Zelenski više nije legitimni predstavnik Ukrajine

Putin obracanje
64 komentara

Jedina legitimna vlast u Ukrajini je sada parlament, tvrdi ruski predsjednik Vladimir Putin nakon što je prošle sedmice istekao službeni mandat Vladimira Zelenskog kao šefa države.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon dvodnevne službene posjete Uzbekistanu, Putin je predložio da se izvrši duboka pravna analiza Zelenskog statusa i naglasio da u ukrajinskom ustavu nema članka koji govori o produženju ovlasti predsjednika.

Zelenski je tvrdio da je njegov mandat kao vođe Ukrajine produžen zbog činjenice da je zemlja trenutno pod ratnim stanjem i da se predsjednički izbori ne mogu održati tokom ratnog vremena.

Putin je istakao da ukrajinski ustav ne spominje suspenziju predsjedničkih izbora i da samo izričito zabranjuje održavanje parlamentarnih izbora, što znači da se samo mandat Vrhovne Rade, nacionalnog zakonodavnog tijela, može produžiti u takvim okolnostima. Putin je priznao da ukrajinski zakon o mobilizaciji posebno navodi da se predsjednički izbori ne mogu održavati tokom ratnog stanja, ali je naglasio da ništa u tom zakonu ne govori o produženju predsjedničkog mandata.

Pozivajući se na član 111 ukrajinskog ustava, Putin je tvrdio da bi vrhovna predsjednička vlast trebala biti prenesena na predsjednika parlamenta, te da jedina legitimna vlast u zemlji sada pripada zakonodavnom tijelu.

Ruski predsjednik je dalje sugerirao da je razlog zbog kojeg su “prekomorski gospodari” zadržali Zelenskog na vlasti taj da bi on i njegova vlada snosili punu krivicu za sve “nepopularne odluke” koje su donesene i koje tek trebaju biti donesene, kao što je snižavanje starosne granice za vojni poziv na 18 godina.

Nakon nekog vremena, trenutni “predstavnici izvršne vlasti” će jednostavno biti izbačeni i zamijenjeni novom vladom koja neće snositi odgovornost za takve odluke, sugerirao je Putin, napominjući da “ako je to ideja, onda je logika jasna.”

Ranije je Putin ponovio da Rusija ostaje otvorena za “razgovore zdravog razuma” s Ukrajinom kako bi se okončala trenutna neprijateljstva, ali je postavio pitanje s kim bi Moskva trebala pregovarati, s obzirom na to da je Zelenskog legitimitet istekao. Ruski predsjednik je odbacio bilo kakve moguće pokušaje Zapada da daju kredibilitet Zelenskog statusu tokom predstojećeg “mirovnog samita” u Švicarskoj kao “besmislene” i naglasio da je sada na ukrajinskom pravnom sistemu, parlamentu i ustavnom sudu da odluče ko je legitimni vođa zemlje.

PutinrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

“Jedina legitimna vlast u Ukrajini je sada parlament, tvrdi ruski predsjednik Vladimir Putin”

A petogodišnji mandat ukrajinskim parlamentarcima istekao u listopadu prošle godine.

Netko je ovdje pisao da ukrajinski zastupnici koji tamo imaju većinu, a to su oni iz “Sluge naroda” Zelenskoga, daju ili žele dati ostavke na svoja zastupnička mjesta i da se jedva drže na okupu.
Donose nepopularne odluke – šalju mladost u rat, gube se životi, stvaraju se invalidi, nema se novaca za plaće i mirovine, oružja sve manje, gubi se rat, gospodarstvo u kolapsu, nestašice struje, a pregovori sa Rusijom – barem o primirju, ako već ne o kraju rata – niti na vidiku po želji lidera “Sluge naroda” Zelenskog.

Trebalo bi istražiti što se dešava sa vladajućima u ukrajinskom parlamentu, izgleda da Putin igra na kartu političkog bezakonja u Ukrajini, što za sobom povlači i vojno.

MladenSt
3 mjeseci prije

Tako je botoksirani ,najbolje bi bilo da Zelenski odabere protukandidate iz redova “ opozicije” ka i tvoj saveznik i prijatelj Bashar Al Assad i pobjedi s 95% .E to su predsjednički izbori😃

trolling queen
3 mjeseci prije

Hajde, idem istovariti moj tjedni pregled “teorija zavjere” – no, ništa od ovog navedenog nikakva teorija, nego odigrana praksa: 1. možda najgori događaj od početka SMO se dogodio prošli tjedan – “Ruska radarska mreža za rano upozoravanje na nuklearne balističke projektile pokazala se ključnom metom dalekometnih ukrajinskih napada, s tri objekta koja su sada napadnuta kijevskim bespilotnim letjelicama, uključujući dva od njih prošlog tjedna, izvještava Newsweek. Ukrajinske bespilotne letjelice navodno su DRUGI pogodile napredni radarski sustav ruskog nuklearnog sustava ranog upozoravanja 26. svibnja i 27. svibnja, a zatim su pokušale izvršiti treći pogodak. Napad na DRUGI radar iznad horizonta unutar Rusije izuzetno je zabrinjavajući događaj jer se očito ne radi za obranu Ukrajine, već prije kao strateški potez NATO-a osmišljen da destabilizira i degradira sustav borbenog zapovijedanja i kontrole Ruske strateške nuklearne snage. Ovaj DRUGI napad dronovima pogodio je napredni radarski sustav za rano upozoravanje iznad horizonta u regiji Orsk… Čitaj više »

vrlodrag
3 mjeseci prije

Nikad nije ni bio po zakonu i nije imao legitimet. Ako se na vlast dolazi slobodnim izborima makar u teoriji onda kako može biti zakonit onaj koji je došao na vlast izborima u kojima je bilo zabranjeno sudjelovanje glasačima stranaka koje su zabranjene a koje su prije toga osvajale većinu.

Nevažno je jesu li te stranke proruske proameričke probritanske ili promarsovske. Ako je tako sustav postavljen izvolite onda konzumirati vlast izabranu većinom glasova.

Netreba podsjećati na kakav način je proveden državni udar 2014 i što je sve tome predhodilo. Zna se na koji način je do toga došlo i tko su vinovnici ovog nedjela koje je ovu lijepu zemlju dovelo u ovu situaciju.

Dakle legitiman je i zakonit jednako koliko je i Željko Komšić samo što Rusi nisu Hrvati da ih se može nekažnjeno udarati po glavi i bubrezima.

anik
3 mjeseci prije

Putin će vas ubiti rijećima ako bilo to moguće.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Da on nije a ti jesi govnaru ćelavi pljuc !

Гавран
3 mjeseci prije

Povodom sve glasnijih pretnji udarima zapadnim preciznim raketama po ruskoj teritoriji, Putin je upozorio:

„Svi koji tako nastupaju moraju biti svesni sa čime se igraju kada to izgovaraju. Takvo oružje se ne može koristiti bez sredstava za izviđanje iz svemira. Takvo oružje se koristi bez prisustva ukrajinskog vojnog osoblja. Stalna eskalacija sukoba, uključujući napade na mirna područja gradova, dovešće do ozbiljnih posledica. Zemlje NATO neka vode računa da imaju malu a gusto naseljenu teritoriju“.

Ivana Podravec
3 mjeseci prije

Zelensky je očito postavljen od zapada (Amera i Engleza) i legitimno je na vlasti dok ga oni tamo drže ili dok narod ne poludi i silom ga smijeni , ali teško će do tog doći dok je rat i dok se skrivaju po skloništima i od mobilizacije . On to obilno koristi i ne znaš tko je više veća prijetnja po EU Rusija ili NATO u simbiozi s Zelenskim . Ne može se reći da NATO ne ratuje s Rusijom preko Ukrajine , samo je pitanje trenutka kad će rat izbjeći kontroli , s trenutno se budi preko izjava u medijima sveopća ratna psihoza . Kom se ratuje nek ratuje i nek EU već jednom puste na miru jer očito je da se bore oko prevlasti nad EU i želi izazvati rat širih razmjera . Nadam se ipak da će razum prevladati ovo bezumlje ! Naravno ovaj mirovni samit u… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Nakon što je “muški LGBT umjetnik” plesao u nastupu za malu djecu tijekom prvog Svjetskog dana djeteta ovog vikenda pape Franje, nadbiskup Carlo Maria Viganó oglasio se na društvenim mrežama i izjavio da je “sada jasno da je Bergoglio jedan od glavnih aktivista paklene LGBTQ + agende.”

“Ovo je jedan od likova koje je argentinski isusovac pozvao kao zabavljača na Svjetskom danu djeteta. Sada je jasno da je Bergoglio jedan od glavnih aktivista paklene LGBTQ+ agende”, napisao je Viganó na X-u, nekadašnjem Twitteru, kao odgovor na skandaloznu vijest.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
3 mjeseci prije

Komplet ta “država” je nelegitimna i neželjena tamnica naroda koja je nastala greškom i samovoljom komunističkog diktatora Lenjina. Narod niko ništa nije pit’o. Jel’ tako? Vrlo antidemokratski i antinarodni i antisvenešto čin, a more se reć’ i zločin. Jel’ tako? Legitimnost tog cirkusanta i sitnog lopova, koji glumi predsjednika, je nebitna. Zapadni antikomunistički slobodari i demokrate bi trebali insistirati da se ta diktatorskokomunistička frankenštajn tvorevina (kraj – krajina – pokrajina – ukrajina) ukine i vrati matici Rusiji. Minus Galicija, naravno, koju treba podvaliti Poljacima k’o kaznu.

Noname
3 mjeseci prije

Umjesto Ukrajine može se pojaviti država s novim imenom ako se sukob s Rusijom nastavi, rekao je bivši savjetnik Pentagona Douglas McGregor na YouTube kanalu Judging Freedom.
“Vladimir Zelenski nema budućnost, on je gotov. Rusi se ne šale, oni su prokleto ozbiljni. Budemo li se ponašali glupo prijeteći im, vidjet ćemo kako Ukrajina nestaje s karte Europe, a na njezino će mjesto doći nešto drugo. Možda se ova zemlja neće ni zvati Ukrajina”, predviđa stručnjak.
Kako je primijetio časnik, ako se Zapad nastavi opirati i odbaciti konstruktivne pregovore s Moskvom, bit će prisiljen poraziti ukrajinsku vojsku i krenuti dalje na zapad.
Ranije je predsjednik Vladimir Putin istaknuo da je Rusija već odavno mogla postići dogovor s Ukrajinom da su se kijevske vlasti vodile nacionalnim interesima, a ne naredbama izvana.

Bond cigarete Bond
3 mjeseci prije

Nema izbora u ratnom stanju jer je parlament tako odlučio jer tako piše u Ustavu.
Novi predsjednik može biti izabran samo izborima a njih neće biti.
Kraj priče.
I da se nekim čudom dese izbori, Zelenski bi ponovo pobjedio jer i dalje ima najveću potporu ukrajinaca.
Putin ako hoće izbore u Ukrajini neka zaustavi rat i biće izbora.
Zelenski ozbiljno nervira Putina odbijanjem da umre, podnese ostavku ili kapitulira.

tihobl
3 mjeseci prije

Bitno je da ga Tihanovska priznaje za predsjednika.

Max
3 mjeseci prije

Mandat Zelenskog je istekao.

onaj najglu...Dalton
3 mjeseci prije

Ruski predsjednik nije legitiman jer su predsjednički izbori održani…
Ukrajinski predsjednik je legitiman, jer predsjednički izbori nisu održani.

P.S.
Zelenski je rekao da još nije prošlo 10 godina njegovog predsjednikovanja…
I pozvao cijeli svijet da ne prizna legitimitet Putina.
Jer njegovi dvojnici nisu prisegnuli…

”To nije predviđeno procedurom.” – glasnogovornik Kremlja

BlueZg
3 mjeseci prije

Nije niprije 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Plenky doodle
3 mjeseci prije

Kličko je slijedeći igrač SAD-@!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI