Zelenski se žali na ‘sporu’ američku vojnu pomoć

Zelenski
8 komentara

Kijev sada ima 14 nedovoljno opremljenih brigada, bez naoružanja zbog spore isporuke zapadne opreme, kaže Vladimir Zelenski

Ukrajina ima “želju” pokrenuti novu protuofenzivu protiv Rusije, ali nema sredstava da to učini, ustvrdio je Vladimir Zelenski, okrivljujući situaciju navodni spor protok vojne pomoći od njegovih zapadnih podupiratelja.

Govoreći za Bloomberg u četvrtak, Zelenski je odbio opisati situaciju na prvoj crti kao “ćorsokak”, navodeći umjesto toga da je i dalje “problematičan”. Ukrajini, međutim, nedostaje dovoljno alata za rješavanje navedenih “problema”, ostajući usredotočena na obrambene operacije umjesto pokretanja novog protuofenzivnog pritiska na Rusiju.

“Imamo želju [pokrenuti protuofenzivu], ali alati nisu stigli. Odnosno, imamo brigade bez naoružanja, imamo rezerve, imamo 14 nedovoljno naoružanih brigada koje nemaju odgovarajuće naoružanje”, ustvrdio je Zelenski. Iako ukrajinski čelnik nije naveo točne brojke, očito je govorio o najmanje 40.000 vojnika u pričuvi.

Zelenski se zatim požalio na “sporu” isporuku hardvera zapadne proizvodnje kako bi se popunio nedostatak opreme, tvrdeći da se već obećani sustavi ne isporučuju dovoljno brzo.

Paketi o kojima se već glasalo i o kojima se pričalo moraju stići, ali, nažalost, sporo dolaze. Zahvalni smo Kongresu [SAD-a] na njihovoj potpori i svemu, ali sve se mora isporučiti.

Ukrajina je pokrenula svoj dugo najavljivani protuofenzivni napad protiv Rusije početkom prošlog lipnja nakon što je primila mnogo sofisticiranog hardvera od svojih zapadnih podupiratelja. Pritisak je propao, donijevši manje teritorijalne dobitke zajedno s velikim gubicima u ljudstvu i opremi.

Nakon ukrajinske neispravne izvedbe na bojnom polju tijekom konačno katastrofalne protuofenzive uslijedio je višemjesečni zastoj u američkom Kongresu. Prošlog listopada, Bijela kuća je zatražila 61 milijardu dolara za Ukrajinu kao dio zakona o financiranju nacionalne sigurnosti.

Nacrt zakona je ostavljen u neizvjesnosti, postao je žrtva domaćih političkih borbi i prošao je kroz zakonodavno tijelo tek krajem travnja. Ukrajina je otvoreno okrivila nedostatak američkog financiranja za niz poraza na bojnom polju.

Američki predsjednik Joe Biden opetovano je prekorio zakonodavce zbog njihove nemogućnosti da odobre paket, ponudivši svoju ispriku Zelenskom prošlog mjeseca. “Ispričavam se zbog onih tjedana u kojima nisam znao što će se dogoditi u smislu financiranja”, rekao je tada Biden, okrivljujući za kašnjenje od pola godine “neke od naših vrlo konzervativnih članova” Kongresa.

NaoružanjeSADukrajinavojna pomoćZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
marez
2 mjeseci prije

Ta vojska im nije dovolna niti da dopume bragida ne frontu.

Dokurčilomi
2 mjeseci prije

Spora će uskoro prestati postojati.

eks
2 mjeseci prije

Mnogo oružja i opreme su za NATO-Ukre dovukli zapadnjaci i njihovi vazali, ali su Rusi mnogo toga polupali. Glavni problem njima je nedostatak vojnika. Zbog toga zapadne psihopate prave planove da dovuku NATO vojnike pod maskom dobrovoljaca i plaćenika, a uz to primoravaju kijevski režim da juri i lovi ljude po ulicama, marketima , po stanovima , … i šalje ih na front. Tuga golema za ukrajinski narod (ne računajući one naciste iz Lavova ) koji ne žele da ginu za interese hazarske i cionističke oligarhije – vlastodršce u USA . Od pojedinih penzionisanih oficira Pentagona i pripadnika CIA izneti su podaci da je skoro 30% ukrajinskog ukupnog vojnog potencijala (muškaraca) već izgubilo živote. Oni kažu da je do sada poginulo više od 600.000 pripadnika OSU . Ukrajina je gurnuta od strane zapadnih psihopata pljačkaša u katastrofu – uništenje .

nastran
2 mjeseci prije

ŠTA ON MISLI DA SU TI MOBILIZIRANI SPOSOBNI I VOLJNII U RUKE UZETI NATO ORUŽJE I ODMAH KRENUTI U MESNI JURIŠ

Max
2 mjeseci prije

Njemu nikad dosta.

Nesko
2 mjeseci prije

Dovodi Zelenko gomile prisilno pokupljenih,a to znači armija djaka prvaka kod Svetog Petra do jeseni.

Zlovenac
2 mjeseci prije

Da je malo pametan, sad bi se povukao sa mijardama eura.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI