Zelenski izdao zahtjev Trumpu

Trump i Zelenski
18 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump trebao bi predstaviti svoj plan za rješavanje sukoba u Ukrajini, za koji tvrdi da bi trajao samo 24 sata ako se vrati u Bijelu kuću u novembru, rekao je Vladimir Zelenski.

Nakon pokretanja ruske vojne kampanje protiv Kijeva 2022. godine, Trump je više puta izjavio da sukob ne bi eskalirao da je on još uvijek predsjednik, te se obavezao da će riješiti krizu u jednom danu ako ponovo bude izabran. Tokom prošlosedmične debate s predsjednikom Joeom Bidenom, Trump je ponovio ovo obećanje, navodeći da bi mogao brzo riješiti sukob – čak i prije nego što službeno preuzme dužnost. Međutim, još uvijek nije precizirao kako bi okončao borbe.

U intervjuu za Bloomberg objavljenom u srijedu, Zelenski je zatražio da Trump otkrije detalje svog plana kako bi se Kijev mogao pripremiti za novembar.

“Želio bih znati što bi značilo brzo završiti rat,” rekao je, insistirajući da “ako Trump zna kako završiti ovaj rat, trebao bi nam to reći danas, jer ako postoje rizici za neovisnost Ukrajine, i postoje rizici da ćemo izgubiti našu državnost, želimo biti spremni za to.” Zelenski je dalje objasnio da Kijev treba razumjeti hoće li imati “snažnu podršku SAD-a” u novembru u slučaju Trumpovog ponovnog izbora ili će biti “sami.”

Prema Annmarie Hordern iz Bloomberga, koja je provela intervju, Zelenski je naznačio da je njegov tim spreman sastati se s Trumpom kako bi razmotrili njegove prijedloge.

Prošlog mjeseca, Reuters je izvijestio da su Trumpovi savjetnici izradili plan za mir u Ukrajini koji bi uključivao početno primirje zasnovano na linijama fronta tokom mirovnih pregovora, dok Kijev ne bi morao formalno ustupiti bilo koja sporna teritorija Moskvi. Kao dio plana, Rusija bi također dobila obećanje da će se pregovori o pridruživanju Ukrajine NATO-u staviti na čekanje.

Dok Moskva nije odmah odbacila plan, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov napomenuo je da “vrijednost bilo kojeg plana leži u nijansama i u uzimanju u obzir stvarnog stanja na terenu.”

SADTrumpukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mučki Provokator
2 dana prije

Zeleni stalno iznosi neke zahtjeve kao i sta mi zena stalno iznosi neke zahtjeve…..

Josip
2 dana prije

Obustaviti svu lovu i oruzje i Zelenski potpisuje kapitulaciju. Jednostavno zar ne?

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
2 dana prije

Jedan bivši predsjednik postavlja zahtjeve drugom bivšem predsjedniku, a u vezi sa jednom državom koja više ne postoji, i s kojom ni jedan, ni drugi veze nemaju. Ovo, da nije tragično, i da sitnozupci ne ginu bezveze, k’o muhe, bilo bi komično.

Koju “titulu” ima Izraelac Zelenski sada? Bivši predsjednik bivše Ukrajine?

Max
2 dana prije

Smijurija.

BlueZg
2 dana prije

Kao prvo Trump nema nikakvu funkciju za sad (doduše nema ni Zeleni), prema tome tko se tu kome obraća i zašto? Ovo može značiti jedino da je već riješeno da će Trump postat predsjednik krajem godine i onda će se najvjerojatnije okrenut Izraelu i tamo redit stvari. Kao drugo, ovaj Zeleni nosi nacističke simbole na svojim zmazanim majicama sa mrljama od pizze i nikome ništa. Dabogda skviknuo mossad. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Lucija, prva
2 dana prije

“Prošlog mjeseca, Reuters je izvijestio da su Trumpovi savjetnici izradili plan za mir u Ukrajini koji bi uključivao početno primirje zasnovano na linijama fronta tokom mirovnih pregovora, dok Kijev ne bi morao formalno ustupiti bilo koja sporna teritorija Moskvi. Kao dio plana, Rusija bi također dobila obećanje da će se pregovori o pridruživanju Ukrajine NATO-u staviti na čekanje.”

To nikako neče proči jer jedini cilj ove “specialne operacije” je bio da rusija ukrade ukrajini teritorij i resurse i ništa drugo.

Tupko Glupko
2 dana prije

“Zelenski je dalje objasnio da Kijev treba razumjeti hoće li imati “snažnu podršku SAD-a” u novembru u slučaju Trumpovog ponovnog izbora ili će biti “sami.”

Nemaš ga ni s Demokratima na vlasti.
Jesi li do prije nekolko mjeseci čekao punih 6 mjeseci da ti izuzetni pošalju pomoć od 60 milijardi dolara?
Njima si samo korisna budala na drugom kraju svijeta za ostvarivanje njihovih ciljeva sa Rusijom i Europom, puno više ih brine njihov vanjski dug i ilegalni imigranti.

Schwarze Hunderte
2 dana prije

Mr Trump says ; – Loser . BLOW IT !

nessy
2 dana prije

Tako treba Zeleni, samo ostro, daj im do znanja ako se naljutis da vise neces primati njihove miljarde. Udari sakom o stol, i daj im do znanja tko je gazda. #samojako#

Zeleni je tako temeljito odvojen od stvarnosti da ne postoji nacin da ga se u kratkom vremenu ozdravi. Za takve slucajeve, najbolji lijek je olovo, koje su mu Azovci medju prvima obecali.

pero
1 dan prije

Zelenski je idiot!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI