Zelenski ne uspijeva pridobiti azijske zemlje

Zelenski
20 komentara

Kijev nastoji osigurati podršku za svoju ‘formulu mira’

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski uglavnom je propao u svojim pokušajima da pridobije podršku među azijskim zemljama za svoju mirovnu formulu, uoči konferencije u Švicarskoj kasnije ovog mjeseca, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Moskva je odbacila plan Kijeva za okončanje sukoba kao nerealan jer ne odgovara “stvarnostima na terenu”.

U nedjelju se Zelenski pojavio na godišnjoj sigurnosnoj konferenciji Shangri-La Dialogue u Singapuru. Sastao se s nekoliko visokih dužnosnika iz regije, uključujući indonezijskog predsjednika Prabowoa Subianta, kao i predsjednika i premijera Singapura, Tharmana Shanmugaratnama i Lawrencea Wonga.

“Želimo da Azija zna što se događa u Ukrajini, da Azija podrži kraj rata”, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Međutim, prema Washington Postu, Kijev “nije uspio u Aziji stvoriti istu vrstu emocionalnog, egzistencijalnog tjeskoba koji ima u većem dijelu Zapada”. Dio razloga može biti to što su azijske nacije dugo bile skeptične prema Zapadu koji “propovijeda o međunarodnom poretku i univerzalnim vrijednostima”, pišu novine.

Mediji su citirali Raju Mohana s Instituta za južnoazijske studije pri Nacionalnom sveučilištu u Singapuru koji je objasnio da “realisti u kancelarijama [dijelova Azije] nikada nisu vjerovali [zapadnoj] retorici jer su uvijek znali da postoji razlika između onoga što Zapad je rekao i što je učinio.”

Predsjednik Istočnog Timora, José Ramos-Horta, koji podržava mirovnu konferenciju, priznaje da u Aziji postoji nedostatak solidarnosti u vezi s ukrajinskim sukobom.

“U velikom dijelu globalnog juga na to se gleda kao na europski, američki i ruski rat. Djelomično to ima veze s neshvatljivom tolerancijom SAD-a i Europe prema izraelskom brutalnom ratu protiv Palestinaca”, rekao je dužnosnik novinarima.

Na konferenciji u Singapuru, Zelenski je također požalio da “Ukrajina nema jake veze s Kinom jer Kina to ne želi”, tvrdeći da je Peking postao “instrument” u rukama Moskve.

Dok je više od 100 zemalja reklo da će poslati svoja izaslanstva na mirovni summit koji će organizirati Švicarska, SAD i Kina će ili preskočiti skup ili poslati izaslanike, a ne svoje šefove država.

Južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa također neće prisustvovati, rekao je TASS-u prošlog mjeseca njegov ured. Prema medijskim izvješćima, izostat će i njegov brazilski kolega Lula da Silva.

U travnju je ruski predsjednik Vladimir Putin opisao nadolazeću konferenciju kao “glupost”, s obzirom na to da Moskva nije pozvana. Njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov prošlog je utorka ustvrdio da je “okupiti se i ozbiljno razgovarati o ukrajinskom sukobu bez našeg [Ruskog] sudjelovanja apsurdno”.

azijapodrškaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kom opanci kom obojci
4 mjeseci prije

“dvorska luda svjetskoga poretka” zvonkeca praporcima svoje maskenbalne mondure, i mediji toj gusjenici globalističke metamorfoze daju pažnje i značaja kao rezolucijama i konferencijama na toaletnom papiru!!!!

Josip
4 mjeseci prije

Kada ce konacno netko priklati tu zidovsku svinju?

MladenSt
4 mjeseci prije

Nedavno se Putin vratija iz Kine kratkih rukava ili ka pokisli miš
Drug Xi Jiping mu uvjetova kupnju Ruskog plina po subvencioniranim Ruskim cijenama po kojoj ga dobijaju Ruske tvrtke i te bi kupili samo manji dio plina koji Rusi planiraju isporučiti kroz plinovod snaga Sibira II .
E moj botoksirani ,kad sve staviš na jednu kartu …..

tihobl
4 mjeseci prije

Pa nisu azijci ludi da pucaju sebi u obe noge i ruke kao EU.

Zbog havarije na plinovodu u Norveškoj plin u EU poskupio za 13 posto. Sad su krenule havarije i po Norveskoj. Kad upekne vrucina i svi popale klime cijena LNG u EU bice tri puta skuplja nego u Aziji koja se osigurala dugorocnim ugovorima.

Nimalo se nebih iznenadio kada bi neko sabotirao plinovod iz Alzira nakon havarije u Norveskoj.

nastran
4 mjeseci prije

neće pametni na brod luđaka

Max
4 mjeseci prije

Zelenski ne bi mogao napaljenog nagovotiti na ševu.

tatamata
4 mjeseci prije

smrad otiso na istok da prosi

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

A kako to Zelenski misli sada pridobiti azijske zemlje kada nije uspio početkom rata?

Rusija niti je vojno, niti politički, niti ekonomski propala nakon zapadnih sankcija i stotina milijardi dolara/eura poslanoj Ukrajini, a Ukrajina jest.
Dapače, EU propada više nego Rusija zahvaljujući vlastitim sankcijama Rusiji.

A sa susjedima Kinom i Rusijom azijske zemlje žele biti u dobrim odnosima.
Daleko je njima Amerika, kao što je i Europi.
Jedino to ovim europskim balvanima u Briselu i po ovih 27 EU podružnica nije jasno. Osim Orbanu.

nastran
4 mjeseci prije

bijednik..obični!

Macedon
4 mjeseci prije

E moj Sasa F. ako znas pisati ne znaci da si pismen. Prvo I osnovno taj Zeleni o koga pises nije predsednik nikome vec mesjec dana a parliament nema od
krajem prosle godine.

abc
4 mjeseci prije

U Ukrajini su predsednik i parlament privid i fatamorgana… Več 10 godina Ukrjainom upravlja vanjski gospodar, a predsednik i parlament su ustvari jedan amaterski glumac i njegovi statisti.

nessy
4 mjeseci prije

Kinezi su, tocno, komentirali ‘Zelenski pokusava uplesti zemlje koje se taj sukob nikako ne tice’. Jasno i glasno, u jednoj recenici je sve receno.

Na kraju krajeva, sastanak o sukobu, na kojem ne ucestvuju obje ukljucene strane, ne samo da je besmislen, nego je smijesan. A jos smijesnije je sto se Zeleni nadje iznenadjen sto su ga sve iole relevantne drzave zaobisle. Mozda misli da ce mu politicka podrska Zeleno Rtskih otoka, Trinidada i Tobaga i sl., pomoci? A cak je i podrska tih zemalja upitna. Sto je klaun uopce htio postici? Jedino sto je definitivno uspio, to je da je svima potvrdio da je klaun komedijas.

Josip
3 mjeseci prije

Samo budaletine i imbecili staju jos uz kazalisnog glumca Zelenskog. Normalnom svijetu je vise pun kurac njegovih igrokaza..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI