Zastupnici u Europskom parlamentu žele da se Mađarskoj oduzme pravo glasa – Politico

Viktor Orban
36 komentara

Zakonodavci su optužili Viktora Orbana da se pretvarao da djeluje u ime Unije tijekom njegove “mirovne misije” u Ukrajini

Brojni članovi Europskog parlamenta pozvali su Bruxelles da kazni Mađarsku nakon što je njezin premijer Viktor Orban navodno zlorabio rotirajuće predsjedavanje blokom pokretanjem svoje “mirovne misije” u Ukrajini, izvijestio je Politico u utorak.

List je objavio pismo koje su potpisala 93 europarlamentarca i upućeno predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i šefu Europskog parlamenta Roberti Metsola.

Potpisnici su optužili Orbana za nanošenje “značajne štete iskorištavanjem i zlouporabom uloge predsjedavajućeg Vijeća [EU]”, koju je Mađarska preuzela ranije ovog mjeseca. Fokus njihovog gnjeva bila je Orbanova “mirovna misija” koja je uključivala nedavne posjete Ukrajini, Rusiji, Kini i SAD-u.

“Orban je namjerno ostavio dojam da djeluje u ime cijele Europske unije”, tvrdi se u pismu, unatoč tome što je čelnik naglasio da je djelovao u svojstvu šefa mađarske vlade prije nego što je ranije ovog mjeseca odletio u Moskvu. Zastupnici u Europskom parlamentu rekli su da je njihova tvrdnja “jasno dokazana” činjenicom da su visoki dužnosnici EU naglasili da Orban nije predstavljao blok “ni u kojem obliku” tijekom svojih putovanja.

Mađarski čelnik “aktivno provodi politički program koji je u suprotnosti sa zajedničkim stajalištima EU-a” i “to se ne može nastaviti”, rekli su zastupnici. Oni su pozvali čelništvo EU da pokrene takozvani postupak prema članku 7 protiv Mađarske.

Općenito smatran “nuklearnom opcijom”, članak dopušta suspenziju prava glasa države članice. Kazna je nužna “jer je praksa pokazala da puke verbalne osude ovakvog stanja nemaju učinka”, stoji u pismu.

Mađarska je kritizirala politiku EU-a od izbijanja neprijateljstava između Ukrajine i Rusije u veljači 2022. Prema Budimpešti, zapadne gospodarske sankcije uvedene protiv Moskve ozbiljno su oštetile europska gospodarstva, dok je opskrba Kijeva oružjem dovela do nastavka neprijateljstava umjesto da kraj. Orban je pozvao na prekid vatre i pregovorno rješavanje krize, što njegovi kritičari nazivaju proruskim stavom.

Orban je detaljno opisao svoju viziju rješavanja sukoba u pismu Michelu, predsjedniku Europskog vijeća, potvrdio je njegov ured u ponedjeljak. Njegov plan navodno uključuje ustupke Rusiji u pogledu širenja NATO-a u Europi, što Moskva naziva jednim od ključnih okidača sukoba.

Michel je rekao da bi Bruxelles trebao “biti pametan” u pogledu svoje reakcije na Orbanove diplomatske aktivnosti, tvrdeći da bi jedinstvo EU-a inače moglo biti ozbiljno narušeno.

euMirovna inicijativaNATOviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
1 mjesec prije

super! demokracija na djelu?

nekoime
1 mjesec prije

A Ursulu je netko izabrao da djeluje u ime EU?

tihobl
1 mjesec prije

Zasto ne izglasaju iskljucenje Madjarske iz EU?

Max
1 mjesec prije

Mene opet maltretiraju a maltretiraju i Mađarsku.

tuf
1 mjesec prije

“Fokus njihovog gnjeva bila je Orbanova mirovna misija” – pametnome dosta kao dokaz da je EU upravljana od strane sotonista.

Zoro
1 mjesec prije

jedna rečenica bode oči,, ustupke Rusiji u vezi širenja natoa u evropi,, razbojnici okruže Rusiju i onda daju ustupke, nato mora biti raspušten ili uništen, bez toga Rusija se kocka sa svojim opstankom, ako te ne ostvari ova generscija rukovodilaca doći će odlučniji i stavit anglosase na mjesto skupa sa vanjskim pomagačima ili kolonijama

Darko
1 mjesec prije

Brojni članovi Europskog parlamenta su priglupi majmuni kojih su se lokalne vlade riješile da im ne smetaju.

vrlodrag
1 mjesec prije

Ništa se drugo i nemože očekivati od degenerične klase parazita nego borba protiv svakoga tko je protiv rata. Umno oboljeli soroševsko – liberalni homoseksualci iz parlamenta EU žele maknuti sa puta svakog normalnog čovjeka koji pokušava uspostaviti mir.

Opet ću ponoviti ono isto

Osnovna karakteristika degenerika je nedostatak pojma morala i istine. Za njih nepostoje zakoni sumnje niti osjećaji srama i stida zbog zla koje rade. Čine najveće zločine i zlodjela sa smirenosti i zadovoljstvom. Takvi za sebe smatraju da su posebni ,izabrani ili da su na nekoj posebnoj misiji.

Naravno to je degenerativni klub, u ovom slučaju EU parlament, u kojem se nalazi neprekinuti koven ili prsten vještaca i vještica.

Sa stajališta degenerologije takvi se pokazuju kao umno oboljeli degenerici.

Biblija kaže da im je ime legija jer su množina.

Keki
1 mjesec prije

Eto raspada EU u roku keks.

vanja
1 mjesec prije

samo revolucija,izborima nema izlaza iz stabilokratije.Ali nema revolucionara…

Ico
1 mjesec prije

99 99 % zastupnika u EU parlamentu su korumpirani šarlatani! S tim korumpiranim šarlatanima EU ide u propast!

abc
1 mjesec prije

To je dokaz, da je EU fašistička tvorevina u režiji USA. Nijedna država u EU ne može izraziti vlastito mišljenje, a kamoli samostalno i neovisno djelovati. u svoje dobro.
Sve takve fašističke prčije su u istoriji brzo prestale postojati ali su pre toga uništile same sebe.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Bez kompliciranja.

EU kreće u rat protiv Rusije. Naređenje.
I plan Soroša odavno.
Orban smeta.

Nema filozofije.

abc
1 mjesec prije

Mađari, budite pametni, bježite iz tog jebenog “Rajskog vrta”…To je naravno “tamnica naroda”…nitko nema pravo glasa osim ginekologa, pedera, babojebaca, nacističkih unuka i klaunova…

Karma
1 mjesec prije

Rastaviti kurvanjsku sotonsku tvorevinu EU
Leglo nedemokracije i korupcije

pticopteris_pticoseris
1 mjesec prije

Hvala ti, Ivo Sanaderu.

Duki
1 mjesec prije

Orban -inače ga ne mirišim. Jer je bacio oko na hrvatski Jadran( uostalom kao i svi Mađari več 800 godina !
Ali je za Brussellesku nakupine kreča 10 godina ispred !!

Josip
1 mjesec prije

Najveci problem EU je krmaca Ursula i njezina trula Europska komisija. Pitam se koje to budale sjede u EU Pearlamentu kada su toj glupaci opet dali mandat? Koliko jos stotina milijardi treba spaliti pa da se nade tamo gdje joj je mjesto – iza resetaka?

Steve
1 mjesec prije

Vidim ja, biće opet zavrtanja ruku. To im je tamo u Mordoru omiljena demokratska alatka…

Steve
1 mjesec prije

Sačekajte četvrtak da vam se vrati vaša vrhovna sveštenica zla…

Marshall
1 mjesec prije

Demon-kracija ne djelu !

Marshall
1 mjesec prije

Ne zele oni mir jer svi ti na vlasti imaju velike koristi od ovog rata a mi svi ga placamo dok oni debelo zaradzuju….rat im ko brat = ” Never waste a good crisIs ! “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI