Zelenski ‘sve više paranoičan’

Volodomir Zelenski
32 komentara

Vladimir Zelenski postaje sve zabrinutiji za svoj život kako se nastavlja sukob između Moskve i Kijeva, objavio je Reuters, u profilu ukrajinskog političara u subotu.

Zelenski je “sve više paranoičan zbog sumnjivih pokušaja Rusije da ga ubije i destabilizuje ukrajinsko rukovodstvo”, rekao je agenciji visoki evropski zvaničnik. „I s pravom“, dodao je.

Reuters je rekao da je razgovarao sa osam sadašnjih i bivših ukrajinskih i stranih zvaničnika, kao i sa „nekoliko prijatelja i kolega iz prošlosti“. Kako navodi agencija, “slikaju portret lidera koji je postao čvršći i odlučniji, manje tolerantan na greške, pa čak i sklon paranoji, jer se nosi sa non-stop stresom i umorom”.

Zelensky je “svijet daleko” od TV komičara kakav je bio prije izbora 2019. godine, prenio je Reuters. Njegov predsjednički mandat je službeno istekao u maju, a političar je odbio održati nove izbore, pozivajući se na vanredno stanje uvedeno u zemlji zbog sukoba.

On je više puta tvrdio da ga je Moskva pokušala ubiti, ne pružajući nikakve detalje ili dokaze. U maju je Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU) saopštila da su dva pukovnika zadužena za zaštitu visokih zvaničnika privedena pod sumnjom da ih je Moskva regrutovala za ubistvo Zelenskog.

Ruske vlasti negiraju optužbe da su se pokušali riješiti Zelenskog. „Nemamo takve planove“, rekao je ranije ove godine Dmitrij Poljanski, zamenik ruskog ambasadora pri UN.

Tokom sukoba, Zelenski je postao netolerantan prema navodnoj nesposobnosti svojih zvaničnika i savjetnika, rekao je za Reuters neimenovani član njegovog tima. “Ako vidi da ljudi nisu spremni ili su u suprotnosti jedni s drugima, reći će ‘odlazi odavde.’ Nemam vremena za ovo’, rekao je izvor.

Zelenski je također neumoljiv kada je riječ o pritisku na svoje strane pristalice za pomoć, kaže visoki evropski zvaničnik. „Ponavlja 15 puta ono što mu je potrebno, da moramo da uradimo više ili da se suočimo sa posledicama, i ne pušta to“, naglasio je zvaničnik.

Bivši ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov, koji je smenjen prošle godine zbog optužbi za korupciju na njegov račun, rekao je da Zelenski radi u “režimu neispavanog”. Život ukrajinskog političara sastoji se od “noćnih konsultacija i obraćanja parlamentima, senatima… bez obzira na vrijeme”, objasnio je.

Prema Reznikovu, Zelenski ima “torbu” sa presvlačenjem i četkicom za zube jer često ne zna gde će prenoćiti. “On je u stresnom režimu 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji – to je maraton koji nema kraja”, dodao je.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roknem ti ga rok
1 mjesec prije

Hoce to kad si dugo na narkoticima !!

Vox
1 mjesec prije

Prava panika će počet tek kad se prezident Trump vrati u White House, a panika neće bit samo u Kijevu i u sarajevskoj medresi vengo i u Berlinu, Londonu, Parizu jer svi se plaše povratka velikog Trumpa, svako iz svojih razloga…….

Faust
1 mjesec prije

Priča se da je gospođa Zelenski nedavno kupila Bugatti za bijednih 4.8 mil.€.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Da ga Rusi hoće ubiti, mogli su to do sada napraviti 100 puta.
Vrijeme radi za njih – istekao mandat i njemu i parlamentu, demokratskim putem ne mogu biti smijenjeni, na ratištu ogroman broj mrtvih i ranjenih, gube rat, nasilne mobilizacije, neravnopravna borba, a ovaj neće niti čuti o pregovorima, makar o primirju.
Ukri koji su za rat nezadovoljni su gubitkom teritorija, oni koji nisu za rat bježe, strani naredbodavci znaju da je istrošen i dosta im je bacanja novaca u vjetar sa vrlo slabim učinkom kontra Rusije.
Dok im gospodarstvo propada, skoro potpuno su ovisni i pomoći NATO država koji su ih i nahuškali na ovaj rat.
Tako da ništa čudno što je židovski komičar i glumac paranoičan – odveo je Ukrajinu u propast.

nastran
1 mjesec prije

e..jadan …još 2022. su ruski padobranci skakali u kijev da ga ukokaju..svašta!? istuna je da su mu pune gaće !

Hogar strasni
1 mjesec prije

Hazarsko zlo na drogama

JTM
1 mjesec prije

To se dešava ljudima koji nisu pripremani za funkcije kao što je predsjednik već su izvučeni iz šešira u turbulentnom vremenu. Danas, kada bi mu netko predložio da vrati vrijeme i da sada odabere da se kandidira za predsjednika, a sa ovim saznanjima, dao bi obje ruke samo da to ne bude. Život nas uči jednoj važnoj narodnoj poslovici: “Čovjek uči cijeli život, a umre budala”. I to tako ide od čovjeka do čovjeka, od godine do godine i nema napretka.

Gad
1 mjesec prije

Šmrči više i češće i bit će OK.

Darko
1 mjesec prije

Odavno su Rusi trebali zgaziti ovog crva ko drek na kiši i spasiti Ukrajinu od zapadne pljačke i pola milijuna mrtvih Ukrajinaca. Za Ukrajinu je spas kapitulacija i oslobađanje od neofašista Zelenskog te oslobađanje od zapadnih hipoteka koje su im stavili na leđa za sve oružje koje su im slali i mrtve koje su Zelenski i njegova gamad otjerali u smrt.

nastran
1 mjesec prije

kak i ne bi..ovih dana je zbog drugih događaja izvan fokusa javnosti

Max
1 mjesec prije

Zna on zašto.

Bruno
1 mjesec prije

Italijani bi rekli Duče. Ma da je samo taj dan bio na satu povijesti, znao bi što ga čeka ovakom politikom. Bolje je za prijatelje imati Amerikance. Oni su miroljubivi i cijela nacija ima pištolje i puške na vodu. A oni zločasti Rusi imaju prave. I nama Ameri isporučuju tone pušaka na vodu. Moraju učiniti više.

Samo U Prolazu
1 mjesec prije

Vrijeme da se klaun nakloni, pozdravi i ode sa pozornice.

Miro
1 mjesec prije

Ratovi imju kakvu takvu logiku koja u slučaju Ukraine nije primjenjiva. Poraziti Srbiju uz pomoć NAT-a je logično a i za to je trebalo vremena uz dogovor. Poraziti Rusiju logično znači veliki prasak. Počelo je sa malim zelenim na Krimu. Ako budemo imali sreće završiti potragom za netragom nestaloga malog zelenog.

Hagar
1 mjesec prije

Ako ga iko ubije bit ce to Ameri koji su ga i postavili i on to zna. Ali to nije paranoja vec razuman strah covjeka koji je naivno upao u crnu pricu koju od pocetka ne razumije. Samo nema nazad bas kao nazalost ni Ukrajnski narod ne moze nazad. Da su znali 2013 sto danas znaju mnogi bi bili zivi.

Karma
1 mjesec prije

Prokleti cionizam izvor svega zla na ovoj silovanoj planeti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI