Zelenski ‘najveći prodavac u istoriji’

Trump i Zelenski
5 komentara

Vladimir Zelenski snažno želi da Kamala Harris pobjedi na izborima, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji u utorak.

Komentar dolazi nakon što je ukrajinski lider doveo u sumnju tvrdnje republikanskog kandidata da bi mogao brzo da okonča sukob Rusije i Ukrajine. Tramp je insistirao da će reći ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Zelenskom da „sklope dogovor“ o okončanju neprijateljstava.

„Mislim da je Zelenski najveći prodavac u istoriji. Svaki put kada dođe u zemlju, ode sa 60 milijardi dolara”, rekao je Tramp svojim pristalicama. U aprilu su SAD odobrile paket vojne pomoći Kijevu vredan 61 milijardu dolara nakon višemesečnog protivljenja nekih republikanaca. Ukrajinski zvaničnici su navodno zabrinuti da bi Trump mogao smanjiti američku vojnu pomoć.

“On toliko želi da Harris pobijedi na ovim izborima, ali ja bih postupio drugačije – uspostavit ću mir”, dodao je Trump.

Zelensky je Trampove tvrdnje doveo u pitanje u intervjuu objavljenom u nedjelju u časopisu The New Yorker.

“Osjećam da Trump zapravo ne zna kako da zaustavi rat, čak i ako misli da zna kako. U ovom ratu, često, što ga dublje sagledavate, manje razumjete”, rekao je.

Ukrajinski lider se trenutno nalazi u SAD-u, gdje se očekuje da će se sastati s predsjednikom Joeom Bidenom, članovima Kongresa, Kamalom Harris i Donaldom Trumpom, kako bi im predstavio svoj ‘plan pobjede’. Iako detalji o tome nisu jasni, Zelenski je za ABC News rekao da je njegov plan usmjeren na “jačanje Ukrajine” i njene vojske kako bi “pogurali [ruskog predsjednika Vladimira] Putina da zaustavi rat”.Kraj sukoba između Moskve i Kijeva mogao bi biti bliži nego što se misli, smatra Zelenski. “Zato tražimo od naših prijatelja, naših saveznika da nas ojačaju. To je veoma važno”, dodao je.

Trump je rekao da će se “vjerovatno” sastati sa Zelenskim tokom posjete, ali datum nije zakazan.

SADTrumpukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
1 sat prije

Donald-dao sam Izraelu dio sirije-trump.

Davor Biletić
1 sat prije

Zna qurcni virituozo da nije problem kozu zajebati

Max
1 sat prije

O Zelenskom sve točno.

lole ribar
53 minuta prije

Zelenski zaboravlja ko mu je gazda i kako mu ameri pomazu tako mu mogu odmoci ! Recimo dosta da Trump zaustavi vojnu i obavjestajnu pomoc ili pak “procure” tajni podaci Rusima slucajno i ode Banderistan u jos daleko gore sranje

eks
14 minuta prije

Soroš je kupio 200 radio stanica u USA, samo nekoliko nedelja pred izbore u USA. Elita psihopata protiv Trampa sprema prevaru i kradju glasova . Veliki broj imigranata je dobio novac da podrži i glasa za Kamalu Haris .

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI