B. Jaafari: Ili zaustavite Izrael ili će Sirija u samoobrani gađati Tel Aviv

89 komentara

Kao odgovor na izraelske zračne napade  Sirija može gađati zračnu luku Tel Aviv. Ovo je upozorenje uputio stalni predstavnik Sirijske Arapske Republike u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, dr. Bashar Jaafari, prenosi The Jerusalem Post. Diplomat je također optužio Sjedinjene Države, Britaniju i Francusku da zatvaraju oči pred ponovljenim napadima židovske države protiv njegove zemlje, navodi izraelski list.

Kao odgovor na izraelske zračne napade, Damask može napasti međunarodnu zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu,  “zaprijetio” je stalni predstavnik Sirije Vijeću sigurnosti UN-a dr. Bashar Jaafari, piše The Jerusalem Post.

“Ili je vrijeme da Vijeće poduzme potrebne korake kako bi zaustavilo opetovane izraelske napade na moju zemlju, ili moramo upozoriti poticatelja rata u Vijeću sigurnosti da ćemo koristiti naše zakonsko pravo na samoobranu i odgovoriti na izraelske napade na međunarodnu zračnu luku Damasku udarima na zračne luke u Tel Avivu”, rekao je visoki sirijski diplomat, što je prva izjava ove vrste koju je tijekom godina službe u Ujedinjenim narodima dao dr. Bashar Jaafari.

Jaafari je istaknuo kako Vijeće sigurnosti do sada nije osudilo Izrael i prisililo ga da zaustavi napade na Siriju. Štoviše, prema njegovim riječima, Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska i dalje igraju ulogu “lažnih svjedoka” u međunarodnom tijelu i time odobravaju akcije agresije na njegovu zemlju.

Osim toga, stalni predstavnik Sirije u Vijeću sigurnosti i Ujedinjenim narodima je naglasio da će Damask nastaviti braniti svoje pravo na Golansku visoravan i tražiti povlačenje okupacijskih snaga. Izrael je zauzeo ovu sirijsku teritoriju 1967. godine, tijekom Šestodnevnog rata, a zatim ju je jednostrano anektirao, podsjeća publikacija izraelski list.

Dr. Bashar Jaafari je također upozorio kako će se njegova zemlja oduprijeti bilo kakvim pokušajima “prekrajanja granica regije”.

“Naš narod, koji vodi nametnuti rat bez presedana protiv međunarodnog terorizma, također će se usprotiviti takvim planovima i neće im dopustiti da se oni ostvare”, naglasio je visoki sirijski diplomat.

Ranije su oružane snage židovske države izvijestile kako napadaju “ciljeve iranskih Quds snaga u Siriji, uključujući skladišta oružja i bazu za obuku”. Prema riječima predstavnika Tel Aviva, napad je proveden kao odgovor na navodno granatiranje “teritorija Izraela”.

JPost

VIDEO – Dr. Bashar Jaafari na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a posvećenoj situaciji na Bliskom istoku

 

dr. Bashar JaafariHezbollahVijeće sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
89 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dečko sa ulice
5 godine prije

Već par sati je ova vijest na Rt.
Ništa cnn i ostala medija, šute.
Izraelci šute.
?
Ovo samo znaci da je Putin rekao Basharu, dosta je bilo sa Izraelskim bombardiranjem Sirije.
Ako Izraelci udare još jednom, mogu očekivati Sirijski protunapad.
100% logično i ispravno.

Riddick
5 godine prije

To je korak napred , kada ste oborili F-16 na Golanu prestali su letovi iznad Sirije, ovo je sledeci korak.
Zanimljivo je kako Izraelci gadjaju Hezbolah i IRGC u Siriji ispaljujuci krstarece rakete iznad juga Libana gde se nalaze najjaca uporista Hezbolaha, a na Hezbolah u Libanu ne smeju da bace ni bombu zato sto su oni spremni da ispale hiljade raketa.
Ucite od Hezbolaha i Hamasa koji nemaju protiv vazdusnu odbranu a ipak ih ne diraju?

Weteran
5 godine prije

Bolje da se pomire i sarađuju na obostrano zadovoljstvo.

Ante
5 godine prije

Tako treba, dosta je bilo zapadnog terorizma. Još nam zapadni mediji spočitavaju da moramo prihvatiti Sirijske izbjeglice dok samo podržavaju rat u Siriji. Zašto ne bi te izbjeglice živjele u miru u svojoj zemlji. Mir u Siriji zapadni mediji ne žele poduprijeti.

neko ime
5 godine prije

Pokušaj uspostavljanja međunarodnog poretka na Bliski Istok ili zadnji čavao u lijes OUN-a? U hr MSM medijima, za sad ni slovca o ovome, a koliko vidim ni šire…bit će da se razmatraju opcije u centralama moći…

Riddick
5 godine prije

Moze Hezbolah da im pozajmi par hiljada imaju prema pesimisticnim procenama oko 120 000 raketa razlicitog dometa, mada mislim da ni Siriji ne fali toga.
https://youtu.be/X62ZweY7vqU

shumadinac
5 godine prije

Članak nije preneo svu snagu izjave. Znamo da su do sada predstavnici Sirije imali prilično mlake istupe dok je ovo sada bomba. Sadržaj mnogo više podseća na ruski nastup nego na sirijski što dodatno potvrđuje težinu situacije. Očekivali smo bar proteste pri gotovo svakodnevnom raketiranju ali ih nije bilo. Sada ne samo da traže da se napadi zaustave nego najavljuju odmazdu. Traže da se Izrael povuče i sa Golana (što im do sada nije bilo ni u snovima), upozoravaju na nelegalnu prisutnost ostalih zapadnih “elemenata”, podsećaju na haos koji su napravili u Iraku, Libiji, i kažu da sve podseća na vreme pre WW2 i Ligu naroda upozoravajući da bi i njihov naslednik mogao da prođe isto kao i Liga. Da, Izrael se baš prestravio od ove pretnje – Izrael je dobio zadatak da krene i ova izjava je muzika za njihove uši a još više za uši njihovih mentora. I… Čitaj više »

Mia
5 godine prije

Stvar je sto izraelci u svakom napadu saznaju pozicije PZO , makar ih rusi i sirijanci izmjestaju izraelci ce skuziti sistem i logiku pozicija sustava ce se događati sve veci gubitci PZO . Stvar je da Rusi i Sirijci jacaju svoje obrambeno/napadacke kapacitete ,ali ce morati odgovorati na ove provokacije, ako nista osvajanjem Golanske Visoravni s masovnim raketiranjem i stavljanjem PZO koje moze svaki izraelski avion koji poljece skinuti.

Володимѣръ
5 godine prije

nek plate drugu kimu da poravna golansku visoravan i nek naprave parking za one silne toyote

Ivo
5 godine prije

Izraelci će nastaviti sa zračnim udarima, a Sirija će sve češće upozoravati na moguću odmazdu, da se pripremi javno mjenje na zapadu i upozorenja profiltriraju do msm-a. Nakon toga, kroz otprilike 2 mjeseca, doći će i do udara po zhidovskim metama, uz odobrenje Rusije. Ovo ide tim smjerom i neminovno je.

Duki
5 godine prije

I što će mu vijeće sigurnosti?da neće osuditi Izrael ??Ha,ha!
Zato pajdo šuti i dovlači “rižu”bliže golanu ?
Samo se osiguraju od”drukera” jer cio-CIA-e nikada ne spavaju (ispod,na i iznad zemlje-pardon pustinje !a onda UDRIIIII !! ????

Володимѣръ
5 godine prije

nek odbiju i sirija i izrael, to je samaria što znači sa hrvati,srbi,ukrainci i rusi imaju pravo na nju a ne ti šmrkači pijeska

Crni osman
5 godine prije

Nadam se da ce hrabri Saa uzvratiti bolesnim zionistima ali me strah prevrtljivig zioniste putina .Putin ce pucati po saa jer je putin vjerni izraelski psic

Stjepan
5 godine prije

Sve ide svojim tokom, baš onako kak’ treba!
Možda Izraelci napadnu još i sto puta bez pravog odgovora Sirije i njenih saveznika ali prvi puta kada se dogodi biti će (vjerovatno) dovoljno za poruku cijelom nasilnom svijetu?? Negdje će se morati prelomiti ili na više mjesta odjednom zbog razvlačenja nasilnika i za očekivari je pravi odgovor tek za 2-3 god. Amerima treba što prije veliki sukob njegovih proxija s ostalima i svako taktičko odugovlačenje je dobit za Rusiju, Kinu i ostale koji rastu ekonomski, vojno pa tako čuvaju svoju suverenost!!
Ne treba zaboraviti da će se u budućnosti procjenjivati sadašnji potezi svih poznatih aktera i neke nazivati genijalcima, a njima suprodstavljene zločincima. To važi i za nacije !! Prošlo je vrijeme kada su samo pobjednici pisali povjest!!

kli
5 godine prije

Budete li gađali Izrael tu će vam i kraj biti.

Mikojan
5 godine prije

A ništa, Sirija kupi par TOR-M2, prefarba ih u neku boju, bez oznaka, naravno, i tajno pošalje u Libanon.
Aktiviraju se samo kad dobe dojavu radara iz Sirije, sruše par aviona iznad Libanona sa Libanonskog teritorija i povlačenje, sa ili bez vozila.
Šta će tad Izrael, napasti Libanon ?

Kažun
5 godine prije

B.Jaafari sigurno nije dao ovu izjavu bez veze.Ima li tu negdje u blizini Veliki Brat ? ??

Tom
5 godine prije

U ovo se Rusi sigurno nece uplitat , jer Rusi tu igraju pametno Sirijice drze blizu a Izraelce jos blize . A Sirjici i Iranci da bi imali cime gađat , gađali bi vec odavno , ovo njihove rakete su mala malica za Izraelsku protizracno.

Amater
5 godine prije

Do sada je svaki potez,izjava Rusije u Siriji bio pažljivo promišljen,nema razloga sumnjati da nije i ovaj …. još sam treba javno imenovati prave svjetske teroriste … tada će tek biti moguće rješiti svjetski terorizam ….

NekiGost
5 godine prije

Nekako ne mogu ne primijetiti da čim se na portalu objavi kako bi netko mogao napasti Izrael, ovjdje iskače cijela voska osoba koje nas pokušavaju uvjeriti kako to nije moguće i kako je Izrael prejak…

varjag
5 godine prije

Asade ožeži!

Rokokoko
5 godine prije

Rusija je upozorila Izrael da se okanu bombardiranja zracne luke u Damasku.Oni koji se kurche i podrzavaju izraelsku agresiju,nece se dugo smijati.Sojgu je lijepo rekao nakon rusenja ruskog zrakoplova da ce poduzeti mjere koje su poduzeli,a ako se to ne pokaze dovoljno,slijede dodatne mjere.Bolje bi bilo cifutanima da ne provociraju Ruse.

Kanncer
5 godine prije

Ovi cionistički debili razumiju samo govor sile…

Ivi.tz
5 godine prije

Teška vremena za SIRIJU…ali molim se da izdrži.vjerujem svim srcem da će uspjeti odbraniti se.

Zadranin
5 godine prije

@Jozo

Kažeš, na Zapadu nikad bolje.. evo kod amerokenjaca 800000 državnih zaposlenika nije primilo plaću drugi mjesec zaredom, jer se ne mogu dogovoriti o proračunu.

U Francuskoj rat na ulicama, “Žuti prsluci” protiv vladinih snaga.

U Španjolskoj se Katalonija “bori” za neovisnost..

U Italiji jedu pse i mačke umjesto hrane..

U Grčkoj svako malo protuvladini prosvjedi, nema se ni za grčki “salakis”.

Ma je, super je na Zapadu. (Je ***ac moj!)

Pljuc!

davor
5 godine prije

Gdje je sada racionalni Yitzhak Rabin? Aha da, neki rabidni cionist mu je sprašio metak. Nema među cionistima previše razuma, rezultat previše šopanja makabejskim mitovima. Naravno je i da cionistički dominirani SAD jedva čekaju bilo kakav cassus belli za napad na Damask. A ostala UN kolonijalna go.na nisu ni vrijedna spomena.

Jozo
5 godine prije

Kao šta ćete vidjeti Sirija se neće usuditi učiniti ništa. Da su imali namjeru već bi to učinili. Izrael će se primiriti 10 dana i onda će im opet opaliti par odgojnih da ih podsjeti tko je gazda.

RTrepeated aggressions on the Syrian Arab Republic
5 godine prije

Mislim da slijedi velika ofenziva na Golansku visoravan. Ceka se iduci napad, a iza njega masovno raketiranje i vracanje visoravni pod kontrolu Rusa i Sirijaca vjerovatno mjesana vojska, ne bi bilo lose ubaciti kojeg turcina. Jer u slucaju pogibije te posade bilo bi veselo.
Odmazda na napad plus nitko ne bi mogao ni A reci a bili bi 300km blize s PZO izraelu. Sah mat.

Isn’t time now for the UN Security Council to stop the Israeli repeated aggressions on the Syrian Arab Republic territories?” Syria’s permanent representative to the UN, Dr. Bashar al-Jaafari wondered Tuesday.

Šule
5 godine prije

Jaffari nemoj pričat gluposti u UN jer i sam znaš da nesmiješ ispalit proektil na Golan a kamoli na TEL AVIV jer tvoje vojnike može biti sramota vas koji ste političari a vojnici uredno ginu i nitko zato neodgovara.Ja da sam vojnik u Siriji odmah bi dezertirao jer n emislim biti čunj u kuglani za Izrael,a ovi smješni političari samo prijete i kmeče..tako se nebrani država.

Istina
5 godine prije

Puna podrška Izraelcima.

Nazgul75
5 godine prije

Vidim, usra/izrahell fun boys again on mission. Kako bi prica za ISIS od istih takvih ‘strucnjaka’ i zapadnih MSM prije nepune tri godine, ah da u ‘dlaku’ ista, trebace ‘koaliciji’ bar deset, dvadeset, trideset godina da ih ‘savlada’. Rusi ‘dovukose’ dvadesetak jurisnika (SU24), par lovaca, nesto helikoptera i kap po kap (prvih mjeseci isti ‘strucnjaci’ se ‘sprdali’ sa Rusima da bombarduju pustinju) od ‘demokrata’ i ISIL-a ostade Idlib i enklave oko Tanfa i prema Iraku gdje ih ‘cuvaju’ ‘velike’ ‘demokrate’ iz USA i EU. Ne zaboravite, izrael fun boys, jedina vojska sa ratnim iskustvom, kakva god po vama bila je SAA, a ako dodje do ‘sranja’ na Golanu ni Hezbolah nece ostati ‘po strani’. Napisah vam prije neki dan kad ste u ekstazi ‘svrsavali’ na ‘mocni’ ‘napad’ Izraela da ce nastati ‘vriska’ kad ‘medo’ odluci sta ce biti ‘odgovor’. Ali sacekajte malo, jos nijesu antonovi poxeli slijetati. Vec sam vam… Čitaj više »

Kile
5 godine prije

I šta se dogodilo kad si se probudio ?? Hahhaha

MARIJAN GRDAŠIĆ
5 godine prije

Podržavam Siriju da odgovori svim mogućim raspoloživim vojnim snagama na ciljeve u državi Izrael. Država Izrael, Turska, Saudijska Arabija, Francuska, Engleska i SAd su agresori. Logično je da se Sirija ima pravo braniti i logično je da ima pravo odgovoriti na te napade svim mogućim raspoloživim snagama.

Ctipe
5 godine prije

Podrška Izraelu u obrani svoje države od islamskih terorista!!!!!

Marin
5 godine prije

Zaista živimo u posljednjim danima opisanim u Bibliji, stiže nam 1000 god. vladavine Isusa Krista,zar nije vrijeme da prestanu mržnja, ubojstva, Bog nije zato stvorio čovjeka, već da živimo u miru jedni s drugima i sa Njim, On će svoj naum sprovesti, oni koji to ne žele prihvatiti neka i dalje mrze i ubijaju, što vrijedi čovjeku da cijeli svijet osvoji, a vlastitoj duši naudi,naša borba nije protiv krvi i mesa, već protiv Zloga koji je ubojica ljudi od početka.Isus je uskrsnuo, On je živ, ne tražite ga među mrtvima… I On nas Ljubi bezuvjetno. Pozdrav iz Rijeke.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI