Zelenski osuđuje Modijevu posjetu Moskvi

Zelenski
31 komentar

Indija je postala jedan od najvećih trgovinskih partnera Rusije i nastavlja jačati veze

Ukrajinski premijer Vladimir Zelenski izrazio je “veliko” razočarenje zbog posjeta Rusiji indijskog premijera Narendre Modija – njegovog prvog od izbijanja sukoba u Ukrajini.

Modi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na bilateralnim razgovorima tijekom svog dvodnevnog putovanja koje je počelo u ponedjeljak i izjavio je da je južnoazijska država spremna pružiti pomoć za uspostavljanje mira u Ukrajini.

Putin je zahvalio indijskom premijeru na “pozornosti koja se posvećuje akutnim pitanjima, uključujući pokušaje pronalaženja načina za rješavanje ukrajinske krize, kao i uspostavljanje mira”.

Od početka vojnog sukoba, New Delhi je zagovarao korištenje diplomacije za okončanje neprijateljstava. Indijski dužnosnici odbili su potpisati dokument na kraju nedavnog ‘mirovnog summita’ koji je organizirala Švicarska zbog isključenja Rusije s događaja.

Južnoazijska država također se suzdržala od rezolucija UN-a kojima se osuđuje Rusija zbog ukrajinske krize. Indija je postala jedan od najvećih trgovinskih partnera Rusije jer se Moskva okrenula prijateljskim azijskim gospodarstvima nakon nametanja zapadnih sankcija.

Prošlog mjeseca, nakon sastanka sa Zelenskim na marginama summita G7, Modi je rekao da New Delhi “vjeruje u pristup usmjeren na čovjeka i vjeruje da je put do mira kroz dijalog i diplomaciju”.

Zelenski je u objavi na X (bivši Twitter) ustvrdio da je bilateralni samit između ruskih i indijskih čelnika bio “veliko razočaranje i razoran udarac mirovnim naporima”. Također je rekao da se Modijeva posjeta Moskvi poklopila sa smrtonosnim raketnim udarom na dječju bolnicu u glavnom gradu Ukrajine.

Zelenski je u ponedjeljak okrivio ruske vojne snage za raketni napad na medicinsku ustanovu Okhmatdet u središtu Kijeva, tvrdeći da je Moskva namjerno gađala civilne zgrade.

Rusko ministarstvo obrane odbacilo je optužbe nazvavši ih “apsolutno netočnima”. Ruska vojska potvrdila je da je ispalila baraž projektila dugog dometa, ali je rekla da su ciljane samo vojne tvornice i aerodromi u Ukrajini. Dodaje se da više fotografija i videa iz Kijeva nepobitno potvrđuje da su razaranje bolničkog objekta izazvali ukrajinski protuzračni projektili koji su ispaljeni iz unutrašnjosti grada.

U incidentu su poginule dvije osobe, a ozlijeđeno najmanje 32, uključujući osmero djece, rekao je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Igor Klimenko, dodajući da su spasilačke i hitne operacije u oštećenoj bolnici završene.

Ukrajina je ubrzo nakon toga pozvala na sastanak Vijeća sigurnosti UN-a. Zamjenik ruskog predstavnika u UN-u, Dmitry Polyansky, rekao je da je ovaj sastanak zakazan za 9. srpnja. On je izjavio da Rusija planira iznijeti činjenice koje dokazuju nevaljanost tvrdnji Kijeva.

IndijaModirusijaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mučki Provokator
1 mjesec prije

Lazni Ukraiinac u sluzbi “multinacionalnih” vlasnika zbog kojeg gine i raseljava se ukrainski narod je skifo za gladati.

Darko
1 mjesec prije

Pa kada će konačno ubiti ovo smeće Zelenskog jer taj se više cijelom svijetu popeo na kurac sa svojim željama i komentarima?

zbljuvvv
1 mjesec prije

“izrazio je “veliko” razočarenje zbog posjeta Rusiji indijskog premijera…” jbt ovaj je ko neka baba koja samo sjedi uz prozor i gleda ko kome ulazi u stan pa olajava okolo i to je kao diplomacija ahahahaha

eks
1 mjesec prije

Genitalni pijanista smatra da su Modi i Putin trebali tražiti dozvolu za susret, koju im on ne bi dao . Ovako mu ostaje samo mogućnost da izrazi razočarenje .

troIling queen
1 mjesec prije

Zbog te osude cijela se Indija zatresla od straha.

tihobl
1 mjesec prije

Oglasili su se iz bijele kuce.
Rekli su da je Modi na pocetku razgovora jasno trebao staviti do znanja da je za nemjenjanje granica i traziti da se rusi povuku. kKazu da su razocarani indijskom diplomatijom.

Max
1 mjesec prije

Koga boli kurosava što ovaj osuđuje.

Da, I??
1 mjesec prije

Moj junak, brani nase LGBT-qwerty vrijednosti…

nastran
1 mjesec prije

ŠTA BI TAJ JAZAVAC HTIO? DA SVI VJERUJU GLUPOSTIMA I BUDU NA NJEGOVOJ STRANI?

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Oh siroti Modi .. Vidim . Silno se potresao ( i pimpek otresao ) …

Darko
1 mjesec prije

Dajte već jednom ubijte ovu konjinu više nam ga je pun kurac?

🐉®️
1 mjesec prije

Zelenko je moody

Jomla
1 mjesec prije

Zelenski osuđuje, Zelenski zahtjeva, Zelenski ovo, Zelenski ono… Tko je taj Zelenski? Predsjednik svijeta? Ma ka rina, eto to je, jbg 😛 😛

Drago
1 mjesec prije

Mali zeleni se naljutio.

gogo
1 mjesec prije

putin i modi su se usrali pred našmrkanim klaunom

hiber
1 mjesec prije

90% je ruski izvoz u Indiju, a Indija u Rusiju izvozi 10%. Ukratko, Indijac je Putina zavalio za 40 milijardi dolara u rupijama. Rupije ne mogu iz Indije, nego se mogu ulagati samo u Indiju. Nakon sto je sv. Putin postao svetac zastitnik NATOa, u Indiji je postao bog trgovine.🤣🤣🤣🤣

vrlodrag
1 mjesec prije

Ovaj podli čifut je kao vegeta. U sve se miješa.

nessy
1 mjesec prije

Uvijek mi para poraste na max. kad procitam ‘Zelenski trazi, zahtijeva, i sl.’. Taj jadni komicar je sebi umislio da je na nivou drzavnika svjetskih sila, kao, Kine ili Indije. On na svakom ‘drzavnickom posjetu’ jedino sto moze, to je moliti na koljenima vise novaca i oruzja. Na njegovu zalost on i njegova klika su procitana knjiga, pa ga cak ni ameri bas ne dozivljavaju. On nikako da shvati, bilo je divno dok je trajalo, ali, nema vise. On i dalje daje ultimatume, zahtijeva, prijeti i sl., a ni ona zelena neoprana majica nije njegova. Tuzno.

Duki
1 mjesec prije

Patuljak ? Čkomi !!
Ko si ti jado jadni ? Pola milje si spakirao u 2 metra -bez geometra i još nije dosta??
SMEĆE !!

SCHRODER
1 mjesec prije

STA OVAJ UZIMA? ZAO MI JE UKRAINSKOG NARODA KOJI GINU ZA OVOGA GLUMCA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI