Zemlja EU pooštrava granične kontrole zbog nasilja bandi

Danska
18 komentara

Danska nastoji obuzdati širenje nereda iz susjedne Švedske

Danska će pojačati granične kontrole sa Švedskom nakon oživljavanja nasilja bandi koje se posljednjih tjedana proširilo na zemlju, priopćilo je dansko ministarstvo pravosuđa.

Policija će pojačati kontrolu nad vlakovima koji prelaze tjesnac Oresund koji povezuje švedski grad Malmo s danskom prijestolnicom Kopenhagenom, a također je i glavna prijelazna točka između dviju nacija. Pojačat će se i uporaba kamera za nadzor.

“Pojačavamo nadzor, djelomično kako bismo povećali sigurnost, ali i kako bismo spriječili unajmljenu švedsku djecu vojnike koji dolaze u Kopenhagen kako bi izvršili zadatke u vezi sa sukobima bandi”, rekao je u petak Peter Hummelgaard, danski ministar pravosuđa, kako ga citira više medija. .

Ministar je ovaj tjedan otkrio da je od travnja bilo 25 incidenata u kojima su danske kriminalne skupine angažirale ono što je nazvao “djecom vojnicima” da počine zločine u zemlji. Tri pucnjave povezane su sa švedskim tinejdžerima samo u posljednja dva tjedna, rekao je.

“Sada dodatno stežemo vijke, također kratkoročno jačanjem napora na granici sa Švedskom”, rekao je Hummelgaard.

Švedsku je posljednjih godina pogodio rastući val pucnjava i bombaških napada povezanih s bandama. Prema izvješću Financial Timesa, pozivajući se na švedsku policiju, moćne kriminalne skupine često koriste djecu za počinjenje ubojstava jer bi dobili blage kazne da su osuđeni.

Hummelgaard je nazvao “zastrašujućim fenomenom” da danske bande angažiraju mlade Šveđane da rade “njihov prljavi posao”.

Danska je zauzela stroži pristup imigraciji i obračunu s kriminalnim skupinama od svog susjeda. Među provedenim mjerama bilo je i prisilno iseljavanje nedanaca s područja u kojima su većina, kao i udvostručenje kazni za zločine.

Ministarstvo pravosuđa također je priopćilo da jača obavještajne veze sa Švedskom stalnim stacioniranjem časnika u stockholmskoj policiji, te proširuje razmjenu policajaca s policijom u južnoj Švedskoj. Tehnologija prepoznavanja lica mogla bi se možda koristiti za vrlo ozbiljne zločine poput pokušaja ubojstva, navodi ministarstvo.

DanskaGranicaNerediŠvedska
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Onda će i Norge ali i Deutschland … Konungariket Sverige će se morati pozabaviti , bandama Malmö

tihobl
1 mjesec prije

Gledam snimke iz Britanije pa tamo su vece borbe nego u Kurskoj oblasti. U britaniji su naspvni sukobi i masovno pomjeranje trupa kao kod Pokrovska ili Torecka, a u Kursku svi djeluju u malim grupama. Martinovku su natovci zauzeli tako sto su usli u ruskim uniformama vojne policije. Seljaci dok su skuzili da to nisu rusi ovi su zazueli objekte u centru sela. Tad su nagulili preko niva sto dalje od sela. Sledeci dan dosao je terenac sa 4 cecena preubucenim u ukrajinske uniforme i pobio 15 natovaca i oslobodio selo. Vidjecemo koiko ce njih cetvorica drzati selo. Eno snimka iz ruskog sela – avioni i helikopteri prelijecu selo, dronovi zuje, povremeno projuri koje vozilo, a babe mirno rade u svojim bastama dok se u daljini cuju detonacije. Kijev tvrdi da je to selo zauzeo prije tri dana, rusi tvrde da ga drze, a osim baba druge vojske nema. U… Čitaj više »

giovani
1 mjesec prije

Ide sve polako kraju, Američke demokratske vrijednosti. A ovce i dalje bleje.

Max
1 mjesec prije

Nadrealisti su bili u pravu.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“…jedna važna lekcija iz realnosti: europsko donošenje odluka je kolabiralo. Europa je digla ruke od obrane vlastitih interesa: sve što Europa danas čini je da bezuvjetno slijedi vanjsku politiku američkih demokrata, i to čak i po cijenu vlastitog uništenja. Sankcije koje smo uveli štete fundamentalnim europskim interesima: one napuhavaju cijene energenata i čine europsku ekonomiju nekonkurentnom. Dopustili smo da smišljene diverzije na plinovodima Sjeverni tok prođu bez ikakvih posljedica. Čak i sama Njemačka je dozvolila da akt terorizma protiv vlastite imovine – što je očigledno izvedeno po američkom nalogu – prođe bez posljedica. Svi sve do danas šutimo o tome, ne pokrećemo istragu, ne želimo razjasniti što se dogodilo, niti da pitanje smjestimo tamo kamo i pripada – u međunarodnopravni kontekst” “Mnogi ne znaju da iza islamskog fundamentalizma stoji CIA i Zapadne vlade, šef Muslimanske braće, pokojni Morsi desetljećima je živio u Kaliforniji, djeca su mu danas američki državljani, Muslimanska… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Kapital oduzima državu postajući maćeha narodu te vodi useljeničku politiku kako bi srušila cjenu rada i ostvarila profit svojim nalogodavcima.

Kapital koji je preuzeo upravljanje demokratskim zemljama totalno je promjenio sliku stanovništva tih zemalja.
Pogledajte SAD, GB, Njemačku ili Francusku danas i 50g prije.

Mi smo njihov obnovljiv izvor.

Dakle SAD je ozakonio korupciju pa je na koncu svejedno koji predsjednik sjedi kad je parlament pod kontrolom kapitala.
S Trumpom će ići malo sporije ako se ne posklizne na bananu.”

Josip
1 mjesec prije

Ode Europa u tri PM zahvaljujuci usljivoj Ursuli i globalistickoj bandi

opetlazes
1 mjesec prije

Poltroni obicni isto, a kao veliki domoljubi i nacionalisti. Obicni lizaci cizama, zna se cijih, nadam se da ce ih jednog dana ovi musavci sve preuzeti. i jedne i druge.

Za mir
7 dana prije

Eto i Gretu su odveli u marici sa mirnih demonstracija protiv genocida u Gazi.
Dakle Danci žele spriječiti propalestinske demonstracije. Do sada im nisu smetale bande iz Švedske.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI