Zelenski otkazao sastanak sa liderima Latinske Amerike

Zelenski
81 komentar

Ukrajinska vlada otkazala je planirani sastanak Vladimira Zelenskog i latinoameričkih lidera iz straha da će to postati PR katastrofa, objavio je u utorak brazilski list Folha de S.Paulo. Vrlo mali broj lidera je potvrdio da će prisustvovati događaju, piše list.

Kijev je prvobitno planirao da pregovore održi na marginama Generalne skupštine UN-a koja bi trebala da se sazove 24. septembra. Prema Folhi, ideja iza sastanka je bila da se demonstrira simbolična podrška cilju Kijeva u njegovom sukobu sa Moskvom.

Ukrajinski zvaničnici su navodno rekli da bi to bila “prikladna platforma” da Zelenski iznese ono što su nazvali “relevantnim i pouzdanim informacijama” o sukobu. Kijev je također želio prikupiti podršku za takozvanu „formulu mira“ Zelenskog – skup zahtjeva koje je postavila Ukrajina kao preduslove za potencijalne mirovne pregovore. Moskva je odbacila zahtjeve, nazvavši ih neprihvatljivim.

Kijev je morao odustati od svojih planova nakon što je dobio samo “nekoliko potvrda o prisustvu”, izvijestio je Folha, dodajući da je ukrajinska vlada odlučila da je “neophodno izbjeći situaciju koja bi se mogla protumačiti kao nedostatak podrške”. List nije naveo broj potvrda niti imenovao lidere koji su rekli da će prisustvovati, osim predsjednika Gvatemale Bernarda Arevala.

Ukrajina je od izbijanja oružanog sukoba s Rusijom u februaru 2022. dobila stalnu podršku Zapada, ali nije uspjela dobiti veliku podršku u drugim dijelovima svijeta. Mnoge azijske, afričke i južnoameričke zemlje, uključujući Kinu, Indiju i Brazil, odlučile su ostati neutralne i pozvale su na diplomatsko rješenje.

Nedavno je izabrana predsjednica Meksika Claudia Sheinbaum rekla novinarima da će voditi politiku neinterveniranja na svjetskoj sceni i da ne planira državnu posjetu Ukrajini. “Traganje za mirnim rješavanjem sukoba je kamen temeljac naše vanjske politike. To je naša politika i neće se promijeniti”, rekla je ona u srijedu.

Kijev je odbacio sve prijedloge koji nisu u skladu s ‘formulom Zelenskog’ kao da idu na ruku Moskvi. Prošle sedmice, Zelenski je odbacio mapu puta od šest tačaka koju su predložile Kina i Brazil. Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva odgovorio je rekavši da neće dozvoliti da njegova zemlja bude uvučena u sukob.

Latinska AmerikarusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
12 sati prije

Što će Zelenski tamo?

Od svih latinoameričkih zemalja, Rusiju sankcionira tek Francuska Gvajana sa nepunih 300.000 stanovnika., tj. svaki 2.200-i stanovnik Latinske Amerike.

Sjećam se da je ovdje bilo komentatora da Rusiju sankcionira čitav svijet.
A ono Five Eyes, Europa, Japan, Južna Koreja i nekoliko azijskih državica.
17% svjetskog stanovništva.
A brojka ne ide na gore niti nakon dvije i pol godine rata.

Od 193 članice UN-a, 45 ih sankcionira Rusiju, a od tih 45, njih 29 naoružava Ukrajinu.

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
12 sati prije

A kada će članak o POTRESU U TVERSKOJ REGIJI ???

Protiv Sistema
10 sati prije

Nisu ludi da gube vrijeme sa nelegitimnim predsjednikom u čijoj državi cvijeta nacizam.

Ivana Podravec
10 sati prije

Trebao je poslati naše PR stručnjake Željka i ĐURU . Šteta što ne zna za njih .

tihobl
8 sati prije

,,Украјина је у потпуности припремила план за победу“, рекао је Зеленски.

tihobl
8 sati prije

Зеленски: испоставило се да смо у праву, као и увек, да је Пољска хијена Европе и намерно су нас бацили под руске тенкове, сматрајући Украјинце својим кметовима.

tihobl
8 sati prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да су САД забраниле употребу Ф-16 близу фронтa од 150 километара од линије разграничења. За Западу је тема ловаца веома болна, због неефикасности америчких тенкова.

tihobl
8 sati prije

#раскладка
Велики рат на Блиском истоку ће вероватно почети.
За Украјину је све ово веома лоше, пошто ће Кијев избледети у други план, а ако Израел заглави у рату дуже од месец дана, то ће довести до повећања трошкова. За Кијев можда неће бити довољно новца и оружја.

tihobl
8 sati prije

Немачка ће издвојити додатних 50 милиона евра за прихват и лечење украјинских војника.

tihobl
8 sati prije

Брисел тражи да се забрана пушења и цигарета прошири на терасе барова и ресторана, базене, паркове и аутобуске станице.

Zar ne
7 sati prije

@pobjegulja
Na latinicu su ljepse vijesti

Ukrajina je izvšila novu invaziju na teritoriju Rusije NATO tenokvima nemačke proizvodnje „leopard“ i borbenim vozilima “marder”. Trenutno vrše proboj prema naselju Gluškovo u Kurskoj oblasti, javljaju ruski ratni dopisnici.

tihobl
7 sati prije

Украјински парламент сменио је посланицу Маријану Безуглу, која је критиковала Оружане снаге Украјине, са места заменика шефа парламентарног одбора за одбрану и сменила је из одбора, саопштио је украјински парламентарац Јарослав Железњак.

Darko
6 sati prije

Hoće li konačno netko zgaziti ovaj ukrajinski drek? Rusi jebem vas blentave što čekate?

Max
5 sati prije

Nitko ga ne želi.

Karma
5 sati prije

Krepaj hazarska sotono

denis penis
5 sati prije

a..ovi plaču!?!

Tupko Glupko
4 sati prije

Objavljeno da je nedavno sa Plenkovićem Kijev posjetila i Kolinda.
Za razliku od Plenkovića, tamo je boravila tjedan dana.
Što je tamo radila tako dugo?
Političku funkciju odavno nema, još davnije je bilo kada je imala NATO funkciju.
Sada je članica MOO-a.

Noname
3 sati prije

Utjecaj Sjedinjenih Država u Europi osiguravaju sljedeći čimbenici koji djeluju od 1945. godine: 1) Zajednica podrijetla. SAD je proizvod zapadnoeuropskog svijeta. Samo iz tog razloga EU ne može biti jednako udaljena od SAD-a i Rusije. Po definiciji, SAD je bliže. 2) NATO. prisutnost američke vojske u Europi. Štoviše, sami Europljani su uvelike prepustili svoju sigurnost Amerikancima kako bi mogli potrošiti mnogo novca na socijalu. I sami Europljani vjeruju da im američka vojna prisutnost pomaže u izbjegavanju međusobnih ratova. 3) Sustav visokog obrazovanja. Amerikanci daju stipendije za gotovo sve specijalnosti. A obuka u specijalnostima vezanim uz javnu upravu provodi se desetljećima prema američkim programima. 4) Kupovina medija, podmićivanje pojedinih glavnih urednika i novinara. Zatim promoviraju američku agendu. 5) Masovna kultura. Njegova promocija traje od kasnih 1940-ih. Opet – kroz medije i kroz kupnju kino dvorana i drugih prostora. Kod nas su, inače, Amerikanci učinili istu stvar – samo nisu išli tako… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI