Zločin se nastavlja – 7 civila ubijeno u izraelskom napadu na stambenu zgradu u Siriji

Napad na Damask
32 komentara

Najmanje sedam civila, uključujući djecu, ubijeno je, a 11 drugih je ozlijeđeno nakon što je Izrael pogodio stambenu zgradu u području al-Mazzeh zapadno od sirijskog glavnog grada Damaska, izvijestila je u utorak državna novinska agencija. To je područje dom veleposlanstava i sjedišta sigurnosnih službi.

Sirijsko ministarstvo obrane reklo je da je broj žrtava preliminaran jer spasioci još uvijek pretražuju ruševine. Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji rekao je: “Izrael je ciljao zgradu koju često posjećuju visoki dužnosnici Revolucionarne garde i operativci Hezbollaha, kao i automobil parkiran ispred zgrade.”

Šef Opservatorija Rami Abdel Rahman rekao je da je ubijeno devet osoba, od kojih pet civila uključujući jedno dijete. Najmanje dvoje mrtvih bili su stranci, rekao je Opservatorij, ne navodeći njihovu nacionalnost. Nitko od mrtvih nije bio Iranac, reklo je iransko veleposlanstvo u Damasku. Kasnije u utorak, sirijsko ministarstvo vanjskih poslova najoštrije je osudilo “ovaj brutalni zločin protiv bespomoćnih civila” pozivajući na “hitne mjere” kako bi se spriječilo Izrael da uvuče regiju “u sukob koji će imati katastrofalne posljedice”.

AFPTV snimke s mjesta događaja pokazale su zgradu obavijenu dimom, s ruševinama i poderanim metalom razbacanim po tlu. Električar Adel Habib (61), koji živi u pogođenoj zgradi, rekao je da je napad bio poput “Sudnjeg dana”. “Bio sam na putu kući kada se dogodila eksplozija i prekinute su komunikacije i struja pa više nisam mogao kontaktirati svoju obitelj” unutar zgrade, rekao je Habib.

“To je bilo najdužih pet minuta mog života dok nisam čuo glasove svoje supruge, djece i unuka.” Sirijska državna televizija rekla je da je napad prouzročio “opsežnu” štetu.

Dopisnik AFP-a rekao je da su prva tri kata zgrade uništena i izbrojao je oko 20 automobila oštećenih padom krhotina. Državni mediji ranije su izvijestili da je sirijska protuzračna obrana presrela “neprijateljske” ciljeve u blizini Damaska. Izrael godinama provodi napade na ciljeve u Siriji, ali je pojačao takve napade od napada 7. listopada prošle godine, usred strahova od regionalnog rata dok također cilja Libanon, ubijajući tisuće civila i raseljujući stotine tisuća drugih, povrh svojih zločina u Gazi, gdje je ubio preko 42.000 Palestinaca, većinom žena i djece.

damaskNapadsirijazločin
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
9 dana prije

jedno od najgorih prokletstava koja se mogu covjeku dogoditi je da previse zna..to je veliki teret.malo je trivijalno ovo sha govorim ali..upravo smo pogledali film-the dead zone-..film davida cronenberga iz 1983 g. po kratkoj prici stephena kinga..necu prepricavati radnju filma ovdje,vecinu ionako ne zanima.koga zanima,neka istrazi.poanta je..znamo sha slijedi na bliskom istoku.i znamo sha slijedi na europskom istoku..a tek je 5.godina velikog reseta.hvala.

Za mir
9 dana prije

A izraelska kopnena ofanziva na Libanon se nastavlja. Sa juga i istoka sa 4 divizije. Sa istoka, iz Sirije, gdje su okupirali dio. Zato je Bašar bio nedemokratski, jer im je trebao komad Sirije.

trolling queen
8 dana prije

“Cionisti su se nadali da će njihova teroristička taktika eksplodiranja dojavljivača i bombardiranja vodstva Hezbollaha u Libanonu omesti ili smanjiti sposobnost neprijatelja da se bori. Ta je nada, međutim, bila uzaludna. Hizbullah je, kao i njegov saveznik Hamas u Gazi, stvoren da održi svoje napore unatoč takvim incidentima…. …Jučer je Hezbolah ispalio pet projektila na lučki grad Haifu. Danas je uslijedilo još 100 projektila. Ovo je odgovor na izraelsko bombardiranje predgrađa Bejruta. Izrael je angažirao nekoliko divizija za invaziju na jug Libanona. Udaljenost koju su uspjeli proći od granice još uvijek se mjeri u metrima… …Jučer su projektili iz Gaze, Iraka i Jemena ciljali na Tel Aviv. Danas je i Hezbolah poslao projektile prema njoj. Svaki takav napad izazvat će zračni alarm. Ljudi će prekinuti posao i otići u bunkere. Izraelska protuzračna obrana će iscrpiti svoje zalihe dok barem neki projektili prođu i pogode svoje ciljeve. Koliko dugo će izraelsko… Čitaj više »

Max
8 dana prije

Beskrajni zločin.

Gost
8 dana prije

Ovi izraelci stvarno nisu normalni 💩

FELIX
8 dana prije

DO SADA NISAM JOS CUO KRITIKU U VEZI TOGA , DA BI KO OSUDIO VISOKE VODZE I PRIPADNIKE ORGANIZACIJA KAO STO SU HAMAS HIZBALA I SLICNE KOJE IMAJU CESTO ZA U GOSTIMA VISOKE PRIPADNIKE IRANSKE VOJSKE KAO I DUZNOSTNIKA REVOLUTCIONARNE GARDE, REDKO SE SPOMINJE DA SU I ONI BILI ZRTVE KOJU KADA SESPOMINJE DA JE IZRAEL PORUSIO CIVILNU STAMBENU ZGRADU U KOJOJ SU STRADALA I NEDUZNA DECA, TAKO DA SAMO SPOMENEM DA JE I POKOJNI VODZA HIZBALAHA IMAO VAZAN SASTANAK U DRUGOM SPRATU PODRUMA POD ZEMLJOM SA SVOJIM NAJBLIZIM SURADNICIMA KOME SU PRISUSTVOVALI I VISOKI IRANSKI OFICIRI KOJI SU DAVALI INSTRUKCIJE I NAREDZENJA VODSTVU HIZBALAHA SAMO SA JEDNIM CILJEM A TO JE VEC SVIMA POZNATO, USPOSTAVA MIRA STO ZNACI POTPUNO UNISTENJE ZIDOVSKE DRZAVE, NA KRATKO NIKO DO SADA NIJE IMAO NISTA PROTIV TOGA, DA TE ORGANIZACIJE UPOTREBLJAVAJU CIVIKLLNE OBJEKTE U VOJNE SVRHE, JER JE NAJACA PROPAGANDA KAD SE KAZE DA… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI