Zelenski obećava da će ‘držati’ okupiranu rusku teritoriju

Zelenski - Ukrajinska protuofenziva
42 komentara

Ukrajina namerava da okupira deo ruske Kurske oblasti na neodređeno vreme, rekao je Vladimir Zelenski. Zvaničnici u Kijevu ranije su signalizirali da planiraju da to iskoriste kao pregovarački instrument u potencijalnim pregovorima s Moskvom.

U intervjuu za NBC News objavljenom u utorak, ukrajinski lider je upitan šta planira da uradi sa međunarodno priznatom ruskom teritorijom koju je Kijev zauzeo kao rezultat velikog prekograničnog upada koji je počeo prošlog meseca.

Dok je Zelenski naglasio da Ukrajini „ne treba ruska zemlja“ i „ne želi da tamo donese naš ukrajinski način života“, ona namerava da „zadrži“ teritoriju jer je ključna za „plan pobede“ Kijeva da okončati sukob. „Za sada nam treba“, rekao je.

On je odbio da kaže da li Ukrajina planira da zauzme još ruske zemlje. „Uz dužno poštovanje, ne mogu da govorim o tome“, rekao je Zelenski, navodeći iste razloge koji su primorali Kijev da čuva u tajnosti pripreme za ofanzivu na Kursk. Ukrajina je 6. avgusta pokrenula napad velikih razmjera na Kursku regiju, navodno počinivši neke od svojih najboljih brigada opremljenih oklopima koje je isporučio Zapad. Iako je ostvarila neke početne rezultate, Moskva kaže da je napredak zaustavljen. Rusko Ministarstvo odbrane procijenilo je gubitke Kijeva u ofanzivi Kursk na više od 9.300 vojnika i 700 oklopnih vozila.

Mihail Podoliak, viši pomoćnik Zelenskog, rekao je da je cilj napada bio da se osigura jača pozicija tokom potencijalnih mirovnih pregovora s Moskvom i da se utjera strah među rusko stanovništvo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je upad kao provokaciju, optužujući Ukrajinu za neselektivno gađanje civila i obećavajući da će se Moskva na kraju “pozabaviti ukrajinskim banditima” koji su ušli u Kursku oblast. On je signalizirao da Rusija ne planira da ulazi u pregovore dok upad ne bude potpuno poražen, dodajući, međutim, da Moskva u principu ne odbija pregovore.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 dana prije

🤣 🥴 🙃

Lucija, prva
11 dana prije

Da, naravno i zašto nebi ?

nekoime
11 dana prije

Mongoliju je zaboravil…

tihobl
11 dana prije

Ajde Zekonja, jos samo 560 km do Moskve. Upri, mozes ti to.
Nakon 500 km docice ti i Hiber u pomoc.

Tupko Glupko
11 dana prije

Blefer sa lošim kartama Zelenski pokušava uvući NATO u rat sa Rusijom. Ovo su paradne izjave za ukrajinsku i zapadnu javnost, ali odavno je prošlo vrijeme kada se vjerovalo njegovim blefovima. Najjači je ovaj njegov novi blef da ne može govoriti planira li upade i drugdje u Rusiju. Mišljenja sam da Putin ne čisti odmah područje oko Kurska od Ukra, jer na taj način navlači još Ukra u to područje, znajući da Ukri muku muče sa mobilizacijom i znajući da im slabe obrambene linije u Ukrajini kada svoje najbolje postrojbe šalju u Rusiju. Kad odluči, lako ih stegne u obruč. Ukrajinska prisutnost u Rusiji daje mu i pravdanje da ne započne mirovne pregovore sa Ukrajinom. Ruska taktika je i uništenje ukrajinske elektro-energetske mreže, kao i dobavnih željezničkih pravaca do zime. Što znači ne samo problem za ukrajinsku vojsku, nego i veliko potonuće njihovog BDP-a. Koji sve više pada na EU… Čitaj više »

Jednostavno receno
11 dana prije

Kada ćeš više zaverglati, da što duže ratuješ s rusa to su ti manje šanse da zadržiš kijev.

onaj najglu...Dalton
11 dana prije

Iz rubrike: ”Specijalna plaketa za brzi ukop stanovništva”

Ukrajinska ofenziva u regiji Kursk je najkatastrofalnija vojna operacija u 21. stoljeću u smislu omjera rezultata i utrošenih resursa – Bloomberg

eks
11 dana prije

Britanski vojni ekspert Aleksandar Merkurius : ” Kijev će uskoro izgubiti kontrolu nad gradovima Pokrovsk , Selidovo , Ukrajinsk , Kurahovo i Časov Jar . ”
Lari Džonson , bivši analitičar CIA : ” Ukrajinske snage će se uskoro suočiti sa kolapsom zbog nenadoknadivih gubitaka u ljudstvu . Kijev nema mogućnosti da svakog meseca regrutuje 30.000 ljudi i smesti ih u bezbedno mesto za obuku , da bi ih ubacio na front . Situacija se ne može promeniti u korist Kijeva .2
Ruski analitičari konstatuju : Ruske snage izvode svoju prvu stratešku napadnu operaciju – opkoljavaju Ugljedar i Kurahovo .

Max
11 dana prije

Nije rekao koliko dugo.

Ivana Podravec
11 dana prije

Zelensky je još uvijek komičar u svom filmu i misli da on igra glavnu ulogu .

nastran
11 dana prije

mali zekan je ozbiljno betežen

Darko
11 dana prije

Majmun ne shvaća da će najebati kao i Hitler. Prokleto židovsko smeće kako tamani Ukrajince koji ga se ne znaju riješiti, pa barem sada imaju s čime.

turcin
11 dana prije

srpske(ukrajinske) granate padaju po majčici rusiji. uskoro i srpski (ukrajinski) mig-29 će da bombardira majčicu rusiju. pa jedno pitanje: koga to srbi podržavaju,rusiju ili ukrajinu? tihobl može ukratko o tome?

Franjo Vinkovski
11 dana prije

Držati može on samo onu svoju malehnu stvar u gačama i trpati je Đuri u stražnju šupljinu….😁🤣

Franjo Vinkovski
11 dana prije

Zadatak židova Aškenazija Zelenskog je da uništi što više Ukrajinaca i njihovu zemlju pokloni potomcima Hazara, koji če naseliti prazan ukrajinski teritorij.
Ne kupuju američke židovske kompanije tek tako ukrajinske zemlje, da ostane prazna. Pola Ukrajine je več razseljeno i prazno.

Tupko Glupko
11 dana prije

Off topic, ali zanimljivo:

Nadaleko poznati Indexov novinar Nenad Jarić Dauenhauer u današnjem tekstu naslova “U srpnju u Hrvatskoj zabilježeno dosta više umrlih nego inače. Ne zna se zašto” objašnjava da je za 13% veći broj umrlih u srpnju 2024. u odnosu na srpanj 2023. kriv toplinski val, dok HZJZ tvrdi da ne zna razlog. Kažu da će znati tek kada obrade podatke za cijelu 2024. da vide uzroke smrti, a te rezultate će objaviti negdje u rujnu 2025. godine.Zataškava se, NJD je i dalje na zacrtanoj liniji, a agenda ide dalje.

Dudek
11 dana prije

Držat če on putinov lulek, dok mu bude pišal u njegova smrdeča usteca….

Dudek
11 dana prije

Poljaci su se pak fsrali, zdej si pa nekej zmišljavljeju….;

Poljski premijer Donald Tusk objasnio je zašto Poljska ne obara ruske projektile.
“Poljska nije u ratnom stanju i stoga moramo poći od činjenice da objekt koji narušava naš zračni prostor može biti prijeteći ili neprijateljski objekt, ali može biti i civilni objekt”, rekao je na konferenciji za novinare u Kišinjev.

Dux
11 dana prije

Pola vlade u Ukraini dalo ostavku, čak i moćni Kuleba….ekipa se nakupila novaca…osigurali sebe i obitelji i sada …crta…dao bi i Zeleni ostavku da može…ne daju mu Anglosasi…..a jadan će proći ko i Hitler….upucat će sam sebe, prije nego ga narod objesi…

Protiv Sistema
11 dana prije

Držati će je okupiranu u Londonu kamo mu je pobjegla žena

Josip
11 dana prije

E moj Zelenski spremaj danduke i grobna mjesta jer dolazi ti ruska zima. Nista ti nisi naucio od svog idola Hitlera.

Josip
11 dana prije

Kada ce konacno ubiti ovo smece? Zasto to trpe?

DEDA
10 dana prije

VJERA U NEŠTO I JE NAJVEĆI ČOVJEKOV NEPRIJATELJ.OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE.

El Comandante
10 dana prije

Tko izgubi dobitak, dobije gubitak. Grunf

FELIX
10 dana prije

DALI U SPORAZUMU SA RUSIMA

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI