u NATO-u i proglasi trajnu neutralnost. Zelenski je pristao na te uvjete koji zapravo dokazuju da je Putinova akcija bila povezana sa širenjem NATO-a. Praktično nema dokaza da Putin želi osvojiti Europu. Nijedan. Putin jednostavno želi da Ukrajina poštuje svoje ugovorne obveze u pogledu neutralnosti. Pogledajte ovaj odlomak Teda Snidera na Antiwar.com:

Ukrajina.. obećala da će ostati izvan NATO-a. Njezina je nesvrstanost upisana u temeljne dokumente neovisne države Ukrajine.

Članak IX. Deklaracije o državnom suverenitetu Ukrajine iz 1990. navodi da Ukrajina “svečano izjavljuje svoju namjeru da postane trajno neutralna država koja ne sudjeluje u vojnim blokovima”. To je obećanje ponovljeno u Ustavu Ukrajine iz 1996., koji je Ukrajinu obvezao na neutralnost i zabranio joj pridruživanje bilo kojem vojnom savezu. Ali 2019. predsjednik Petro Porošenko izmijenio je ukrajinski Ustav, obvezujući Ukrajinu na “strateški smjer” članstva u NATO-u i EU.

S obzirom na dosadašnje ponašanje NATO-a, Rusija je to smatrala izravnom prijetnjom. Na pitanje 2023. priznaje li Rusija još uvijek suverenitet Ukrajine, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je odgovorio: “Priznali smo suverenitet Ukrajine još 1991. na temelju Deklaracije o neovisnosti, koju je Ukrajina usvojila kada se povukla iz Sovjetskog Saveza… Jedan jedna od glavnih točaka za [Rusiju] u deklaraciji bila je da će Ukrajina biti neblokovska zemlja izvan saveza; ne bi se pridružila nikakvim vojnim savezima… U toj verziji, pod tim uvjetima, podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine.” 75. godišnjica NATO-a: Prekršena obećanja koja su dovela do rata, Antiwar.com

To se pitanje, naravno, davno moglo riješiti da je Washington djelovao u dobroj vjeri, ali Washington nije djelovao u dobroj vjeri. Zapravo, Washington je još uvijek odlučan nanijeti “strateški poraz” Rusiji kako bi proveo svoju strategiju “okretanja prema Aziji” kako bi osigurao svoju budućnost kao jedine neprikosnovene supersile na svijetu. Ti se ciljevi ne mogu postići bez eskalacije, konfrontacije i punog rata. Summit NATO-a samo je uvod u širi i nasilniji sukob između nuklearnih velesila.

Pitanje koje si trebamo postaviti jest može li NATO zapravo dobiti rat s Rusijom. Može li?

Odgovor je “Ne”, ne može.

Zašto?

Evo kako vojni analitičar Will Schryver odgovara na to pitanje:

Istraživao sam — godinama, davno prije 2022. Opetovano sam upozoravao da je to (Ukrajina) rat koji SAD/NATO nikada ne bi mogli dobiti… Postoji OGROMNA razlika između “na papiru” snage NATO-a (uključujući SAD) i njihove stvarne sposobnosti za vođenje rata. SAD ne bi mogao okupiti, opremiti, isporučiti i održavati čak ni 250 tisuća borbenih jedinica u istočnoj Europi, a svaki pokušaj da se to učini iziskivao bi evakuaciju svake veće američke baze na planetu. SAD/NATO ne samo da ne bi mogli dobiti rat protiv Rusije, nego bi u tom pokušaju bili utrobljeni.

Upozoreni američkim/NATO-ovim razaranjem Jugoslavije, Iraka i Libije, Rusi su proveli proteklih 25 godina – a posebice posljednje dvije godine – angažirani u masivnoj i izuzetno impresivnoj vojnoj izgradnji i modernizaciji u pripremi za konačan rat protiv SAD/NATO. U protekle 2+ godine, oni su metodički uništili tri ukrajinske uzastopne posredničke vojske s jednom rukom vezanom na leđima. Njihovo stvaranje snaga, borbena obuka i vojnoindustrijska proizvodnja daleko premašuju cijeli NATO blok zajedno. Cijenim stupanj do kojeg su vojni analitički turisti poput vas bili temeljito propagirani od strane holivudskih fantazija i zapadnih državnih medija, ali ratovi se ne vode i ne dobivaju imaginarnim narativima i blještavim superherojima. Pobijeđeni su sirovom vatrenom moći – metrikom prema kojoj trojni savez Rusije, Kine i Irana sada ima nadmoć nad svojim oholo pijanim neprijateljima u američkom carstvu koje brzo erodira. U ovom trenutku postoji samo jedna razumna opcija: odreći se carstva i sklopiti mir s oživljavajućim civilizacijskim silama na zemlji. Inače je veliki dio moderne ljudske civilizacije u opasnosti od uništenja i bit će potrebna stoljeća da se oporavi. Ukrajina ne može pobijediti, Will Schryver, Twitter

Tu je i mučno pitanje “dubine zaliha” koje se odnosi na zalihe oružja i streljiva potrebne da se nadživi i na kraju porazi neprijatelj. Evo opet Schryvera:

Nema sumnje da je Izrael (baš kao i njegov veliki dobrotvor, Sjedinjene Američke Države) u kontekstu “velikog rata” sposoban izvesti nekoliko štetnih napada protiv potencijalnog jednakog ili gotovo ravnog protivnika. No, u cijeloj imperijalnoj domeni postoje fatalne slabosti koje postoje upravo sada i koje se ne mogu pretvoriti u prednosti ni u jednom trenutku u kratkom ili srednjem roku. Prvi je ono što vojni tipovi nazivaju “dubinom zaliha”: zalihe streljiva dovoljne da napadački prevladaju, obrambeno poraze i strateški nadžive neprijatelja. Ni Sjedinjene Države, ni bilo koja od njihovih uglavnom impotentnih nacija klijenata, ne posjeduju “dubinu časopisa” dovoljnu da kazneno gone bilo što više od relativno kratke kampanje protiv svojih potencijalnih protivnika: Rusije, Kine, Irana – i svih ili bilo kojeg od njihovih manjih sila partneri. Magazin Depth, Will Schryver, Twitter

Ono što Schryver govori jednako je duboko koliko i alarmantno. Sjedinjene Države i NATO neće prevladati u ratu s Rusijom jer nemaju industrijski kapacitet, stvaranje snaga, borbenu obuku, dubinu spremnika ili ukupnu vatrenu moć Rusije. Po svakom pokazatelju, oni su inferiorna borbena sila. Osim toga, Rusija je već ubila ili zarobila stotine tisuća “najbolje obučenih i najbolje opremljenih vojnika u ukrajinskoj vojsci”. Ta je vojska već zapravo uništena. Vojnici u rovovima danas su slabo obučeni, nekvalificirani novajlije niskog morala koje ubijaju tisuće. Vjeruje li itko ozbiljno da angažman NATO-a može okrenuti ovaj vlak i osigurati pobjedu? Evo više od Schryvera:

Rusi su pokazali da mogu rutinski oboriti BILO KOJU vrstu udarnog projektila koji SAD/NATO mogu postaviti protiv njih – ne sve cijelo vrijeme, ali većinu većinu vremena. I postaju sve bolji i bolji u tome kako vrijeme prolazi.

Doista, u posljednjih nekoliko mjeseci sve više postaje “svi oni većinu vremena”…. Kako je ranije ovog tjedna izvijestio ruski ministar obrane Sergej Šojgu:

“Sustave protuzračne obrane koristimo na sveobuhvatan način tijekom specijalne vojne operacije. Ovo je značajno poboljšalo njihovu reakciju i domet udarca. Tijekom posljednjih šest mjeseci oborili smo 1.062 NATO-ve HIMARS rakete, kratkodometne i krstareće rakete i navođene bombe.”

Niti jedna druga vojska na planetu dosad nije potvrdila ovu razinu sposobnosti. SAD ga nemaju i još su najmanje jedno desetljeće od razvoja….

Trenutačni inventar američkih taktičkih balističkih projektila i krstarećih projektila koji se lansiraju s mora i zraka ne bi predstavljao veći tehnički izazov za rusku protuzračnu obranu od onoga što su već vidjeli i porazili u Ukrajinskom ratu. Značaj ovog razvoja bojišta prkosi pretjerivanju. Mijenja ratnu računicu koja se pretpostavljala desetljećima. Empty Quiver, Will Schryver, Twitter

Nekim će čitateljima možda biti teško povjerovati da bi NATO požurio u rat bez temeljitog istraživanja njegovih izgleda za uspjeh. Ali to je upravo ono što se ovdje događa. Nabrijani Uncle Sam glupo vjeruje da će pobijediti čim “baci šešir u ring. Ne može prihvatiti da se vaga naginje na stranu Rusije i da će njegov ulazak u rat biti dočekan gromoglasnim odgovorom. Ali to je stvarnost s kojom se suočava. Evo Schryvera posljednji put:

NATO bi se suočio s ogromnim problemima koordinacije, doktrine i stvaranja snaga, čak i kad bi mogao dogovoriti cilj. Njegove trupe nisu obučene za ovu vrstu rata i nikad nisu djelovale zajedno…

(oni) bi bili pod teškim pritiskom da isporuče snagu moćniju od prijavljenih devet brigada obučenih i opremljenih od strane Zapada za Veliku ofenzivu 2023., koje su se samo odbile od ruskih snaga ne postigavši ​​ništa zapaženo…

SAD nema kopnenih borbenih jedinica u Europi ni izdaleka prilagođenih kopnenom ratovanju visokog intenziteta… Uz dovoljno vremena, novca, političke volje i organizacije, mnogo toga je moguće. Ali nema šanse… da NATO okupi snage koje bi predstavljale nešto više od smetnje Rusima, dok bi mnoge živote dovele u opasnost…… NATO’s Phantom Armies, Will Schryver, Substack

Uvjeren sam da postoji element zablude unutar vanjskopolitičkog establišmenta koji je sebe uvjerio da će NATO poraziti Rusiju ako se suoče na bojnom polju u Ukrajini. Schryverova analiza pomaže pokazati zašto se to neće dogoditi.

Autor: Mike Whitney

NATORatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
272 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nessuno
1 mjesec prije

Zato šta je Zmaj tako reka.

Vox
1 mjesec prije

Forši grišin ali po meni je ta Rusije jedan običan TIGAR OD PAPIRA, sve rade bez ikakvoga smislenoga plana…improviziraju. Dvi i po godine se vuku tamo po Donbassu osvajajuć nekakva sela (svako selo osvajaju po 5 miseci)….dok su im Ukrajinci potopili pola crnomorske flote.
-Uvik san zna da Rusi ne znaju napravit ni auto ni televizor ali san mislija da znaju ratovat….sad vidin da ni to više ne znaju…jer ovo šta su pokazali u ove dvi i po godine je za bogu plakat…..
-Bili su sirovinska baza Njemačke, sada su sirovinska baza Kine i Indije.

Zmаj, najpraviji
1 mjesec prije

“Autori ove deklaracije ponavljali su stavove milijarderske elite koja je odlučna poništiti ruske uspjehe na bojnom polju, svrgnuti političke vođe u Moskvi i podijeliti zemlju na manje države kojima se lakše upravlja.”
—————–

Zapadni kapitalisti/imperijalisti mogu sanjati mokre snove o sjeckanju, porobljavanju i pljački RF, ali nije im to SFRJ, pa ovaj put mogu samo sanjati. Moraće se zadovoljiti “državama” nastalim od ostataka Juge, i možda komadićem bivše Ukrajine. 

Za razliku od xJugoslovena, Rusi imaju kičmu i ne žele biti sluge i podanici zapadnim kapitalistima/imperijalistima.

1 mjesec prije

Kada pocnu napadi NATO na rusku teritoriju to vise nece biti rat u Ukrajini. Ali izgleda da to ne dolazi do mozga Evropljana, Amerikanaca jer na medijima pricaju drugacije.

kiza
1 mjesec prije

Nažalost pametne ljude na zapadu niko ne sluša, ili ga zbog pameti proglase ludim pa mu se svi smiju.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

NATO je samo korporativna vojska , primarno u službi Federal Reserve System , nekoć zvane ” Banka Federalnih Rezervi a danas – investicijski fondovi … BlackRock, Vanguard I sl … Radi se naprosto o pokušaju , održanja sustava – zelenašenja i pljačke ! U smislu toga vam je ” military – industrial complex ” , education , health management I sl … Budući su PROJEKCIJE FINANCIJSKIH TOKOVA , nadišle , Ruskih rezervi u njihovim bankama a da nemaju snaga za ” prinudnu naplatu ” – cijeli sustav se — RUŠI !!! Oni se MORAJU širiti da bi uopće sustav nastavio funkcionirati ! Ak širenja nema – SUSTAV SE URUŠAVA !!! ODTUDA ! I Ruska ” naivnost ” te hijenama ostavili meso ( novac ) na čuvanje i simultani , Kineski udar , dumping robama te pokušaj zapadna blocka da udare atrofiraju , pokušajem nagla razvoja Indije ( ali je ona… Čitaj više »

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Vox kao prvo pogledaj kartu bivse ukrajine i vidjet ces da je rusija u 2. godine oslobodila teritorij povrsine cetri hrvatske,bez krima,kao drugo tko kaze da se rusima zuri,kao trece ako vec pises komentarae onda ih podastri dokazima pa mi nabroji i dokumentiraj sto su to ukrajinci konkretno potopili od crnomorske flote, kao cetvrto rusi proizvode za razliku od hrvatske i automobile i televizore i tenkove, i avione i brdove i ledolomce i rakete pa cak i one koje suportiraju svemirske postaje i jos mnogo toga,dakle ako su rusi bili sirovinska baza njemacke a sada su kine i indije,sto su hrvati i hrvatska ? Naime, uvijek i ponovno me fascninira kada pripadnik jednog naroda koji ama bas nista ozbiljnije ne proizvodi, niti ima neke konkretne prirodne i ljudske resurse, odnosno tehnoloske ili vojne, sa tim tonom i na takav nacin pise ili prica o jednoj Rusiji, pogotovo njenoj armiji koja… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Dajte budite ozbiljni – Jemen lupa NATO kako hoce, a oni nisu stanju da mu uzvrate. Bolton i Pompeo napali su Venecuelu – Maduro im je potopio jedan brod i polupao placenike u Kolumbiji uz granicu koji su se spremali za invaziju. Tramp kad je vidio razmjere katastrofe naredio je povlacenje prezivjelih.

O napadu na Iran ili Rusiju nema ni govora. Lojd Ostin je prosle sedmice zvao novog ruskog ministra odbrane da mu kaze da ne lupa patriote u Poljskoj jer su im zabranili da pucaju na ruske rakete koje lupaju Lavov.

Autor clanka je procitao samo ono sto je boldirano u deklaraciji. Nije obratio paznju na sitna slova gdje pise da je rok isporuke 2028.

Zeljko
1 mjesec prije

U niti jednom ratu nema pobjednika, samim činom rata svi su poraženi! RF ima jednu “boljku” a to je demografija, ne može država sa možda 110 milijuna etničkih pravoslavnih Rusa, od 144 milijuna u totalu RF, da pobijedi i hajde pobijedila je npr. RF pitanje je tko će živjeti u UA, ako RF pobijedi, tko će čuvati granice kada za sada RF čini oko 12% kopna planete Zemlje! RF nije atraktivna država, nema PR dobar kao “veliki brat”, pa da privuče nove stanovnike, bilo je bijelaca iz Južne Afrike, nešto malo građana “velikog brata”, i to je koliko znam sve! Za početak trebaju pokušati privoliti “svoje” da se vrate natrag u “rodinu”: Ruse sa Zapada, ruske Nijemce, ruske Židove, da privuku stručnjake, a ne probleme, iz ex CCCP “stanova”, pa onda i ostale jer pogledajte npr. ove ekstremne topline na Balkanu, možemo li zamisliti kako će biti u budućnosti, a… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Zato što Ruska Federacija i svi drugi pridruženi joj narodi time brane svoj biološki opstanak i nisu zatrovani sotonskom repogramskom lgbt trans ideologijom.

Max
1 mjesec prije

Dragi logičai danas mi je rođendan i danas trpim viku i mahnitanja Hvala vam za potporu prijateljstvo i razumjevanje.

burt
1 mjesec prije

NATO se neće otvoreno uključiti u sukob u Ukrajini ali oni imaju druge načine, priprema se dolazak F-16 u Ukrajinu, obuku je prošlo dvadesetak ukrajinskih pilota a ostalo će biti dobrovoljci iz NATO država a najviše iz SAD-a u kojem ima veliki broj umirovljenih pilota sa iskustvom tako da neće biti teško pronaći pilote za Ukrajinu, osnovana je nova ukrajinska legija sa sjedištem u Poljskoj u koju se mogu ukljčiti svi ukrajinski državljani ali i svi profesionalni i i rezervni vojnici iz NATO državakoji će izaći iz ugovora sa NATO-m i potpisati ugovor sa ukrajinskim ministarstvom obrane, u deset dana već je prijavljeno 10000 dobrovoljaca a biti će ih sigurno nekoliko puta više sa NATO opremom i iinstruktorima

1 mjesec prije

Barenko dolazi vrime kad će čovičanstvo biti ujedinjeno,
ali ujedinjeno samo u strahu gledajući u nebo…..e

Subaru avatar
1 mjesec prije

Pobijedit će onaj kojeg stvor želi za pobjednika, tako je oduvijek bilo. Lancesterova formula kaže da ako netko ima dva puta više pušaka kvadratom vi morate pucati 4x preciznije da biste pobijedili. Rusa ima 150 milja a stvorovih đuropljana i kauboja milijarda to je 6.6 puta više što znaći da bi rusi morali biti precizniji 44x od stvorovog zapada. Jedini naćin da to rusi niveliraju je da ispale sav nuks koji imaju no na crveni gumb ne ide ruski prst već varanski i oni će dozvoliti ruski poraz da ju rasparčaju ko SFRJ (koju je ista sila i stvorila i uništila i to prikazala ko građanski rat). Zato Nosferatu dozvoljava dvije godine da hazariju cvaj naoružavaju i da rusi bespotrebno ginu kad imaju nuks da to riješe. Inaće on tjera ruse da bukvalno glavom udaraju u zid to jest utvrđene linije (od 2014 ih utvrđuju) umjesto da napravi gigantski kotao… Čitaj više »

Mrčikola
1 mjesec prije

U ruskim “knjigama” će pisat da je Rusija 2024 godine porazila NATO, a na “cioemisixpediji” će pisat da su Rusi 2024 godine, u strahu od NATO saveza, prekinuli ratne operacije u Ukrajini.
Oni malo promućurniji će znat da su to pihzdarije, a da je prava istina, vjerojatno, pisala u “depeši” koju je Orban, proteklih dana, osobno nosio na uvid Zelenskom, Putini, Xiu i Trumpu.
Možda je, ukratko, glasila ovako; “pišite što vam drago, ali prekidajte rat i oslobodite termine za “novu pandemiju” u 2025-oj” 😁 …a s majstorima nema zayebancije; naređenje-izvršenje.😁

gigi pinna
1 mjesec prije

Za sada, nakon gotovo 2 i pol godine rata Rusi nisu u stanju zaštiti niti vlastitu granicu i pogranični teritorij. Traže, između ostalih, oblasti Zaporožje i Herson, a Harkov, Sumi i Černigov ih ne zanimaju jer nisu bogata područja, a graniče s Rusijom?
Prvo su htjeli samo Krim, pa onda Donbass, pa sada i Zaporožje i Herson, a na kraju će morati ići i na Odessu, i na Dnipro, i na Nikolajev, i na Krivi Rog.
Kad niste djelovali kad je trebalo, znači odmah poslije Majdana… izraz “Bolje spriječiti, nego liječiti” dobija potpuno novu dimenziju.

Karma
1 mjesec prije

NATO je trebalo rastaviti onog trena kad je pao CCCP.
Sada je ova tvorevina metastazirala u kancer koji zdere planetu svojim ekspanzijama.
Pozadina je naravno kradja minerala i tudjih bogastava.
Ostalo je putujuci morbidni cirkus za hrpu zbunjenih janjaca koji pljescu rukicama. Neki u bijele rukavice neki sa zuljevima.
Nazalost mislim da je atom rat potreban za ocistit planet od race ludilosapiens. Anunaki su krivo GMO kreirali primate…

nonwo
1 mjesec prije

First we overlook evil. Then we permit evil. Then we legalize evil. Then we promote evil. Then we celebrate evil. Then we persecute those who still call it evil. Prvo previđamo zlo. Onda dopuštamo zlo. Onda legaliziramo zlo. Onda promoviramo zlo. Onda slavimo zlo. Onda proganjamo one koji to još nazivaju zlom. Ako se narodi Europe gurnuti u nato uglavnom silom i prevarama uskoro ne probude zamijeniti će ukrajinsko topovsko meso svojim..Zato jer su previđali,dopuštali,legalizirali,promovirali ,slavili zlo i proganjali one koji to vide..A karma is a bitch i uvijek te snađe. Killuminatski psihopati na adrenokromu ne odustaju do posljednje kapi tuđe krvi. Globalnom deep state-u na rubu financijskog kolapsa jedan devastirajući rat u Europi super dođe…Rat skreće pažnju sa ekonomsko financijskog kolapsa a sve koji se bune pošalješ na front…Ionako su žarko željeli ekonomsku ,socijalnu i svaku drugu propast naroda eu-a.Za to su i dizali plinovode u zrak, utrostručili cijene… Čitaj više »

Crescent
1 mjesec prije

ASML holandska kompanija za proizvodnju strojeva za cipove danas je izgubila 10% na vrijednodti, hvala NATO

1 mjesec prije

Čut ćete za ratove, a da ne znate zašto,
vidjet ćete kako se nacije bore protiv nacija, a moćnici,
žedni rata, vodit će ih prema Trećem svjetskom ratu.
 
Rat se predstavlja kao borba za teritorije, skrivajući stvarnost da je programiran kao dio dolaska Antikrista.
Prolit će se krv moćne osobe, rat će se proširiti. Koliko se ‘jada’ čulo i čut će se po cijeloj Zemlji, a sadašnje vrijeme je vrijeme naricanja. Sile će se suočiti jedna s drugom nepoznatim oružjem i čovječanstvo će biti zapanjeno.
Europa će patiti. Rat će napredovati, uništavajući zemlje, doseći Italiju i zauzeti Rim.
Zaboravili ste da vam je rečeno da ćete se naći u ratu, u eskalaciji rata. Razne zemlje će ući u ovaj scenarij i iz trenutka u trenutak rat će pretvoriti Zemlju u nešto nepoznato.

1 mjesec prije

Medvjed će ustati iz svoje jazbine i dovesti čovječanstvo u patnju,
dižući veliku buku u Europi i Americi.
Medvjed, koji se činio razboritim,
iznijet će svoj arsenal i izazvati iznenađenje.

Dawor
1 mjesec prije

Rusija – 144 mil. …… pola miliona poginulih najmanje (i nekoliko miliona raseljenih)
NATO – skoro milijardu stanovnika ……možda nekoliko stotina ili 1000-2000 poginulih najviše ….
Pitamo se tko je ovdje pobjednik a tko gubitnik

Red Dog
1 mjesec prije

Bila bi, ne samo bruka, vec katastrofalno, za Rusiju da ne pobedi. Tada bi svaka susa izvela zakljucak da moze krenuti na Rusiju.
Bruka vec jeste sto traje toliko. Da, bore se protiv NATO-a preko posrednika, ali konzumentima se moze prodati to kao da je Rusija izgubila. Pun kujac njih veruju da je Finska pobedila u Zimskom Ratu zato sto se je oduzilo.
Ovo rizikuje da postane takav mit.

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

Cik , cik, cik pogodi sta vam treba …. da bi pobedili Rusiju

hiber
1 mjesec prije

Prije napada svetog Putina, NATO je bio u kliničkoj smrti. Kad je Trump trazio 2% gledali su ga u čudu. Međutim zahvaljujući čudotvornim moćima sv. Vladimira sada ni 3% nije nista.

tihobl
1 mjesec prije

Председник Литваније Гитанас Науседа потписао је пакет закона о војном развоју које је усвојио Сејм (парламент земље). Ово је саопштила прес служба шефа републике.

Између осталог, пакет закона предвиђа формирање прве моторизоване пешадијске дивизије у литванској војсци, чије је стварање Науседа назвао „једним од главних циљева политике националне безбедности“. Према његовим речима, требало би да буде у потпуности припремљен до 2030. године.

Za sest godina imace bajkersku jedinicu koju rusi vec sad imaju. To im je glavni nacionalni cilj.

1 mjesec prije

Za vrimena koja u pohode dolaze….

Petar nije Petar, Petar neće biti Petar.

Zdravi i veseli bili. Bog! Bog!

Josip
1 mjesec prije

NATO treba odmah rasformirati i istjerati iz Eu dkupa s onom korumpiranom krmacom Ursulom, a EU clanice trebaju same dogovoriti svoju obranu bez americkih govana i njihove lihvarske, a za pravo beskorisno skupe tehnike. Europi je vise pun kurac Amerike i njezinih diktata..

goran
1 mjesec prije

neka nato priprema sranje zvano 3 svj rat.
samo draga gospodo u tom natou ja se za vas stoku neću borit i moja noga neće kročit na bojno polje samo zato što to neki kvazi političar kaže.
ako već budem morao uzeti oružlje u ruke uzet ču ga ali onda krećžem u lov na vas štakore.
pozvat ču svakog s samnom tko smatra da je bolje da se vas likvidira nego da se ide na rusiju.
a znam da bi našao mnogo pristalica koji bi se složili sa ovom idejom.

Tito
1 mjesec prije

Sve nas ove sotone iz amerike uvlače u sveopći rat za svoje interese,sve ratove su oni pokrenuli dosada,čak i na balkanu

1 mjesec prije

Veliki dan je bliže nego šta  možete zamisliti.
 
Ova će se Zemlja početi ljuljati i tresti. Veliki vodeni zid pojavit će se u južnom Pacifiku i potopiti gradove i sela, a mnogi će biti zatečeni nespremni. Rockies će se tresti, Jeruzalem će biti okružen projektilima, a  komunikacije će se zaustaviti. Baš kad vidite da ovaj veliki znak dolazi iz Jeruzalema, znajte da je započelo istinsko čišćenje.

1 mjesec prije

Obraćenje Kine Bogu je neophodno za spasenje svita!!!

Gad
1 mjesec prije

Zato što Rusi mogu poraziti bilo koga. Pa nisu još niti u drugu brzinu ubacili.

Гавран
1 mjesec prije

Nisam siguran da naši ljudi koji, ne žive na Balkanu, nego diljem sveta imaju moralno pravo sejati otrov mržnje u prostoru koji su napustili. Mi ostajemo ovde da se nosimo sa posledicama takvog slepila!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI