Zelenski otvoreno kritizira britansku vladu

Zelenski
38 komentara

Kijevu su potrebne “odvažne odluke” Zapada da porazi Rusiju, rekao je ukrajinski čelnik

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da će njegova administracija “inzistirati” da zapadni saveznici poduzmu “hrabre korake” kako bi podržali ratne napore Kijeva, ističući UK, koji je nekoć pokazao “pravo vodstvo”, ali sada zaostaje.

U svom dnevnom obraćanju u petak, Zelenski je izrazio svoju namjeru da “popravi” situaciju sa saveznicima zemlje koji ograničavaju ukrajinske “kapacitete dugog dometa” i sprječavaju Kijev da u potpunosti iskoristi oružje koje mu isporučuje Zapad kako bi podržao svoj upad u regiju Kursk u Rusiji.

“Dalekometne sposobnosti naših snaga odgovor su na sva najvažnija, na sva najstrateškija pitanja ovog rata”, rekao je. Obećao je da će “intenzivirati naš diplomatski rad” sa SAD-om, Velikom Britanijom, Francuskom i “drugim partnerima” kako bi se uklonile sve prepreke.

“Konkretno, tijekom ovog rata vidjeli smo da je Ujedinjeno Kraljevstvo pokazalo pravo vodstvo. U oružju, u politici i u podršci životu ukrajinskog društva… To je ono što odražava snagu Ujedinjenog Kraljevstva”, rekao je Zelenski.

Ali sada je, nažalost, situacija usporena. Razgovarat ćemo o tome kako to popraviti. Zato što su dalekometne mogućnosti za nas stvar principa.

“Inzistirat ćemo na potrebi hrabrih koraka, hrabrih odluka. Trebaju nam stvari koje doista mijenjaju tijek rata, vodeći ga do pravednog mira”, rekao je, referirajući se na svoju takozvanu mirovnu formulu, koju je Moskva odbacila kao “odvojenu od stvarnosti”.

Ukrajina je 6. kolovoza pokrenula svoj najveći napad na ruski teritorij od eskalacije sukoba u veljači 2022. Zapadni dužnosnici izrazili su potporu upadu, ali su zanijekali bilo kakva prethodna saznanja o operaciji ili umiješanost u nju.

Neke trupe uključene u upad u regiju Kursk obučavali su britanski vojni stručnjaci u tjednima koji su prethodili iznenadnom napadu, navodi The Times. Ukrajinske snage također su navodno koristile britanske tenkove Challenger 2 u regiji Kursk, prema Sky Newsu.

Unatoč molbama Kijeva, vlada Ujedinjenog Kraljevstva je navodno odbila dopustiti Ukrajini da koristi rakete Storm Shadow za podršku upadu. Ministar obrane John Healey izjavio je da Ujedinjeno Kraljevstvo Kijevu dostavlja oružje za “obranu njihove suverene zemlje”, dodajući da to “njih ne isključuje da gađaju ciljeve u Rusiji”. Međutim, precizirao je da Britanija neće biti uključena u takve napade.

Snage Kijeva opetovano su koristile projektile dugog dometa koje su isporučili njihovi zapadni saveznici za pokretanje neselektivnih napada na Rusiju. Tvrde da njihova politika dopušta Ukrajini da koristi Storm Shadows i druge projektile dugog dometa za napad na sva područja na koja Kijev polaže pravo, uključujući Krim, ali ne i “međunarodno priznati” ruski teritorij. Glasnogovornica Pentagona ponovila je ovaj tjedan da SAD nije dao dopuštenje Ukrajini da koristi američke rakete dugog dometa za udare duboko u Rusiju.

ukrajinaVelika BritanijazapadZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
29 dana prije

Zelenski je vođa “demokratskog, slobodnog, razvijenog, naprednog…” t.j” zapadnog svijeta. Jbg 😛 😛
P.S: Da mi više niko ne spominje nekakve Bidne, Trapave, Sulcove, pa čak ni UvdL, jbg 😛 😛

Ivana Podravec
29 dana prije

Zelenskom fali Boris Johnson ! Oni dvoje su bili veliki potencijal za snimiti nastavak serije “Sluga naroda”! Valjda bi na šaljiv način pokazali kako su cijeli Ukrajinski narod povukli za nos .

eks
29 dana prije

Folirant, maže oči javnosti. Najgori rusofobi su Englezi i oni imaju udela u zločinima isto koliko i američke psihopate. NATO vodi rat protiv Rusije tako što svim savremenim i sofisticiranim oružjem upravljaju engleski i američki specijalci, dok ostale guraju na prvu liniju fronta. Veoma strogom cenzurom potpuno onemogućavaju da podaci o gubicima NATO-Ukro snaga dospeju u javnost, dok se holivudskim predstavama propagiraju i postojeći i nepostojeći gubici ruskih snaga. Medjutim, kako se bliži poraz NATO bande , tako oni postaju sve više frustrirani i podižu lestvicu eskalacije. Uništavanje slovenskih naroda pozdravljaju i podržavaju čak i bednici iz redova slovenskih naroda. To je najveći apsurd u svemu ovome .

Гавран
29 dana prije

Ponavljaju se mišljenja da Jevreji imaju ideju prebacivanja stanovništva iz Iraela u ostatak Ukrajine.
#
Sprema se vakcinacija palestinske dece u Gazi protiv paralize.
I, problem je rešen!

Dux
29 dana prije

….drugim riječima…najebali smo ako se ne uključi NATO…a jadan Zelenski i ne shvaća da ga ni NATO, niti itko drugi može spasiti od poraza.

vigor komar
29 dana prije

trecerazredni patuljasti komicar ponizava ruse. svaka cast! nije bitno ko mu pomaze.

Ico
29 dana prije

VOLodimir je umno debelo potkapacitiran, dapače umno je retardiran, a da bi prozivao vladu Velike Britanije, a koja je debelo umno potkapacitirana u odnosu na vladu USA. Britajneri su u Drugom svjetskom ratu ” popušili debelo k’o ruka”
I to je Ok!

Max
29 dana prije

ohrabrio se.

Ico
29 dana prije

VOLodimire, protuukrajinski smrade, pa ti nisi svjestan da pušiš Qrac precedniku Putinu.

Ico
29 dana prije

Da li ću tzv država u pokušaju, tzv Ukrajina pobijediti državu Rusku Federaciju?
Hoće, ali kada na Qurcu NARASTE NOKAT!

Ico
29 dana prije

Logično.com, molim Vas da ubuduće ne promovirate umno retardirane majmune poput VOLodimira ZELENskog

Ico
29 dana prije

VOLodimir ZELENski ima mozak na nivou mozga umno retardiranog majmuna!

Bruno
29 dana prije

Ova čovjek Volodimir Budaletina Zelenski, pacov u eksperimentu koji misli da je on voditelj eksperimenta. Da je kretn pogledao i jedan film koji su Amerikanci snimili o divljem zapadu, da je pogledao i jedan dokumentarac o stradanju Indijanaca na svome tlu u Americi, da je pročitao i jednu knjigu o Indijancima, shatio bi da su bijeli osvajači sklopili tisuće sporazuma , ugovora , primirja s Indijancima i da niti JEDAN nisu ispoštovali. Glavni akteri fucking Britanci, nacija u kojoj nema niti jednog čovjeka koji govori istinu. Patološli lašci od rođenja do smrti. I Budaletina kritikuje Zapad, a Ukrajinski narod boli guza. Za ovo smeće ne postoji izraz ni u jednom jeziku na kugli zemaljskoj.

Ziv je Geza
29 dana prije

Ovaj monstrum uporno radi na tome da izazove nuklearni rat,cak sam uvjeren da mu je to jedini cilj, jer ne postoji racionalno objasnjene zasto je ovaj idiot od kad je dosao na vlast izigrao sve i jedan prije njega potpisan dokument u vezi odnosa ukrajine i Rusije, pogotovo one koji se ticu pokretanje agresije nacistickog dijela ukrajine na mirno rusko stanovnistvo Donbasa.

Kako vrijeme prolazi on postaje sve veca prijetnja za one koji su ga postavili na vlast da unisti ukrajinu i destabilizira Rusiju, jer koliko kod u briselu, vasingtonu, berlinu, londonu odlucuju poremecen psihopate, ne zele da ova njihova akcija destabiliziranja Rusije izmakne kontroli i sprzi planetu.

nastran
29 dana prije

ne vrijeđajte majmune!

nessy
29 dana prije

Od diverzije na Sjeverni Tok, su veliku stetu, neizmjernu, imale sve EU drzave, a najvise D, koja ga je i financirala cca 50%. Sada, nakon sto se ‘zna’, izvrsitelj, a znali su ga ionako svi koje je zanimalo, Zelenski, kao da nista nije bilo, zica i dalje bezobrazno, i nikad mu dosta. Da EU drzave imaju ‘S’ od suvereniteta (ponos da i ne spominjem), poslale bi mu zajednicko pismo, ‘zaboravi adresu i br. telefona’, i javi se svojim US frendovima ubuduce. Financirati, miljardama, drzavu koja ti je svjesno i namjerno napravila golemu, dugorocnu stetu, ugrozila industriju, i smanjila standard stanovnika, moze samo potpuno dementni izgubljeni idiot, ako cemo EU gledati kao neku zamisljenu osobu. O ovome ce se pisati knjige.

FELIX
29 dana prije

VISE POMOCI ZAPADNIH ZEMALJA I NATA UKRAINI VISE CE BITIPOBITIH SLOVANA, STO JE I CILJ GLOBALISTA.

Tupko Glupko
29 dana prije

Potez očajnika.

Rat je došao do stadija da će Zelenski na sve moguće načine pokušati uvući NATO u rat sa Rusijom da izbjegne poraz.
A da bi došlo do tog stadija, Zapad si je sam kriv svojom neprekidnom vojnom i financijskom pomoći Ukrajini.

Havarija na nuklearnoj elektrani u Ukrajini/Rusiji zbog ukrajinskog napada, nastavljanje bombardiranja i ulaska u Rusiju, napad na Moskvu, svašta je moguće.

nessy
28 dana prije

Moze li itko zamisliti situaciju, da bliskog susjeda godinama, izdasno pomazes na svaki moguci nacin, a susjed ti priredi stetu nenadoknadivu desetljecima, i usput shvatis da cete ti i tvoji ukucani, smanjiti ‘potrosacku kosaricu’ za bar 30%. Ali, ti u krscanskom duhu nastavis pomagati, jer…Jer si retardiran, tesko i neizljecivo, ili ti je lakse praviti se blesav. Nevjerojatno!!! Kako god okrenes. Njemacki nacionalni ponos, ocito vise ne postoji. Zasto, kako, zbog cega, morat ce odgovoriti netko ludji od mene, jer normalnom covjeku je sve jasno.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI