Zelenski prikriveno napada Kinu

Zelenski
38 komentara

Čini se da je ukrajinski čelnik napao Peking oko ograničenja izvoza dronova

Ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski poduzeo je, čini se, prikriveni udar na Kinu zbog njezine strože kontrole izvoza dronova.

Peking je prošle godine uveo dvogodišnje kontrole inozemne prodaje civilnih bespilotnih letjelica i srodne opreme, nakon što se suočio s tvrdnjama da su Ukrajina i Rusija “naoružavale” kineske proizvode. Dodatno je prilagodio pravila u srpnju, a nova ograničenja stupaju na snagu 1. rujna.

U objavi na društvenim mrežama u ponedjeljak, Zelensky je, čini se, osudio mjere, napisavši: “Neke najveće države koje izvoze komponente bespilotnih letjelica uvode izvozna ograničenja. Znamo što nam je činiti kako ta ograničenja ne bi bila kritična za nas.”

Prošle godine su Rusija i Ukrajina navodno preuredile opskrbne lance kako bi nastavile protok komponenti kineskih dronova preko posrednika. U Kijevu je postojala zabrinutost da će najnovija prilagodba uzrokovati daljnje poremećaje, čineći proces akvizicije duljim i skupljim.

Ukrajinski dužnosnici tvrde da su napravili značajan napredak u domaćoj proizvodnji oružja, posebice dronova. Međutim, zemlja se i dalje uvelike oslanja na strane dijelove, uključujući one iz Kine.

“Sama logistika traje pet do šest mjeseci, a potrebno je i vrijeme za proizvodnju”, rekao je Artyom Vyunnik, izvršni direktor ukrajinskog proizvođača dronova, u intervjuu u siječnju. U kombinaciji s birokratijom povezanom s vojnom prirodom ugovora, proizvođači bespilotnih letjelica imaju problema s brzim prilagođavanjem promjenjivim zahtjevima na prvoj crti, dodao je.

Zelenski je nedavno uputio nekoliko oštrih kritika Kini, za koju tvrdi da je na strani Rusije u sukobu. Prošlog je tjedna optužio Peking za dosluh s Brazilom kako bi zagovarao ono što je nazvao “destruktivnim” mirovnim prijedlogom. Ukrajinski čelnik također je bio nezadovoljan što se Kijevu nije obratilo da odobri prijedlog.

Dok se pripremao za takozvani “mirovni samit” u Švicarskoj u ljeto, Zelenski je osudio Kinu kao rusko “oruđe”, tvrdeći da Peking potajno radi na potkopavanju događaja u ime Moskve. Rusija nije prisustvovala skupu koji je nazvala odvojenim od stvarnosti i nebitnim.

Kina tvrdi da je neutralna u sukobu u Ukrajini i da traži prekid borbi i rješenje kojim bi odgovorila na zabrinutosti obiju strana. Peking je svoja ograničenja izvoza dronova objasnio željom da spriječi njihovu zlouporabu u vojne svrhe.

DronovikinaograničenjaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
1 dan prije

Zelenski PRCa PRC jer mu se može! PRC vidi Tversku oblast danas, vidi PRC da je Nova godina došala u RF prije vremena u vidu eksplozija i vatrometa, PRC vidi smanjenje FED kamatnih stopa, neizravmo i izravno, napad na PRC i PRC će samo PRCkati, tj. šutjeti!!

BosBrod
1 dan prije

Zelenski k’o njega više šljivi za išta

Schwarze Hunderte
1 dan prije

Čime taj jado može bilo koga i bilo šta napasti 😁 ?!

Ivana Podravec
1 dan prije

Možeš prijetiti koliko hoćeš kad ti trebaš njih i oni to znaju . Što je uopće postigao s tim i tko ga se tamo u Kini uplašio? Čime ih uopće on može natjerati da promjene odluku ?

tihobl
1 dan prije

Sto mu Australija ne posalje jos ekoloskih dronova od recikliranog kartona? Oni su odlicni za jesenje vrijeme.

tihobl
1 dan prije

Клаудија Шејнбаум, која је победила на председничким изборима у Мексику, одбила је да посети Украјину на позив украјинског лидера Владимира Зеленског.

Max
1 dan prije

Potpuno je lud.

tihobl
23 sati prije

ТАСС-а из 2018:

„У Торопецу се гради арсенал за складиштење ракета и муниције по светским стандардима, рекао је заменик министра одбране Руске Федерације Дмитриј Булгаков: „Арсенал у Торопецу нам омогућава да заклонимо резерве ракета и муниције од спољних утицаја и обезбедимо њихову безбедност и сигурност од пожара и експлозије. Пуно оптерећење сваког складишта арсенала је до 240 тона.

To skladiste je NATO nocas pogodio. Koliko je bilo na zalihama ne znam ali sumnjam da je bilo puno. Njegov kapacitet se dnevno potrosi samo u Kurskoj oblasti.

U Rusiji se digla galama o pogotku u “tajno” skladiste. A prava price je da su generali zaduzeni za njegovu gradnju pohapseni zbog primnja milionskih mita.

Zlovenac
22 sati prije

Dobiče i on pejdžer od amerikanaca

Darko
21 sati prije

Hoće li konačno netko zatući ovu ukrajinsku svinju koja se je svima u cijelom svijetu popela na kurac s njegovim ratom i ciganlukom?

Protiv Sistema
21 sati prije

Zelenski je nelegitiman predsjednik mraspadajuće ukrajine. Kome takva država i takav predsjednik mogu napadati ? ukrajina je nastala kao i Jugoslavija i tako će i nestati. Bolje niti ne zaslužuju

Ico
20 sati prije

VOLodimir Zelenskyj

Anastazija
19 sati prije

na ovo se moze samo nasmijat, mi ih hranimo a oni napadaju Peking , Boze koja je ovo ludnica

nastran
7 sati prije

a zašto bi svi i trebalo biti za ukrajinu?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI