Žena ubijena u napadu ukrajinskog drona izvan Moskve

Napad dronovima
9 komentara

Više stambenih zgrada oštećeno je u gradu Ramenskoje, jugoistočno od ruske prijestolnice

Ukrajina je tijekom noći izvela napad dronovima na Moskvu i njena predgrađa u kojem je sudjelovalo najmanje 14 bespilotnih letjelica, rekli su dužnosnici.

U napadu je oštećeno nekoliko stambenih zgrada i najmanje jedna osoba je smrtno stradala i više ozlijeđenih, rekao je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Guverner je prvo rekao: “nažalost, devetogodišnje dijete je umrlo”, nakon što je dron udario u neboder na Sportivnom projezdu u gradu Ramenskoje, zapalivši požar u više stanova na 11. i 12. katu.

Međutim, u naknadnoj objavi na Telegramu oko 90 minuta kasnije, pojasnio je da je dijete zapravo preživjelo – ali je 46-godišnja žena podlegla ozljedama. U tom su napadu još tri osobe ranjene i hospitalizirane.

Još jedan UAV pogodio je zgradu u ulici Vysokovoltnaya, oštetivši stan na 9. katu i ranivši najmanje jednu osobu.

Vorobjov je naveo da su sve hitne službe odmah stigle na mjesto događaja i organizirale evakuaciju stanovnika. “Evakuirani stanovnici smješteni su u privremeni smještaj u rekreacijskom centru”, te su im osigurani topli obroci, dodao je guverner.

Ukupno je tijekom noći otkriveno i presretnuto najmanje 14 bespilotnih letjelica u okruzima Moskovske oblasti Podolsk, Ramenskoye, Lyubertsy, Domodedovo i Kolomna, prema guverneru Moskovske oblasti i gradonačelniku ruske prijestolnice Sergeju Sobjaninu.

Prva bespilotna letjelica presretnuta je u okrugu Ljuberci na periferiji Moskve, napisao je Sobjanin na Telegramu u utorak oko 2:30 ujutro. Nekoliko minuta kasnije izvijestio je da su još dvije bespilotne letjelice oborene u okrugu Ramensky jugoistočno od grada. Prema dužnosniku, krhotine koje su padale nisu uzrokovale žrtve niti štetu na tlu.

Četiri dodatne bespilotne letjelice presretnute su u okrugu Podolsk južno od glavnog grada, dodao je Sobyanin u sljedećem postu u 3:10 ujutro po lokalnom vremenu. Do 4:00 ujutro, izvijestio je da su još dvije bespilotne letjelice oborene u okrugu Domodedovo. Još nekoliko neprijateljskih ciljeva otkriveno je i presretnuto iznad okruga Ramensky u sljedećim satima.

Upad bespilotnih letjelica doveo je do višestrukih odgoda letova u moskovskim zračnim lukama Vnukovo, Domodedovo i Zhukovsky, prema medijskim izvješćima.

Rusko ministarstvo obrane tek treba potvrditi razmjere najnovijeg napada. Međutim, prema guverneru Aleksandru Bogomazu, najmanje 59 dronova je presretnuto ili oboreno samo iznad regije Bryansk.

Dana 1. rujna Ukrajina je pokrenula veliki napad na ruski teritorij, s ukupno 158 oborenih ili presretnutih dronova, navodi Ministarstvo obrane. Moskva je također bila meta tog incidenta, pri čemu je tada oboreno sedam dronova iznad Podmoskovlja i još dva iznad glavnog grada.

napad dronovimarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
7 dana prije

Mogli ste staviti fotku – zakucao se u sred zgrade.
Britanski teroristi salju dronove na 30 m visine pa se zakucavaju u zgrade.

Max
6 dana prije

Kompromitacija ruske strane.

Zeljko
6 dana prije

Gdje je “čuvena” zračna obrana RF? Sve je bio samo dobar PR RF i ništa više i sada Za.ad kada je vidio da je “zračna obrana” RF šuplja kao švicarski sir će pojačavati napade a RF će pomjerati famozne “crvene crte” ka Vladivostoku! Samo nedostaje čuveni Mathias Rust da sleti na Crveni trg i da ode na kavu u Kremlj!!

MitkoN
6 dana prije

Mozda bi Rusi trebali preuzeti taktiku kao Izrael pa udariti po Kijevu..

Dawor
6 dana prije

Vladimiroviču Kremaljski …. da li se bar malo crveniš ??

Makedonec
6 dana prije

Najobicniji terorizam ukronacista. Dronovima ubijaju civile tamo gde nema ruske vojske.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI